Valaki segítene nekem egy kicsit kényes ügyben?
jah, és ha a nő nem akarja a gumit, akkor mi van? vagy ha azt hazudja hogy szedi a tabit, közbe nem...sok eset lehetséges. és én még nőként is azt mondom h a gumi talán a legroszabb, az élvezet szempontjából. persze van férfitabi is, mmint lesz, de ez még nem túl ismert dolog...
a másik meg, hogy ha elismeri h ő az apja, onnantól, joga lenne nevelni is..mmint hogy hozzá kerüljön a gyerek.
Ismét lenne néhány kérdésem. Azt írod, hogy : "a párommal.." mit jelent neked ez a fogalom, hogy a párom? Mert a felesége nem voltál, az kiderül. Együtt éltetek, vagy csak jártatok?
A másik: többször hangoztatod, hogy neked pénz (gyerektartás)nem kell. Megkérdezhetem, hogy mi a szakmád? mit tanultál,hogy úgy gondolod, hogy soha nem lesz szükséged erre az összegre.És az apának mi a szakmája?
És most összefoglalom még egyszer a lehetőségeidet.
1.Nem közlöd hivatalosan, hogy ki az apa. Ebben az esetben nincs miről tovább beszélni, neveled szépen a gyermeked. Csak rád tartozik, hogy mit és mikor engedsz meg az apának. Ez lenne a legjobb megoldás a Te hosszútávú életedet illetően. És ez az amit Te nem akarsz.
2. Bejelented, hogy ki az apa. Valószínűleg az apa tagadni fogja, lesz egy dns vizsgálat, ahol megállapítják az apaságot. Ez nem függ össze a tartásdíj fizetéssel, az a bíróságon külön per. Ettől függetlenül jogai is lesznek. Természetesen Te ezt sem akarod korlátozni, pedig nagyon ajánlatos lenne. Ne feledkezz el a gyermekelhelyezésről sem. A mai magyar jogrendben ez megint egy külön per. Az esetleg megítélt tartásdíj nem függ össze vele. Ha nincs ilyen végzésed és az apa 5 év múlva megfogja a gyereket és elviszi, a rendőrség nem fogja visszavinni, pereskedhetsz majd akkor. Addig a gyerek nincs nálad!!!
Összefoglalva a véleményem: Te az apát akarnád mindenáron magadhoz kötni. (nekem eddig ez jött le az összes hsz-ból.) Azt azért tudnod kell, hogy ez így nem fog működni, hiába is akarod.
Nagyon csodálkozok, hogy a szüleid nem szólnak közbe és elintézik azzal, hogy a Te dolgod. Pedig rettenetesen naív vagy. Javaslom fogadj egy jó ügyvédet, aki felvilágosít az esetleges tetteid következményeiről!!!Azt írtad, a pénz nem számít.
Utószónak pedig: csak úgy magadban gondold végig a történteket, pl. milyen körülmények között készült a gyermek. Biztos, hogy nem közös elhatározás volt. Ha pedig csak Te akartad, vajon van e jogod tönkretenni más életét?
A kérdező sem akarta szerintem.
Ha az ő hanyagsága miatt esett teherbe, mert összevissza szedte a tablettát, akkor nem szabad tönkretenni a volt párját, és úgy helyes, ha lemond a gyerektartásról.
Ha csak gumival védekeztek vagy sehogy, mindketten viseljék a következményeket.
Szokták mondani, hogy: hallgattassék meg a másik fél is.
Részemről befejezve a segítség, neked nem lehet segíteni.
Előttem kirajzolódtak a részletek.
egyetérek eszta41-el:
neked nem lehet segíteni.
együtt akartátok nevelni a gyereket, de te elhagytad, most magadhoz láncolnád, állítod pénz nem kéne, mégis perelnél. döntsd el mit akarsz. utána kérj segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!