Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Érdemes megnősülni-családot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemes megnősülni-családot tervezni EBBEN AZ ORSZÁGBAN? Olyan érzésem van mintha dőlne össze a kártyavár!

Figyelt kérdés

2013. aug. 15. 16:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/110 A kérdező kommentje:
Külföldön mindent elölről kell kezdeni, persze hogy nem könnyebb...de bejöhet! Jobban megéri kint rabszolgának állni mint itt maradni, és itt gályaraboskodni.
2013. aug. 15. 17:03
 12/110 anonim ***** válasza:
100%

Azért az üresen álló házak egy részét fel lehetne tölteni olyan "kialakulóban lévő" családokkal, akik a pénztelenség miatt anyósék házában kénytelenek élni. Pedig most alacsonyak az ingatlanárak. Csakhát igen, a munkanélküliség meg a kevés fizetés nem sok jóval kecsegteti a fiatal párokat.

De mondom, van az a réteg(ki tudja, milyen vastag), aki stabilan megvethetné a lábát Magyarországon is, ha kicsit más lenne az értékrendje. Ezen viszont nem változtat külföld, akkor se, ha lepontoznak.

2013. aug. 15. 17:05
 13/110 anonim ***** válasza:
73%

Külföldi magyaroknak azért megy jól, mert felteszik a facebookra a szép képeket, hogy mennyi ruhát vesznek stb. Az, hogy valójában kimentek ganézni, és többed magukkal bérelnek egy házat, mert egyedül nincs rá, az már nincs kitéve a facebookon. Nekem is van sok családtagom külföldön, többnyire átmenetileg. És rengeteget panaszkodnak, hogy gyakorlatilag nincs életük, mert a gyereket lepasszolni iskoláig csak horror áron lehet, úgy osztják a műszakjaikat hogy felváltva vigyázzanak a gyerekre, egy fizetésből ugyanúgy nem lehet megélni stb. Meg sok gyereket már nem is ott akar nevelni, mert olyan szinten gáz az a népség a gyerekeikkel együtt.

Persze a netre már csak az kerül fel, hogy dikk öcsém Anglia, meg vettem ebben a hónapban is leárazáson 4 pár cipőt. Igaz, hogy a házat egyedül nem tudnám fenntartani, meg igaz, hogy lakótársakkal itthon is így élnénk, de nem baj, a lényeg az, hogy ANGLIA. És az legalább jól hangzik. A részletek meg úgysem érdekelnek senkit.

2013. aug. 15. 17:06
 14/110 anonim ***** válasza:
100%
Azt is bele kell kalkulálni, hogy a barátok rokonok mind itt maradnak, és lehet, hogy az első pár évben nem tűnik fel, de egy idő után honvágya lehet az embernek. De próbáld ki, aztán megtapasztalod!
2013. aug. 15. 17:08
 15/110 anonim ***** válasza:
83%

Én is sok olyan embert ismerek, aki menni akar, aki elmegy "ha a sulinak vége, majd pár év múlva, ha ez meg az...". Aki menni akar, az kimegy és nem mondogatja, hogy majd egyszer.

Aki pedig tényleg megy, annak a családja sajnos megszenvedi. Nem mondom, hogy emiatt maradni kell, de sajnos ez van.

2013. aug. 15. 17:09
 16/110 anonim ***** válasza:
87%
Azért a „nem könnyű” és a „szinte kilátástalan” között óriási a különbség.
2013. aug. 15. 17:10
 17/110 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatom szerint kb. fele arányban találják meg az emberek a számításukat külföldön, sokan elég hamar visszajönnek, mert vagy nincs munka, vagy honvágyuk van.
2013. aug. 15. 17:15
 18/110 anonim ***** válasza:
74%

Azokhoz szólnék elsősorban, akik emlegetik, hogy külföldön is sz*r, nem lehet megélni 1 fizetésből, 10-en bérelnek egy lakást, stb.

Külföldön élek egy ideje, ide is mentem férjhez, szóval van rálátásom a dologra. Akik a fent említett dolgokat emlegetik, azok tipikusan az a réteg, akik megfelelő nyelvtudás (értsd: középszintet sem megütő gyakorlatban, hiába van róla papírja) és szakképzettség nélkül mentek külföldre. Ezek után rinyálni, hogy nincs normális munka és megélhetés, és drágák a szolgáltatások és 3 műszak van, csupán pofátlanság.

AKi így vág neki, az ne csodálkozzon, hogy nem megy jobban, mint otthon, mert ugye sz*rból nem lehet várat építeni - már pedig ők maguk a sz*r alapanyag, akik azt várják, hogy valaki majd középvezetői szintű fizetést dob utánuk, mikor csak 3 műszakos gyári munkát képesek elvégezni nyelvi és egyéb adottságaiknak köszönhetően.

Hozzátenném viszont, hogy aki némi tartalékkal (pár hónapi albérleti díj + kaució, provízió) vág neki, megfelelő nyelvtudással és szakmával, az igenis jól megél bárhol, és nem kell félnie, hogy egy fizetésből nem tudja eltartani magát akár gyerekestül is.

2013. aug. 15. 17:18
 19/110 anonim ***** válasza:
68%
Mi nagyon jól el vagyok itt. keveset kell dolgozok, így sokat vagyok a családdal. Külföldön egy rabszolga lennék valami cégnél, itt a sajátomat csinálhatom. Utazni szeretek, ilyenkor folyamatos hobbim az összehasonlítás. Ráadásul, ha egy országot bejárok nem csak a turistacélpontokat nézem meg, hanem a külvárost és a vidéket is. Pl.: volt olyan, hogy gondoltam egyet, beültem a kocsiba és lementem autópálya nélkül az óceánig, Portugáliába rengeteg kis településen keresztül. Nagyon sok helyen jártam, ezekkel a tapasztalatokkal én úgy gondolkozom, hogy jó nekem itthon letelepedni és csak akkor kimozdulni amikor elkap a kalandvágy. Ráadásul az átlag magyar útitervei Anglia, vagy Németország. Egyiptomba és Shanghaiba, Korzikán, Horvátországba, Tájföldön is láttam olyan magyarokat akik kényelmesen, lazán úgy élnek, mint a király. Szóval az úti célhoz is kell egy kis fantázia.
2013. aug. 15. 17:18
 20/110 anonim ***** válasza:
97%
Ha úgy érzed, hogy megvan a megfelelő partner, és a biztos megélhetés, akkor nyugodtan nősülj meg. Az államcsődöket úgyse lehet előre látni, Görögország is nagy csalódás volt, erős országnak hittem.
2013. aug. 15. 17:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!