Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Belemennél egy ilyen érdekházasságba?
Egy üzletember egyik cégénél dolgozok már egy ideje irodai munkában. Aztán nemrég tett egy érdekes ajánlatot.
Azt mondja szüksége van egy feleségre kizárólag "üzleti és gazdasági okokból". Nem részletezte a pontos okokat.
A lényeg, hogy hozzákellene mennem feleségül egy körülbelül 2 éves időtartamra. Ez alatt üzleti útra mennénk több országba. Pár hónapot eltöltve itt-ott.
A feladatom az lenne, hogy játsszam a feleség szerepét meg különböző adminisztratív munkákat is végeznem kellene.
Kizárólag a látszat és a megtévesztés a lényeg. Sex meg ilyesmi nem lenne, de természetesen együtt kellene élnem vele. A sexen kívül mindenben úgy kellene viselkednem mintha tényleg a felesége lennék.
Havi 2 ezer euro fizetést kapnék meg állná minden költségemet.
Van néhány feltétele is mint például, hogy míg a "felesége" vagyok nem lehet párkapcsolatom. A többi nem olyan vészes.
23 éves független lány vagyok.
A férfi meg egy 30 pár éves szimpatikus, helyes fickó.
Ti a helyemben belemennétek?
Nem a kérdésre válaszolva, de
- nem hinném, hogy olyan szerződést lehet kötni nálunk, amibe beleírjátok, hogy nincs szex, nem gondolom, hogy nálunk egy családjogilag elfogadott
- ha kiderül, hogy a házasság kamu, akkor a bíróság érvényteleníteni fogja, mivel színlelt szerződés (semmisség miatt) és mindketten elég nagyot bukhattok
Amúgy miért gondolod, hogy a mondottak ellenére, egyszer csak nem akar majd szexet is???
A konzervatív üzletfelekről pedig annyit, hogy nekem volt üzletember barátom, ő 33 volt akkor, szállodaiparban tevékenykedik, vannak érdekeltségei Japánban is pont, ezért többek között én is voltam 2x ott vele. Mint a barátnőjét mutatott be mindig és egyetlen egyszer sem volt ez probléma...
Vicces, de tapasztalataim alapján az érdekházasságok még jobban is szoktak működni, mint a szerelem alapúak. Már csak azért is, mert még akkor is megvan az összetartó kapocs, ha már elpárolgott a rózsaszín ködfelhő.
Szóval, ha belemégy vigyázz, mert a végén még úgy maradtok. :)
Biztos, hogy nem. Számomra még létezik az, hogy tisztesség. A házasság számomra nem egy játék és nem is üzlet. Ott fogadalmat teszek illetve (ahogy a nevében is benne van) esküszöm, amit komolyan is gondolok. Engem így neveltek, a felmenőim között volt nem egy, aki megtehette volna, hogy pénzért, karrierért olyat tegyen, ami nem fér bele az értékrendjébe, de nem tette, és mindig egyenes maradt. Ha nekik ment, akkor én is ezt fogom követni.
Amúgy meg, ez tuti, hogy egy nagy átverés, ilyen max. a romantikus TV-sorozatokban van..
Kérdező!
Én jogásznak tanulok, és véleményem szerint ha van házassági szerződés, amit megnézetsz a saját ügyvédeddel, akkor nem bukhatsz bele a dologba. Bármit lehet benne rögzíteni, nemcsak az anyagiakat, hanem a szex-klauzulát is, valamint a 2 éves időtartamot. :) szerintem nem járnál rosszul ezzel a szerződéssel amellett, hogy világot látnál és új embereket ismernél meg. Itt nem a házasság a lényeg vagy az erkölcsösség, ez pusztán üzlet, semmi több. Másrészt ha azt mondtad, hogy a főnököddel minden rendben van, lehet, hogy 2 év után már nemcsak a látszat-felesége leszel, de ne szaladjunk ennyire előre. Én a helyedben belemennék, mert a szerződés véd, de gondold át azért jó alaposan. Sok sikert! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!