Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdemes megnősülni-családot tervezni EBBEN AZ ORSZÁGBAN? Olyan érzésem van mintha dőlne össze a kártyavár!
Sokszor látok itt olyan kérdéseket, hogy "lehet munkát találni X országban?". Ennyi, egy szó sincs arról, hogy egyáltalán milyen területen, milyen képzettsége, nyelvtudása van a kérdezőnek.
Ez a típus sehol se találja meg a számításait, mert tényleg csak alja munkát tud végezni. Ha itthon, elvileg jó magyar nyelvtudással nem kap munkát, mit fog külföldön csinálni?
Mi is gondolkozunk külföldben, egyelőre a munkahelyem a visszatartó erő - jól fizetnek és jól is érzem magam, teljesen normális a vezetőség és a közösség is.
Ha rászánjuk magunkat, akkor sok rosszra nem számítok: angolul anyanyelvi szinten beszélek, keresett végzettségem/munkatapasztalatom van. Nyelvet amúgy is könnyen tanulok, így attól se ijednék meg, ha olyan országba költöznénk, aminek nem beszélem a nyelvét. Középfokon beszélek németül és olaszul is, tehát a germán és/vagy latin eredetű nyelveket gyorsabban is tanulnám.
De kelet felé is gondolkozom, legfeljebb szláv nyelvet is megtanulok. Ráadásul a szakmámban általában elég a munkavállaláshoz az angol, mint munkanyelv ismerete. A helyi nyelv elsajátítását türelmesen kivárják - sok kollégám igazolt át keleti szomszédokhoz.
"Akik a fent említett dolgokat emlegetik, azok tipikusan az a réteg, akik megfelelő nyelvtudás (értsd: középszintet sem megütő gyakorlatban, hiába van róla papírja) és szakképzettség nélkül mentek külföldre"
Már elnézést, de akinek van rendes nyelvtudása normális szakmája, amit végezni is tud, annak itthon is jó.
Ez a hir kint dolgozótól jött, aki "igéretet" tett hogy engem is kivisz. Egyenlőre hallgat.
Nem volt szó se cégnévről se fizetési kötelezettségről, de semmilyen részletről se ugyhogy ez még kiderülhet.
Osztrákoknál van amugy s hallottam már hasonlóról csak ép semmi konkrétumot.
Ha ingyenes a szállás akkor már megérné, lehet félretenni belőle s lehet gyakorolni a nyelvtudást munka után.
Persze csak ha igaz az egész s nem valami hasonló kamu.
Magyar munkacsoportban nem lenne baj, ha nem tud mindenki németül.
"Már elnézést, de akinek van rendes nyelvtudása normális szakmája, amit végezni is tud, annak itthon is jó."
ELmondom nekem miért nem volt jó otthon:
- mocskos, gondozatlan környék mindenhol, az emberek nem foglalkoznak a környezetükkel, a FŐUTAK fele járhatatlan
- rosszindulatú, pletykálkodó, kommunizmusban leragadt, irigy szemlélet (tisztelet a kivételnek természetesen!)
- gyakorolhatnám otthon is a szakmámat kb. 300.000 nettóért, de ha itt kint a dupláját is megkeresem, az évi 2 prémiumról (ami általában a normál fizetés duplája), karácsonyi/nyaralópénzről nem is beszélve, akkor miért is?
- a munkamorál és hozzáállás nekem szimpatikusabb kint. Mindenhol elvárják a normál, precíz hozzáállást, nincs nyivákolás meg sumákolás.
- nem b*szom fel az agyam naponta a tv-ből és rádióból áradó politikai hazugságáradaton ("magyarország jobban teljesít" és társai), mert nem önkényuralom felé tartó hatalmi rendszer uralkodik az országban, ami egyszerűen az élet minden szintjén jelen van az ember életében...
Én tudok ennél is jobb ötletet:
Keressek itt havi 320 ezret s akkor ki se kell mennem.
Igaz ha van pénz fizetés akkor mindenhol egyforma. A gond az hogy itthon nincs. De van egy ajánlatom: adjon valaki egy havi 320 000-s állást s nem írok ide többet.:)))
(Ellenkező esetben megy tovább a nyuvasztás az egyesek számára már keservesen megismert stílusomban.)
32: "Már elnézést, de akinek van rendes nyelvtudása normális szakmája, amit végezni is tud, annak itthon is jó."
Ez nem igaz. Nekem otthon hitelmentes saját pici lakásom volt, stabil, jól fizető munkahelyem. Hogy miért adtam fel mindent és vállaltam a bizonytalant? A gyerekeim miatt. Hogy nekik ne abban a légkörben kelljen felnőni.
Sokan vádolják a külföldre költözőket, hogy a kis plusz pénzért eladják a hazájukat - tudod nem a pénz a legfontosabb. Most sorolhatnám az én indokaimat, a politikát, hogy mi minden nem tetszett otthon. De a legfontosabb: itt élhető a környezet. Nekem a külföldre költözéssel nem lett több: ugyanolyan az életszínvonalunk. Meggondolom hogy mire költünk, de ha a gyerekeknek kell valami (cipő, különóra, kirándulás), akkor arra jut. Ami megfizethetetlen, az a környezet. A kutyasz..r itt is büdös, láttam utcán kolduló hajléktalant is.... csak tudod az arányok...
Itt senki nem akar megverni, mert bankkártyával fizetnék és nem működik a terminál, nem akarnak leszorítani az útról, nem dudálnak a s..gembe és mutogatják a gyerekeim előtt hogy egy hülye r...banc vagyok, csak mert akkora a forgalom, hogy nem lehetett azonnal kivágódni mellékútról a 90-nel jövő kocsisor elé, hanem fél perc múlva biztonságosan kihajtottam... A buszon nincs bűzlő hajléktalan, és a kedves BKV alkalmazottak (pályamunkások vagy mi) sem üvöltik vihogva egymásnak az iskolás gyerekeim feje felett, hogy "sz..pjál le te...g....ci. Kimehetnek a gyerekeim görkorcsolyázni, mert a játszótéri padon nem fetreng a hajléktalan, aki válogatott szidalmakkal zavarja el őket, mert megzavarták a délutáni szunyókálását. Ja, és igen, láttam múltkor kutyakakit - ellenben otthon a járdán csak szlalomozva lehetett közlekedni. Sorolhatnám még, az iskoláról is tudnék írni. De az biztos, hogy ez a környezet, a kedvesebb, figyelmesebb emberek megfizethetetlen.
A barátnőmék is családostól költöztek ki - ők is a gyerekek érdekében. Pedig nekik otthon szintén megvolt minden, jó vállalkozás, saját lakás, annyi pénz, hogy egy átlagos életszínvonalat fenntarthattak. De ők is azt mondták, hogy a gyerekeket nem ott akarják, hogy felnőjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!