Kényes ügy. Te belemennél?
Veszünk egy lakást a párommal, egy örökölt lakás árából.Az ő családjától örökölte.
Az ő nevére nem mehet a lakás, mindegy miért.
A kisfiunk nevére azért nem lenne szerencsés, mert 18. évéig minden nagyon macerás lenne, ha pl költözni szeretnénk.
Maradok én, aki még csak a felesége se vagyok. Ő nem szívbajos amiatt, hogy az én nevemre szólna a lakás. De én rosszul vagyok ettől, mert a család engem szidna, hogy ők semmit nem kapnak az örökségből ( végrendelet miatt) és ráadásul nem is marad úgymond családban.
Én se feltétlenül bíznék egy "idegenben".
Ti vállalnátok ezt az egészet vagy inkább a gyerek nevére íratnátok a lakást?
A gyerek nevére tényleg nagyon macerás. Egy ismerős párnál pont az a helyzet állt elő, hogy a gyerek nevén volt a házuk, az anyukát pedig méhdaganat miatt műtötték és sugarazták, szükségük lett volna a pénzre, ezért el akarták adni a házat (kb 250nm+200nm kert), gondolták hármuknak elég lesz egy kisebb is, a megmaradó pénz egy részét lekötnék a gyereknek, a többi meg menne a kezelésekre. Csak gondolták, ugyanis a gyámügy sehogyan sem ment bele, mert a ház értékének megfelelő ingatlant kellett volna venniük (a gyerek nevére) vagy az egészet lekötni a gyerek nevére. A vége az lett, hogy most a családban mindenkinek tartoznak, mert még hitelt sem vehettek fel a házra. Szerencsére az anyuka meggyógyult, de rájöttek, hogy nagy öngól volt a gyerek nevére iratni a házat.
Akkor inkább menjen a te nevedre és a párodnak legyen haszonélvezete rajta.
Mi családunkban is van hasonló,mint amit a 10:37 irt.
Két gyerek nevére került a ház,közben az apa rákos lett,az anya elvesztette a munkáját,mert nem tudott 3 műszekban dolgozni 2 kisgyerek és egy folyamatos ápolásra szoruló férj mellett.Betegség előtt jól kerestek,mostanra viszont kocsit,egyéb ingóságokat eladták,de a lakást nem tudják,mert a gyerekek nevén van,és nem vehetnek kisebbet.Család ad amennyi pénzt tud,de nem elég,külföldi kezelés milliókba kerülne (amire rámenne a ház ára,lakhatnának a nagyszülőknél simán,de nem eladható a ház,nagyszülőké eladahatatlan hiteles már)
Menjen te nevedre nyugodtan,párod haszonélvező és megoldva.
M is ugy vettünk házat hogy én nevemre hitel miatt nem mehet,páromé lesz,nekem haszonélvezet,rokonoknak meg semmi köze hozzá,hogy papiron mi hogy szerepel.(mi sem vagyunk házasok még)
Köszönöm a válaszokat!
Igen akkor ez lesz, haszonélvező lesz a párom és így nyugodtabb leszek, hogy az én nevemre kerül a lakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!