Valaki segítene nekem egy kicsit kényes ügyben?
Először is Te döntsd el, hogy mit akarsz. Nem vagy köteles megmondani, hogy ki a gyerek apja, ha nem akarod. Senki nem kényszeríthet rá.Gondold végig, hogy mit várhatsz a továbbiakban ilyen apától. Szerintem semmit. HA pert indítasz az apaságért jogai lesznek akkor is, ha a kötelességét nem teljesíti. A mai magyar jogrend egyáltalán nem anyabarát. Az apa ha akar fizet, ha nem akar nem fizet. Behajtani (ilyen körülmények között) nem fogják. Az igaz, hogy a gyereknek apa kell, de legalább annyira nyugalom és biztonság is. Veszekedő, pereskedő szülőkre nincs szüksége.Gondolj a további életedre is. Úgy gondolom a leírtakból, hogy fiatal vagy. Előbb utóbb találkozol majd valakivel aki a gyermekeddel együtt szeretni fog, és hajlandó sajátjaként nevelni, veszekedés nélkül. Akkor egyáltalán nem fog hiányozni a vér szerinti apa.
Ha mégis a per mellett döntesz nem kell fizetned érte. (kérhetsz költségmentességet.) A gyermekednek pedig ki fognak rendelni egy ügyvédet. A kirendelt ügyvéd azonban kizárólag a gyermeked ügyvédje, téged nem képvisel. Nem hiszem, hogy ez ügyben neked kéne fogadni ügyvédet. A dns- vizsgálat eredménye nagyon hamar megvan, és az ilyen pereket sem szokták sokáig húzni.
Szerintem is fiatalok, de pont ezért ne írjuk még le az apát. Lehet, hogy később megváltozik, főleg ha már pénze is lesz remélhetőleg, és fizetni is akar, sőt, apaként is megállja a helyét.
Persze nem biztos, hogy így lesz, de nem kizárt.
A nők már akkor szeretik a gyermeküket amikor észreveszik, hogy terhesek. Az apák pedig akkor, amikor először megfoghatják, először rájuk nevet. Ez tudományosan bizonyított tény. HA egy apa nem akarja a gyereket, nem alakul ki köztük kapcsolat én kötve hiszem, hogy mondjuk 5 év múlva meggondolja magát és beállít, hogy jaj, de szeretlek.Nem beszélve arról, hogy ez a gyereket, hogy megzavarhatja és koránál fogva rendesen még elmagyarázni sem lehet neki, hogy mi is van, volt....
Biztos, hogy nehéz ilyen dologban állást foglalni, mert mindenkinek vannak jogai...és mindenkinél van egy igazság.
Szerintem akkor döntesz helyesen, ha kizárólag a gyermeked érdekeit nézed. És itt nem feltétlenül az anyagiakra gondoltam.A gyermeked érzelmi fejlődése a legfontosabb! minden mást ez után kellene rendelni. Kiskorában ezt a nyugalommal, biztonsággal és stabilitással tudod megteremteni. A Te szüleid nem tudnak segíteni? Mennyire állnak melletted? Érzelmileg kérdezem és nem anyagilag.
Ha a szüleid ezt mondják akkor valószínűleg tudják, hogy elég komoly és megfontolt vagy ahhoz, hogy ilyen nehéz dolgokban dönteni tudj. Ők ismernek a legjobban, biztos, hogy helyes a véleményük. Ha nem így lenne, akkor kivennék a kezedből a döntést.
Folyamatosan hangoztatod a pénzt, hogy Te azt nem akarsz. Én ezt el is hiszem. De ha kérnéd, azt ami járna, akkor sem lennél rossz ember. Egyébként az a pénz -gyerektartás- nem a tiéd lenne, hanem a gyereké. Az Ő tartásához járulna hozzá az apa egy csekély összeggel. Tehát ha lemondasz róla, nem a sajátodról mondasz le, hanem a gyerekéről.
Azt nem árt tudnod, ha most lemondasz az összegről és pár év múlva mégis kérni akarod,visszamenőleg nem fogják megítélni, mivel az már nem a gyerek tartásához kell.
Ti szerintem nem gondoltatok bele,hogy a gyerek nem tárgyalási alap.Nem úgy működik,hogy ha te adsz valamit,akkor én is adok cserébe valamit,mindezt a gyerek feje fölött.Szülők vagytok,mindketten,nem csak te és nem csak ő.Ez pedig kötelességekkel és jogokkal jár.Nem zsarolhatod semmivel,főleg nem a láthatás megvonásával,mert ezt nem te döntöd el.Ahogy neki pedig kötelessége fizetni gyerektartást,mert az ő gyereke is és ezt a pénzt nem neked adja,hanem a saját gyerekének,így neked nincs jogod azzal üzletelni,lemondani róla vagy visszaküldeni stb.Az nem a tiéd!
Azzal pedig,hogy elismeri,hogy az ő gyereke,meglesz hozzá a joga is,hogy a nevére vegye.
Nem igazán értelek.Miért kell neked az apasági nyilatkozat,ha a nevét nem engeded,hogy adja a gyerekének és gyerek tartást sem akarsz.Akkor minek? Vagy nem vallod be még magadnak sem,hogy mik a hosszú távú terveid pl.bírósági per a tartásdíjért vagy valóban éretlen vagy még a 20 éveddel és még mindig nem tudod,hogy miről is szól szülőnek lenni jogilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!