Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valaki segítene nekem egy...

Valaki segítene nekem egy kicsit kényes ügyben?

Figyelt kérdés
Leírom részletesen kicsit hosszú lesz. De a lényeg az hogy most 1 hónapos a kisfiam, a párommal már terhesség közben szétmentünk és ugye így az én nevemre került a gyerek mert apasági nyilatkozat se volt mert nem tartottam vele a kapcsolatot. Nem akartam már tőle semmit. Azóta kb 2 hete szoktunk néha beszélgetni a gyerekről hogy mi hogy lesz de vele nem lehet megegyezni. Most jött egy levél a gyámügytől hogy be kell menni nekem és a gyermek apjának a pici jogállását illetően. Az apuka szereti a gyerekét és foglalkozni is akarna vele de mivel nem akarja elismerni az apaságot papíron az indokból hogy gyerektartást nem tudja fizetni mert nincs semmi jövedelme a segélyen kívül. Persze én mondtam neki hogy nem vagyok szívtelen én nem fogok kérni gyerektartást de ő nem hisz nekem és fél hogy ha ő elismeri az apaságot akkor utána beperelem és ő meg nem tudja kifizetni és leültetik a börtönbe. És ha nem ismeri el a picit akkor azt mondtam neki hogy soha nem láthatja,mert nincs joga hozzá. A gyermeknek szüksége van az apjára hiába már nem szeretjük egymást. És ezért akarom hogy elismerje de azt nem hogy a nevére kerüljön. Ilyenkor mi a teendő? Nem akarom azt hogy majd ha nagy lesz a fiam és mondjuk megkérdezi hogy miért nem ismerte el a saját fiát akkor mit mondok neki? azért mert nem tudja fizetni a gyerektartást és fél hogy én kérni fogom.. Valaki segítsen!
2011. nov. 10. 20:07
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
44%

Meg azért ez nem segíti az apa-gyerek kapcsolatot, hogy nem viselheti a gyerek az apja vezetéknevét.

Ha beleképzelem magam az apuka helyébe, elég kiábrándító azzal a tudattal menni látogatni a gyereket, hogy papíron az enyém, de a neve mégsem ezt jelzi.

Nem csodálnám, ha elmenne a kedve attól, hogy foglalkozzon a gyerekkel.

2011. nov. 10. 23:47
 22/48 anonim ***** válasza:
80%
Még ha az apukát eltiltanád a gyerektől, a gyereket akkor sem tilthatod el az apjától, szüksége van rá!
2011. nov. 10. 23:48
 23/48 anonim ***** válasza:
50%

Megértem a srácot, hogy nem bízik meg benned, hiszen itt is hazudtál!

"Persze én mondtam neki hogy nem vagyok szívtelen én nem fogok kérni gyerektartást de ő nem hisz nekem és fél hogy ha ő elismeri az apaságot akkor utána beperelem"

Majd pár sorral lejjebb:

"És ha pert indítok hogy elismerje az apaságot"

Sajnálom a gyereket!!!

2011. nov. 11. 03:52
 24/48 anonim ***** válasza:
54%

"És ezért akarom hogy elismerje de azt nem hogy a nevére kerüljön. "

A köznyelvben ez ugyanazt jelenti. A nevére vette, elismerte, ezeket szinonimaként használják.

Valójában az, hogy elismeri, nem jelenti azt, hogy a gyerek az ő vezetéknevét kapja. De ha már megvan az elismerő nyilatkozat, jogi szempontból teljesen mindegy, hogy a gyerek kinek a vezetéknevét viseli.

És jogosan fél, mert ha a bíróság megítéli a gyerektartást, és ha nem fizet, és nem lehet behajtani, akkor te fejleletheted (ha államilag kéred a megelőlegezett gyerektartást, akkor is fel kell jelentened), és akkor ő bizony vádlottként kerül majd a bíróság elé, tartás elmulasztása miatt (hiszen nem tett eleget a bírósági döntésnek), oké, a letöltendő ritka, de kapni fog valamit, általában felfüggesztetettet adnak.

De azért ne haragudj, gerinctelen egy férfi. Szerintem menj be a gyámhivatalhoz, és ott mondd el ezeket az ügyintézőnek. Ők majd úgyis beidézik z apukát, talán akkor elindul valamerre a dolog.

2011. nov. 11. 08:08
 25/48 anonim ***** válasza:
31%

Megértem a srácot, hogy nem bízik meg benned, hiszen itt is hazudtál!

