Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdemes megnősülni-családot tervezni EBBEN AZ ORSZÁGBAN? Olyan érzésem van mintha dőlne össze a kártyavár!
Nem olvastam el, mit írtatok, csak megakadt a szemem e topikon.
Szerintem érdemes. Pont azért mert pont a többgyerekes családok kapnak jelenleg pont Magyarországon több támogatást, mint máshol. Nézzünk nuygodtan szét: tényleg kevesebb a támogatás, adókedvezmény, szülési szabadság, stb. máshol általában. Magyarország jelenleg kifejezetten jó hely gyerekvállalásra a többiekkel összehasonlítva. Ezek józan tények. Igaz, mi is küszködünk gazdasági problémákkal, de ki nem? Esetleg (egyelőre) az Egyesült Arab Emirátusok nem, de oda születni kell.
Nem tudom hogy ment ki az a csomó ismerős, de haverom kiment, fél évig nehezen élt meg, most kb. 2,5-3 éve van kint, eljegyzett egy lányt és nem rég született baba, sőt kb egy hete jöttek haza és egy hónapig itt is lesznek!
Szóval lehet boldogulni kint, csak akarni kell. Meg tenni érte.
Ellenben itthon ezt nem tapasztalom
104: " Magyarország jelenleg kifejezetten jó hely gyerekvállalásra a többiekkel összehasonlítva. "
Pont nem, én épp a gyerekeim miatt döntöttem a költözés mellett. Sokkal család és gyerekbarátabb itt.
Bölcsi persze jó - ha bejut a gyereked, van munkád és időben oda is érsz a gyerekért. Oviig még talán, mert külföldön (Angliában élő ismerőseim szerint) elég drága iskola előtt a gyerekfelügyelet.
Viszont családtól függ, mert lehet, hogy kint két dolgozó szülő megengedheti magának a fizetős bölcsit, míg otthon az anyát nem venné vissza a munkahelye (törvény ide vagy oda), mivel nem dolgozik a gyereket nem veszik be az állami bölcsibe, egy fizetésből meg nem tudnak megélni.
Iskolában viszont minden ingyenes, egy tollat sem kell bevinni, egyedül az egyenruhát kellett megvenni, ami nem volt nagy összeg. Se tankönyvcsomag, se füzethegyek, semmi.. Minden gyógyszert ingyen kapnak, orvosi ellátás a gyereknek ingyenes.
Lehet, hogy kevesebb a segély meg rövidebb a gyes, de vedd azt is figyelembe, hogy ott ilyen sok segélyre nincsenek is rászorulva az emberek.
Vegyük Angliát: Kint több a fizetés(bár változó, hogy milyen végzettséged van meg nyelvtudásod), a kaja kb. ugyan ilyen árban van. Hetente van fizu és lakbér is. Amíg te gyesen vagy, meg míg terhes vagy, addig neked INGYEN van a fogorvos... másképp működik az ovi is, az iskola is.
Össze sem lehet hasonlítani, mert teljesen más az élet Angliában.... más a rendszer is. Akárhogy is nézem, ott azért az ember meg tudja tartani a munkáját, segítenek szervezetek is stb. Kapsz ott is támogatást... jobb a fizetés.
Bár így mégis összehasonlítottam de na... értsétek jól. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!