Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nektek ez rosszul esett volna?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek ez rosszul esett volna?

Figyelt kérdés

Én 22 éves vagyok, a barátom 23. Egy évnél nézegettünk eljegyzési gyűrűket és mindig felhozza a család témát. 1,5 év múlva fogunk végezni, együtt élünk fél éve és van saját keresetünk. 2 éve vagyunk együtt, felpróbálta a gyűrűmet, gondoltam karácsonyra kapok majd eljegyzési gyűrűt. Tegnap mondta, hogy sokkal nagyobb értékűt fogok most kapni ajándékba, mint eddig és nagyon fogok neki majd örülni. Majd az asztalnál ma ültek anyuval (meglátogattuk őket) és mondta a barátom, hogy na, elmondjuk neki? Legalább kiválassza melyik tetszik majd neki. Én sejtettem mit akar, felcsillant a szemem, vigyorogtam, mondom óóó eljött az idő. Elmondta, hogy kapni fogok gyűrűt és együtt vegyük meg. Én nagyon nagyon örültem neki, mondtam is, hogy óó de jó. Erre mondta anya, hogy NE AGGÓDJAK, nem karika és nem eljegyzési gyűrű. Hát lekonyult a szám, majdnem sírva fakadtam. A barátom mondta, hogy sima gyűrű lenne. Tettetem, hogy örülök neki. Kicsit azért látszott rajtam, hogy szomorú vagyok, megkérdezte a barátom, hogy mi bajom a gyűrűtéma óta, én pedig elmondtam a barátomnak, hogy másra számítottam. Ő pedig csak annyit mondott: Kár volt felhozni a gyűrű témát, de akkor válasszak magamnak más ajándékot! Ezzel csak még jobban elkeserített. Nem vártam, hogy akkor mondja, hogy eljegyzési gyűrűt vesz, mert én így akarom, csak eléggé nyersen fogalmazta. És most gyakran felhozta az esküvőt (én nem akarok még esküvőt, sem gyereket, de egy eljegyzési gyűrű jól esett volna már). Sokan fogjátok írni, hogy fiatalok vagyunk még, hova sietünk stb... De megbeszéltünk mindent, ami a jövővel kapcsolatos.

Nektek rosszul esett volna?

2014. okt. 26. 15:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/151 anonim ***** válasza:
Biztos én vagyok a hülye, de tényleg nem értem, hogy ezen mit kell kiakadni.akkor most nàlatok ugy van, hogy a baràtodnak tapintatosan kerülnie kell az eljegyzés témàt, mert ha kiejti a szäjän ezt a szot, az màris azt jelenti, hogy esküvöre kell készülni?vagy mi?
2014. okt. 27. 14:43
 42/151 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért "kellene" várni ezzel a dologgal mert te nem buliztál vagy éppen nem várni többet mert már sokat buliztál...!

Szerintem most nagyot hibáztál, hogy egy csalódott eljegyzéses téma után így lerohantad! Én is 22 vagyok, majd' 7 éve kapcsolatban, és én is nagyon várom az eljegyzést, ÉS RÁ 1 ÉVEN BELÜL azt, hogy a felesége lehessek, de az én jelöltem 30 (!!!) éves.

A te párod 23, egy fiúnál ez nagyon fiatalnak számít ezen a téren, én megértem hogy tartózkodik a témától, még akkor is ha te nem egyből akarsz házasodni. És 2 éve vagyok együtt, tényleg nem értem, úgy viselkedsz mintha több éve együtt lennétek, akkor elfogadható lenne ez az erős vágyad, de egy 2 éves kapcsolat mellett ennyire halálos komolyan gondolni ezt a dolgot úgy, hogy nem akarsz még hozzámenni, csak gyűrűt akarsz, nagyon durva!

Megkérdezhetem egyébként, hogy mennyi az a köztes idő amiben megegyeztetek?

Nem volt jó döntés szerintem hogy így elkapni a grabancát, várnod kellett volna még ezzel mindenképp. Most számára úgy tűnsz mint aki követelőzik, és ki akarja hisztizni az eljegyzést és igaza is van neki! A férfiak nagyon nem szeretik, ha ezt a témát erőltetik. Az egyenes beszédet díjazzák (már amelyik), de te amit előadtál itt neki 2 év együtt járás után, ettől menekülni szoktak főleg annyi idősen. És ezt mindenféle rossz indulat nélkül írom, de követelőzz most, szerintem hagyjad ezt a dolgot mert még jobban elriasztod...

2014. okt. 27. 16:01
 43/151 anonim ***** válasza:
15%

Nem ártana tisztázni, hogy miért nem akar eljegyzést. Ha jól sejtem azért, mert ő is érzi hogy ez egyfajta ígéret, amivel szorosabban összetartoztok. Viszont ha nem akarja ezt, akkor a szorosabb összetartozást nem akarja.

23 éves vagy, fiatal. Ez oké. Végül is tényleg ráérsz még. DE! Számba kell venned azt a lehetőséget is, hogy mi van ha neki 5 év kapcsolat nem elég, még tovább vársz rá? Míg végül 28-29 éves korodban kinyögi hogy hát nem akar házasodni? Akkor már sokkal nehezebb lesz új párt találni. Már ha nem maradsz vele.