"Persze én mondtam neki hogy nem vagyok szívtelen én nem fogok kérni gyerektartást de ő nem hisz nekem és fél hogy ha ő elismeri az apaságot akkor utána beperelem"

Majd pár sorral lejjebb:

"És ha pert indítok hogy elismerje az apaságot"

Sajnálom a gyereket!!!

Ez az utolsó előtti hozzászólás volt. Hozzászóló, olvasd már el, mit másoltál be!

Ha elismeri az apaságot, nem pereli be gyerektartásárt.

Ha nem ismeri el, akkor bepereli AZ APASÁG MEGÁLLAPÍTÁSÁÉRT (nem gyerektartásért!!!!!)

Miért kell lehazugozni a kérdezőt? Mert nem értelmezted, amit olvastál? Erre egyből neki kell esni?

2011. nov. 11. 08:13
 26/48 anonim ***** válasza:
52%
Ilyen embert szeretnél a gyerekednek apának?Én elfelejteném a helyedben ezt az embert és idővel lesz olyan férfi az életedben aki lehet "igazi" apja a gyerekednek,olyan aki nem csak babusgatni akarja hanem nevelni is.
2011. nov. 11. 08:43
 27/48 anonim ***** válasza:
64%

Ha valaki elismeri az apaságot, az fizetési kötelezettséggel is jár onnantól kezdve, nem lehet kibújni alóla!

Illetve lehet, hogy meg lehet állapodni abban, hogy az anyuka lemond a pénzről, bár nem vagyok benne biztos, hogy ezt engedélyezik. Talán ha annyira gazdag az anyuka, hogy tele van nagy értékű ingatlanokkal, vállalkozásokkal, az apukának meg csak a segély van.

Az más kérdés, hogy a megítélt és fizetett gyerektartást az anyuka visszaadhatja a gyerek apjának, de ez meg tényleg olyan felemás dolog, csalni vele, kijátszani a törvényt, a bíróság szemében fizeti a pénzt, valójában meg nem.

Szerintem legjobb, ha azt mondod, hogy nem tudod, ki a gyerek apja, ilyenkor egy kitalált nevet be kell diktálnod, legyen ez a név az igazi apa neve. Így megkapja a vezetéknevét, ha akarod, és boldog lesz az apuka is, remélhetőleg örömmel foglalkozik majd a gyerekkel, később, ha lesz jövedelme, talán fizet is.

Viszont ekkor hivatalosan semmi köze nincs a gyerekéhez, tényleg a te becsületedtől függ, láthatja-e, hogy betartod-e a szavad, vagy meghazudtolod önmagad.

Ha pedig ezt nem akarja az apuka vagy te, hogy semmi köze ne legyen papíron az apukának a gyerekhez, akkor mondd meg neki, hogy ez esetben fizetnie kell a gyerektartást is, de nem azért mert te így akarod, hanem mert őt erre a törvény kötelezi.

2011. nov. 11. 11:24
 28/48 anonim ***** válasza:
40%
Most tényleg apukát véditek, látni akarja a gyereket, meg az apja lenni, de felelősséget vállalni az 0. Apát az a havi 20 000 Ft nem fogja majd a földbe verni, anyuka ennél sokkal többet fog költeni. Komolyan, szerintem az exed enyhén pofátlan, hogy nem bízik benned, hogy esetleg pénzt kérsz, de a jó fej apukát eljátszaná.
2011. nov. 11. 12:12
 29/48 anonim ***** válasza:

Annak, aki segélyből él, hidd el, hogy óriási összeg, az a 20 ezer forint.

Nem biztos, hogy később is, ha már lesz keresete, így fog gondolkozni a gyerek apja, ezt nem tudhatjuk előre. Lehet, hogy akkor eszébe sem jut majd ilyen, hogy ne fizessen.

2011. nov. 11. 12:36
 30/48 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom.Azért az exed is megéri a pénzét,hogy fizetni a saját gyereke költségeit,ahhoz nem füllik a foga,de fel van háborodva,hogy nem az ő nevét kapta? Távolról könnyű szerteni egy gyereket.

ha meg nem ismeri el,hogy ő az apja,akkor teljesen jogos,hogy nem tarthatja vele akapcsolatot. A gyerekkel járó következményeket,felelősségeket fel kell vállalni,nem csak a dolog könnyü és szép részét,ez nem igy müködik.

Miért nem megy el dolgozni egyébként?cigány,vagy miért él segélyekből?

2011. nov. 11. 12:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!