Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdemes megnősülni-családot tervezni EBBEN AZ ORSZÁGBAN? Olyan érzésem van mintha dőlne össze a kártyavár!
"Akik nyelvtudással, szakmával jöttünk külföldre, nem kell nyomorogni a tömegszálláson 10 másikkal."
Ezt látom magam körül. Sok ismerősöm ment ki; aki tudott angolul, jól él, rendes munkája van. Aki nem, az kb. étteremben takarít. De nem is tudom, mire számítottak, hogy majd a repülőről leszállva hozzájuk vágnak egy bőrönd pénzt, csak úgy? Mégis milyen munkát tudnának elvégezni, ha egy szót nem beszélnek angolul?
Senki nem mondta, hogy kint könnyebb, de ott legalább esélyed van rendbe tenni magadat és mindenedet! Itthon a legtöbb embernek nincs esélye.
Külföldön ha egyedül kimész, fél év alatt be tudod magad dolgozni a melóhelyedre úgy, hogy utána ki tudod vinni a családodat is!
Haverom azt hiszem 4. éve van kint, és ott lett magyar barátnője, már jegyesek és van egy pár hónapos babájuk!
Én azt hallottam hogy nyelv és szakma nélkül 3 műszakban 1200 eurót keresnek s a szállás is ingyenes.
ez ha jól számolom 360 000 Ft havonta.
akkor most vagy ti nem mondtok igazat vagy a hir nem igaz mert ha itthon ez lenne bennem fel se merülne hogy kimegyek.
dobozolnék szakmával is akárhol ennyiért.
"Én azt hallottam hogy nyelv és szakma nélkül 3 műszakban 1200 eurót keresnek s a szállás is ingyenes. "
Akitől hallottad attól megkérdezted hogy mi is a cég neve és melyik városban van? Mert ez így urban legend....
Szerinted akik kimennek, hogy tudnak egy szerződést aláírni?
Persze, ingyen szállás és kosárral borítják a pénzt a nyelvtudás és szakma nélkül kiment magyarokra....
Pont az ilyen hírek miatt mennek ki sokan, aztán csodálkoznak, hogy a magyar közvetítő lenyúlta a pénzt, nincs meló és alig tudnak hazautazni. És akkor persze minden sz....r, a külföldi mert a nagy semmiért nem adott jólfizető munkát, a magyarok, mert nem ugrálta őket körbe senki, hogy ingyen tolmácsoljon meg a feneke alá toljon mindent és elintézze amit kell (szerződés, bankszámla) és mindenki hibás, de az nem, aki nulla tudással megtakarítás nélkül kockáztatott.
Tessék szépen nyelvet tanulni, szakmát/tapasztalatot szerezni, kis megtakarítással elindulni, viszont ha ezek nincsenek meg, akkor nem kell sírni és másban keresni a hibát.
"Én azt hallottam hogy nyelv és szakma nélkül 3 műszakban 1200 eurót keresnek s a szállás is ingyenes.
ez ha jól számolom 360 000 Ft havonta.
akkor most vagy ti nem mondtok igazat vagy a hir nem igaz "
A hír félig igaz - a 3 műszakra valóban hasonló a fizetés, DE nyelv kell hozzá, és szállást sem adnak HA nem csoportosan visz ki itthonról egy cég. Az utóbbi esetben viszont a fizetés nem ekkora, mert lenyúl belőle a közvetítő. A nyelvtudásnak minimum olyannak kell lennie, hogy kommunikálni tudjanak az emberrel a cégnél, tehát használható alsó középfok LEGALÁBB, de sok helyen ezzel sincsenek megelégedve.
Magyarán:
- 1200 euró ÉS nyelvtudás ÉS NINCS szállás
- kevesebb pénz DE nem kell nyelvtudás - mivel a magyar cég küld ki közvetítőt a csapat munkással (és szállás is lehet ebben az esetben, de az sem ingyenes!)
De olyan nincs, legalábbis itt Németországban, hogy majd a magyaroknak jószívből szállást biztosít, van itt elég török, orosz és egyéb, akik eleve itt laknak és nem kell jótékonykodni velük hogy dolgozzanak, nem kell a kutyának sem a magyar munkás.
A másik: 1200 euróval nem mész sz*rra sem kint. Kisvárosban egy garzon bérlése rezsivel ebből kb. 400 euró, 2-3 szobásé már 6-800. És ez kisváros, nagyvárosban a duplája is lehet (sajnos nem vicc). De ezek egyrészt nincsenek bútorozva (gyakran konyhabútor sincs, az pedig kb. 5.000 eurós összeg alsó hangon), másrészt 2 havi kaució (rosszabb esetben 3) + provízió kell (1-2.000 euró, a lakás bérleti árától függ).
Egyedül el lehet élni abból a 3 műszakos fizetésből egy 20m2-es lyukban, csak kérdéses, hogy mennyi az értelme?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!