Valaki segítene nekem egy kicsit kényes ügyben?
írjatok szerződést arról hogy nem fogsz soha semmilyen pénzt kérni tőle, a gyerek jogcímén. utána elismerheti.
én sem bíznák benned, pedig nő vagyok, de tudom hogy milyen számítóak tudnak lenni ilyen esetben az anyák. ((vegyük csak eleve azt az esetet ha a pasi az abortuszt kifizetné, de a csaj megtartja és aztán szegény pasas fizethet élete végéig, holott egyértelműen megmondta h nem akar gyereket...ez csak ilyen nagyon zárójeles megjegyzés volt, de ilyenek után ne csodálkozz ha nem bíznak az emberek a kisbabás/terhes nőkben...)
Nem gondolkozol helyesen véleményem szerint.
Az rendben van, hogy szeretnéd, ha elismerné a fiát, de ha ilyen kívánságod van, hiszen máskülönben nem láthatja a fiát, akkor engedtessen már meg neki az a "luxus", hogy a nevére vegye.
Amúgy meg attól nem kell tartania neki sem, hogy az akaratán kívül fizetnie kell a gyerektartást, mert átvered, és igényeled, mert azt akkor is kéne fizetnie, ha nem ismeri el a gyerekét, ámde te pert indítasz, hogy ő az apa. Ekkor kötelező megjelennie a vérvételen, hogy elvégezzék a DNS-tesztet. És ha bebizonyosodik az apaság, fizetnie kell, hacsak le nem mondasz a pénzről.
Tehát akkor is fizetnie kell, ha nem is akarna róla tudomást se venni, de te úgy akarod, hiszen a teszt kimutatja, hogy ő az apa.
Mellesleg én sem bíznék benned a helyében, ha már eleve zsarolással indítasz. Eleve kijelented, hogy ha nem az lesz, ahogy te akarod, akkor nem láthatja, mert nincs joga hozzá. Elég érdekesen gondolod. Mellesleg ő is perelhet a későbbiekben a láthatásért, még ha te nem is akarnád. Nyilván ekkor persze fizetnie kéne a tartásdíjat.
Sajnos, azt nem tudom, kinek kell fizetnie a költségeket, meg hogy mennyi idő, míg lezajlik, stb?
De úgy tudom, persze nem 100%-ig vagyok benne biztos, hogy azzal, hogy elismeri az apaságot, automatikusan az ő keresztnevét kapja a gyerek. Kivéve, ha úgy egyezik meg a pár, hogy inkább az anyuka vezetéknevét kapja a gyerek.
De ha nem tudnak közös döntésre jutni, akkor az apa nevét kapja, ahogyan az szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!