Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valaki segítene nekem egy...

Valaki segítene nekem egy kicsit kényes ügyben?

Figyelt kérdés
Leírom részletesen kicsit hosszú lesz. De a lényeg az hogy most 1 hónapos a kisfiam, a párommal már terhesség közben szétmentünk és ugye így az én nevemre került a gyerek mert apasági nyilatkozat se volt mert nem tartottam vele a kapcsolatot. Nem akartam már tőle semmit. Azóta kb 2 hete szoktunk néha beszélgetni a gyerekről hogy mi hogy lesz de vele nem lehet megegyezni. Most jött egy levél a gyámügytől hogy be kell menni nekem és a gyermek apjának a pici jogállását illetően. Az apuka szereti a gyerekét és foglalkozni is akarna vele de mivel nem akarja elismerni az apaságot papíron az indokból hogy gyerektartást nem tudja fizetni mert nincs semmi jövedelme a segélyen kívül. Persze én mondtam neki hogy nem vagyok szívtelen én nem fogok kérni gyerektartást de ő nem hisz nekem és fél hogy ha ő elismeri az apaságot akkor utána beperelem és ő meg nem tudja kifizetni és leültetik a börtönbe. És ha nem ismeri el a picit akkor azt mondtam neki hogy soha nem láthatja,mert nincs joga hozzá. A gyermeknek szüksége van az apjára hiába már nem szeretjük egymást. És ezért akarom hogy elismerje de azt nem hogy a nevére kerüljön. Ilyenkor mi a teendő? Nem akarom azt hogy majd ha nagy lesz a fiam és mondjuk megkérdezi hogy miért nem ismerte el a saját fiát akkor mit mondok neki? azért mert nem tudja fizetni a gyerektartást és fél hogy én kérni fogom.. Valaki segítsen!
2011. nov. 10. 20:07
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
** agy helyett így
2011. nov. 14. 00:13
 42/48 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó, arra nem gondoltál, hogy egyszerűbb lenne, ha a pasi nem akar, akkor védekezzen? Ok néha kiszakad a gumi, de azért ez nem annyira sűrű. A pasik ne sírjanak, hanem ha 100%-ig akarnak menni, védekezzenek ők is.
2011. nov. 14. 00:23
 43/48 anonim ***** válasza:
41%

jah, és ha a nő nem akarja a gumit, akkor mi van? vagy ha azt hazudja hogy szedi a tabit, közbe nem...sok eset lehetséges. és én még nőként is azt mondom h a gumi talán a legroszabb, az élvezet szempontjából. persze van férfitabi is, mmint lesz, de ez még nem túl ismert dolog...

a másik meg, hogy ha elismeri h ő az apja, onnantól, joga lenne nevelni is..mmint hogy hozzá kerüljön a gyerek.

2011. nov. 14. 00:33
 44/48 eszta41 ***** válasza:

Ismét lenne néhány kérdésem. Azt írod, hogy : "a párommal.." mit jelent neked ez a fogalom, hogy a párom? Mert a felesége nem voltál, az kiderül. Együtt éltetek, vagy csak jártatok?

A másik: többször hangoztatod, hogy neked pénz (gyerektartás)nem kell. Megkérdezhetem, hogy mi a szakmád? mit tanultál,hogy úgy gondolod, hogy soha nem lesz szükséged erre az összegre.És az apának mi a szakmája?

És most összefoglalom még egyszer a lehetőségeidet.

1.Nem közlöd hivatalosan, hogy ki az apa. Ebben az esetben nincs miről tovább beszélni, neveled szépen a gyermeked. Csak rád tartozik, hogy mit és mikor engedsz meg az apának. Ez lenne a legjobb megoldás a Te hosszútávú életedet illetően. És ez az amit Te nem akarsz.

2. Bejelented, hogy ki az apa. Valószínűleg az apa tagadni fogja, lesz egy dns vizsgálat, ahol megállapítják az apaságot. Ez nem függ össze a tartásdíj fizetéssel, az a bíróságon külön per. Ettől függetlenül jogai is lesznek. Természetesen Te ezt sem akarod korlátozni, pedig nagyon ajánlatos lenne. Ne feledkezz el a gyermekelhelyezésről sem. A mai magyar jogrendben ez megint egy külön per. Az esetleg megítélt tartásdíj nem függ össze vele. Ha nincs ilyen végzésed és az apa 5 év múlva megfogja a gyereket és elviszi, a rendőrség nem fogja visszavinni, pereskedhetsz majd akkor. Addig a gyerek nincs nálad!!!

Összefoglalva a véleményem: Te az apát akarnád mindenáron magadhoz kötni. (nekem eddig ez jött le az összes hsz-ból.) Azt azért tudnod kell, hogy ez így nem fog működni, hiába is akarod.

Nagyon csodálkozok, hogy a szüleid nem szólnak közbe és elintézik azzal, hogy a Te dolgod. Pedig rettenetesen naív vagy. Javaslom fogadj egy jó ügyvédet, aki felvilágosít az esetleges tetteid következményeiről!!!Azt írtad, a pénz nem számít.

Utószónak pedig: csak úgy magadban gondold végig a történteket, pl. milyen körülmények között készült a gyermek. Biztos, hogy nem közös elhatározás volt. Ha pedig csak Te akartad, vajon van e jogod tönkretenni más életét?

2011. nov. 14. 08:25
 45/48 anonim ***** válasza:

A kérdező sem akarta szerintem.

Ha az ő hanyagsága miatt esett teherbe, mert összevissza szedte a tablettát, akkor nem szabad tönkretenni a volt párját, és úgy helyes, ha lemond a gyerektartásról.

Ha csak gumival védekeztek vagy sehogy, mindketten viseljék a következményeket.

2011. nov. 14. 10:50
 46/48 A kérdező kommentje:
utolsó hozzászólokhoz szolnék! Mind a ketten akartuk a gyereket bár nem rátok tartozik ez a téma! ÉS én már nem szeretem mivel én hagytam el őt! És még annyit hogy ő elismeri a fiát mert tudja hogy az övé és szereti is . legközelebb csak a kérdésemre válaszoljatok!
2011. nov. 14. 17:52
 47/48 eszta41 ***** válasza:

Szokták mondani, hogy: hallgattassék meg a másik fél is.

Részemről befejezve a segítség, neked nem lehet segíteni.

Előttem kirajzolódtak a részletek.

2011. nov. 14. 18:31
 48/48 anonim ***** válasza:
89%

egyetérek eszta41-el:

neked nem lehet segíteni.

együtt akartátok nevelni a gyereket, de te elhagytad, most magadhoz láncolnád, állítod pénz nem kéne, mégis perelnél. döntsd el mit akarsz. utána kérj segítséget.

2011. nov. 15. 03:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!