Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdemes megnősülni-családot tervezni EBBEN AZ ORSZÁGBAN? Olyan érzésem van mintha dőlne össze a kártyavár!
"Azt lehet mondani, hogy majd hiányzik ez vagy az, ízek / család/ barátok, "
-az anyanyelv nem?
91: Előtte is multinál dolgoztam nemzetközi környezetben, úgyhogy a munkában nincs változás, a neten híreket ugyanúgy tudok magyarul nézni, néha megnézem a retekklub híradóját, ilyen-olyan fórumon cseverészek, csak a boltban kérdezi meg más nyelven a pénztáros, hogy kérek-e zacskót. Mivel a magyaron kívül jól beszélek két másik nyelvet, így nincs problémám. És inkább beszélek "külföldiül " a kedves ügyintézővel mint magyarul a bunkóval.
Nekem a barátok azért nem hiányoznak, mert a legtöbb már lelépett ide-oda, akik fontosak nekem azokkal így is szanaszét vagyunk a világban, az ízek közül van pár dolog ami hiányzik, de a legtöbbet megoldottam (orosz boltban kapható mák, kefír és túró). Most egy finom hurkát szívesen megennék, de otthon is évente egyszer ettem, szóval nem halok bele.
Én az emberek miatt mennék el, csak még nem tudom, hova.
Nem hiszem el, hogy vannak ilyen "Hazám" emberek. A hazád az, ahol kipottyansz anyukádból, semmi érdem, semmi teljesítmény.
Nem tetszik ez az ország, nem tetszik, ahogy az emberek bánnak velem és egymással.
81-es: Én is szeretnék itt családok alapítani, hiszen itt vannak a barátaim, szüleim, a testvérem. És szép itt, és még a nyelvet is beszélem, hisz anyanyelvem.
De minden egyes hónapban rá kell döbbennem, hogy ez akkor sem jó élet, hogy még 3 hét van fizetésig és 5000Ft maradt ételre... és jövő hónapba ágyat is kénytelenek vagyunk venni, mert anno költözéskor nem tellett, csak felfújhatóra, amit az óta 8 helyen ragasztottunk meg.
Ehhez képest tegnap épp egy kutyás műsort néztem (nem tv-ben mert az sincsen, mivel arra sem telik), hogy egy nő a neveletlen kutyáját csak ketrecben tudta szállítani, s ezért vett egy totál új autót és lecserélte a "régit".
Azért az csak nem normális, ha már anno gyerekként megállapítottam, hogy ki kell menni külföldre, ha meg akarom élni azt a kort, ahol a szüleim most tartanak... Imádom a szép tájakat, az állatokat, hogy azért csak lehet kedves és aranyos embereket találni, de ettől én még éhen halok. Tudjátok, úgy vagyok már ezzel az országgal, mint a zsiráffal az állatkertben: szép, szép, de otthonra nem kéne!
Csatlakozom az utolsó szólóhoz, én 15 éves vagyok, és én is úgy tervezem, hogy befejezem itt a gimit, és megyek ki külföldre.
Édesapám 20 éve kint dolgozik Németországban, így én is oda szeretnék menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!