Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Férfiaknak lehúzás a házasság?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiaknak lehúzás a házasság?

Figyelt kérdés
Több elvárt férfitól hallottam már ezt, hogy mennyit dolgozott, az asszony csak költötte el a pénzt és miután elváltak is jól lehúzta mindennel, a gyerekeket is sokszor ellene nevelte. Egyik rokonomnál konkrétan tudom, hogy villamosmérnökként háromszor annyit keresett, mint a felesége, aki tanárnő volt. A házon, amit felépítettek ő dolgozott saját kezűleg is, amellett, hogy a telek is a szüleitől volt. És végül válás után őt tették ki, szegény bele is betegedett. Persze biztos van a másik fajta is, aki elissza vagy elkártyázza a pénzt, de az biztos, hogy a közös lakás általában a nőnek marad, akkor is, ha jóval többet rakott bele a férfi.

okt. 7. 11:17
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 131/137 anonim ***** válasza:
44%

130.: Ez se jogos szerintem. Aki pl. nincstelen fiatalként beköltözik a lakással rendelkező társához, utána meg nem gondol arra, hogy vége is lehet a házasságának és akkor gondba kerül, az nem egy előrelátó ember. Ha pl. van jövedelme, abból félretehet, befektethet, 20-30 évnyi házasság után abból minimum egy garzont tud venni, vagy lesz annyija, hogy lakást béreljen. Másrészt pl. 30 évesen házasodott, 60 évesen válik. 60 éves korára az emberek jelentős része örököl ingatlant.

Változtatni kellene a törvényen és jobb szociális hálót létesíteni. Ha lenne pl. kiterjedt állami és önkormányzati bérlakás-rendszer, akkor a nincstelen elvált fél elmehetne egy bérlakásba, igényelne egy garzont az önkormányzattól. Nem az elvált házastárs dolga megoldani a volt párja lakhatását.

okt. 11. 19:57
 132/137 anonim ***** válasza:
100%
129: A 128-as ironizált. Sajnos részben igaza van, sokan ilyen sztereotípiákban gondolkoznak.
okt. 11. 19:58
 133/137 anonim ***** válasza:
75%

"Ha pl. van jövedelme, abból félretehet, befektethet"

Házasságban az is közös vagyon. És nyilván költenek a közös pénzből a házra is. Nem tudsz saját magadnak félretenni.

okt. 12. 02:01
 134/137 anonim ***** válasza:
132, közös nevezője jutottunk vègre de a 128 as ujra vissza akarta terelni ferfi nő ellentètre a jog altal leirt tenyeket,mert neki a lènyéből fakad hogy ellentèt legyen a kèt nem között. Ezert irtam azt mint 129 es.
okt. 12. 09:34
 135/137 anonim ***** válasza:
100%
A valasok nagy reszeben a nő kapja meg a gyereket, es mivel a birosagnak elvileg a gyerek mindenekfelett allo erdekèt kellene néznie, prioritast az kap,akinel a gyerek el lesz helyezve. Ezert lehet ugy erezni hogy az esetek nagy reszeben az apat hùzzàk le valasnàl illetve sokszor azt aki(nemtől függetlenül) több vagyont adott bele a hazassagba. Persze minden vàlàs mas.erted mar 128 as?
okt. 12. 09:39
 136/137 anonim ***** válasza:
28%

133.: Lehet külön kasszán is lenni. Nem minden jövedelem közös egy házasságban sem.

Másrészt te azt hiszed, mindenki szegény. Van, aki félre tud tenni. Mindenesetre akinek nincs saját vagyona, kiszolgáltatottnak számít.

okt. 12. 12:39
 137/137 anonim ***** válasza:
42%

"ujra vissza akarta terelni ferfi nő ellentètre"

Nem zavar hogy már a kérdés kiirasa is erről szól? Úgy állítod be mintha én lennék a vita gerjesztő, miközben egy csomó incel itt fröcsög a nőkről és már maga a kérdés is azért született meg hogy lehessen szidni a nőket. De igen, én vagyok a gyűlöletes. 😅

okt. 12. 15:29
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!