Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiaknak lehúzás a házasság?
130.: Ez se jogos szerintem. Aki pl. nincstelen fiatalként beköltözik a lakással rendelkező társához, utána meg nem gondol arra, hogy vége is lehet a házasságának és akkor gondba kerül, az nem egy előrelátó ember. Ha pl. van jövedelme, abból félretehet, befektethet, 20-30 évnyi házasság után abból minimum egy garzont tud venni, vagy lesz annyija, hogy lakást béreljen. Másrészt pl. 30 évesen házasodott, 60 évesen válik. 60 éves korára az emberek jelentős része örököl ingatlant.
Változtatni kellene a törvényen és jobb szociális hálót létesíteni. Ha lenne pl. kiterjedt állami és önkormányzati bérlakás-rendszer, akkor a nincstelen elvált fél elmehetne egy bérlakásba, igényelne egy garzont az önkormányzattól. Nem az elvált házastárs dolga megoldani a volt párja lakhatását.
"Ha pl. van jövedelme, abból félretehet, befektethet"
Házasságban az is közös vagyon. És nyilván költenek a közös pénzből a házra is. Nem tudsz saját magadnak félretenni.
133.: Lehet külön kasszán is lenni. Nem minden jövedelem közös egy házasságban sem.
Másrészt te azt hiszed, mindenki szegény. Van, aki félre tud tenni. Mindenesetre akinek nincs saját vagyona, kiszolgáltatottnak számít.
"ujra vissza akarta terelni ferfi nő ellentètre"
Nem zavar hogy már a kérdés kiirasa is erről szól? Úgy állítod be mintha én lennék a vita gerjesztő, miközben egy csomó incel itt fröcsög a nőkről és már maga a kérdés is azért született meg hogy lehessen szidni a nőket. De igen, én vagyok a gyűlöletes. 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!