A harmincas pasik jó része házas, vagy elvált. Egy házassal nem hiszem hogy össze akarsz állni, egy elvált meg nem hiszem hogy oltárhoz akar rohanni egy tönkrement házasság és válási hercehurca után. A harmincas pasik nem nagyon választanak a korosztályukba tartozó nőt, ha 21-25 évest is kaphatnak. Legalábbis nem gyakran.

Meg mi az, hogy élni akarja az életét a férfi? Ha ez nem másokkal való dugást jelent, akkor mégis miben akadályozza az eljegyzés, vagy a házasság a férfit abban, hogy éljen?

A férjem 22 volt mikor elvett, én 25, szóval fiatalon házasodtunk. De ez nem azt jelenti hogy megállt az életünk. Ugyanúgy járunk el szórakozni mint előtte. Nincs bezárva a négy fal közé egyikünk sem azért, mert házasok vagyunk. Akkor sem voltunk amikor jegyben jártunk.

Ha pedig a másokkal való szexelés miatt nem akarja hozzád kötni magát a párod, akkor az rég rossz...

Volt egy barátnőm, aki majdnem 6 évig várta hogy a párja vége hajlandó legyen vele összeköltözni, összeházasodni. 30 évesen már gyereket tervezett. Eljegyzés persze volt 1 év után kb, hogy a pasi befogja a lány száját. De 5 és fél év után sem éltek együtt, és nem változott semmi. A pasi még mindig nem akart összeköltözni, és nem akarta elvenni, és gyereket sem akart. Végül meg is csalta a lányt és szakítottak. A lány a 27-et töltötte, amikor egyedül maradt, és még mindig egyedül van 29 évesen. Nem jön össze neki semmi azóta. Még egy nős pasi is 1 éjszaka után otthagyta.

Ha te szeretnél házasságban élni, neked ez fontos, akkor gondolkozz el rajta mennyit vársz. Ha pedig annyira mégsem, akkor gondold át, felkészültél e rá, hogy végleg élettársak maradjatok. Ezt a fajta kapcsolatot is sokan választják.

Bár ezt inkább azok akiket nem érdekel egyáltalán a házasság,

vagy kifejezetten nem akarnak abban élni mert félnek az elkötelezettségtől,

vagy azok akiknél az egyik fél akart házasodni, de beletörődött, hogy a másik nem.

Az utolsó 2 verzióra ismerek is 1-1 párt a környezetemben.

2014. okt. 27. 16:21
 44/151 anonim ***** válasza:
100%

"Nektek rosszul esett volna?"

Azért mondtuk el a véleményünket a témáról, mert ez a válasz a kérdésedre. Vagy esetleg elég lenne annyi, hogy "igen/nem"? Nyilván megindokoljuk. De ezek szerint te csak megerősítést vársz tőlünk, hogy a barátod mennyire gonosz volt veled. Egyébként lehet, hogy ő máshogy értelmezi az eljegyzést, mint te, és amíg nem akarsz esküvőt, addig nem akar eljegyezni. Ez logikus.

2014. okt. 27. 16:33
 45/151 anonim ***** válasza:
76%

mr king, te valahol nagyon eltévedtél.Nem tudom, hàny éves lehetsz, de manapsàg màr nem divat, hogy 22 évesen férjhezmegyünk.a 30as férfiak nagy része hàzas???Ez a hét vicce.

Kérdezö. ha ezzel a felfogàssal fogsz pasizni indulni, hogy de märpedig neked olyan kell, aki holnap(vagy jövö honapban, vagy jövöre) feleségül vesz, a pasik visitva fognak elöled menekülni.Ez az, amit nem lehet kikényszeriteni, vagy jön, vagy nem.De ezt a görcsös erölködést a pasik megérzik, és le fognak pattintani.Hagyd màr magad sodortatni az àrral egy kicsit!!

2014. okt. 27. 16:34
 46/151 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig. Azt gondolom, hogy valóban fiatalok vagytok, a 2 év még nem hosszú idő, de szerintem a témában most ettől eltekinthetünk.

Felcsigázott téged, folyton erről beszélt, meg gyűrűről, miegyébről, mégis mire számíthattál volna?!

Szerintem teljesen érthető, hogy rosszul esett neked, függetlenül attól, hogy mennyire lenne kapkodás vagy sem.

NEkem is rosszul esett volna, bár én tudom, hogy a párom nem vesz ajándékba gyűrűt éppen a félreértések elkerülése végett. Egyszer fog gyűrűt venni és az eljegyzési lesz.

Ami meg egyébként ezt a felhajtást illeti..könyörgöm..egy rohadt gyűrű..minek ugrálja ilyen lelkesen körbe a témát ha csak egy sima gyűrű?! Eléggé elbénázta.. Szerintem mondd el neki őszintén, hogy mit érzel.

Legközelebb ne csináljon olyat, hogy venni akar neked egy fehér abroncsos csipke ruhát...majd kiderül, hogy ja, amúgy csak jelmezbál lesz...

2014. okt. 27. 18:44
 47/151 anonim ***** válasza:
28%

30-as pasikat írtam. Az lehet 30 éves, meg 35-38 éves is. És akik ilyen korban nem házasok, nincs komoly kapcsolatuk, annak oka van. (többnyire az, hogy nem alkalmasak komoly kapcsolatra).

Akik pedig 30 éves kor elején még nem házasok, nincs senkijük, de esetleg alkalmasak kapcsolatra, csak nem volt szerencséjük, azok inkább választanak fiatalabb nőt. 25 vagy az alatt.

Szóval az esélyek csökkennek ahogy a kérdező idősebb lesz.

Egyébként 28 éves vagyok jelenleg, és nem véletlenül írtam amit írtam.

2 szingli 29 éves ismerősöm van, akik nekem panaszkodnak, hogy velük egyidős, vagy 30 1-2 éves pasiknak már max 1 éjszakára kellenek, másra nem. Kapcsolatra fiatalabb nőket keresnek. Már akik nem foglaltak. Mindketten mondták, hogy több 35 alatti pasival kezdtek el ismerkedni, akikről kiderült, hogy házasok. Az egyik lánynak volt 1 éjszakás kalandja egy ilyen pasival. A másik minden házas férfivel megszüntette az ismerkedést.

Szóval a normális pasik hamarabb foglalttá válnak, hamar találnak társat maguknak, nem lesznek 30 x évesen egyedül. Ennyi a lényeg.

2014. okt. 27. 19:34
 48/151 anonim ***** válasza:
51%
akkor is az a véleményem, hogy 22 évesen teljesen fölösleges ennyire kétségbeesetten pörögni ezen a témàn.még böven van ideje a kérdezönek.
2014. okt. 28. 11:33
 49/151 A kérdező kommentje:

A harminc éves pasik életképtelenek. Akiknek nem jött össze a házasságuk, Ők a kivételek, de idegileg sok a roncs és igaz, fiatalabb nőket keresnek, na meg a feleségiegesítések... Rengeteg anyuci pici fia van 30 évesen, inkább azért nem házasodnak, mert ki van otthon nyalva a popójuk és kapcsolatra alkalmatlanok. Vagy csak simán alkalmatlanok rá. Nekem nem kell 30 éves pasi, azokkal már van valami gikszer! Miért ideális csak 30 éves korban esküdni? Ez a feltevés eleve téves! Ez nem "század"-tól függ, hanem embertől! Mi főiskolára járunk, ezért vannak tapasztalataim benne bőven! És egyetemista barátaim is belefogtak már... szóval ez a harmincasdi hülyeség! :)

1 évet kell még várnom, addig "gondolkozik", hogy készen áll-e rá vagy sem! Addigra már Ő is bőven elfog múlni 24 éves, én 23, a kor már tényleg nem lehet kifogás. Házasság: 1,5 év a suliból, után pénzileg összekapjuk magunkat, 1-2év és házasság, magyarul kb. 3 év múlva lenne, gyerek erre még 1-2 év múlva jönne rá. Ezt átbeszéltük, megmondtam neki, ha nem tetszik, akkor ne húzzuk egymást tovább. Ha neki ez még korai lenne, akkor keressen másik lányt, adtam Neki lehetőséget. Én vártam rá, nem érzem azt, hogy korai lenne az eljegyzés, hiszen még szó se lenne házasságról. És kértem, hogy ne miattam értékelje át ezt a dolgot magában, hanem maga miatt. Szóval ne azért kérjen meg, mert én vágyom rá, hanem mert Ő is akarja. Ha egy év múlva nem érzi eléggé erősnek a kötelékünket hozzá, akkor inkább hagyjuk az egészet. Ő rábólintott, innentől kezdve rajta áll vagy bukik minden!

2014. okt. 28. 16:12
 50/151 anonim ***** válasza:

"És egyetemista barátaim is belefogtak már... szóval ez a harmincasdi hülyeség!" - attól hogy mások is belevágtak idő-nap előtt nem kellene neked is ennyire halál komolyan venni ezt a dolgot 22 évesen. Tudod, míg más ennyi idősen elég érett rá, addig te ilyen idősen csak hisztizel ezen, hisz házasság nem kell, csak gyűrű. Minek másnak, minthogy dicsekedhess, és mutogathasd? Ne áltasd magad, hogy magatok miatt, ezt te sem hiszed el. Egy gyűrű semmit nem számít, főleg hogy így harcolod ki mindössze 2 év együtt járás után.

Tudod, szerintem ez a dolog inkább bukni fog, mint jól végződni.

A pasid nagyon fiatal, és ha így áll ehhez a kérdéshez, akkor ezek nem jó jelek. Ha meg is kéri mégis a kezed 1 éven belül, az csak a kényszer miatt lesz, mert talán érez valamit irántad és tudja ha nem gyűrűz meg akkor elveszít. Mivel te eljegyzés után nem akarsz "rögtön" házasságot, ezért tudni fogja hogy így befoghatja a szádat egy ideig, amíg valóban eldönti magában hogy elvesz-e vagy sem.

2014. okt. 28. 17:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!