Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőm felkért tanúnak, de csak mint második opció
voltam neki erre a feladatra, rosszul esett, jogosan?
1/12 A kérdező kommentje:
Főleg azért kérdezem, mert hajlamos vagyok a dolgok felnagyítására.
Rosszul esne, persze, főleg, hogy ennyire pénz-centrikus a dolog. Azért nem vállalta ez első jelölt, mert sokba kerül? Te meg a másik balek vagy? Hát, én is megmondanám, hogy sajnálom, de nekem sincs rá pénzem. nem is az a nagy bűn, hogy csak number 2 vagy, hanem hogy pénzkérdés. Én ilyen barátnőre nem költenék. Elmennék sima vendégként, ha hív, de hogy még mélyen a zsebembe is nyúljak? Hát azt inkább olyanért, aki nem várja el, és tényleg a barátom.
2013. febr. 4. 09:44
3/12 A kérdező kommentje:
A másik lány magától mondta,hogy nincs pénze erre, nem vállalja, mert nem tudna megfelelő ajándékot adni és nem szeretne úgy tanú lenni.
Az esküvői tanúnak mi kerül pénzbe? Aláírja az anyakönyvet, és ennyi. Ha akar, a lagziba vihet ajándékot.
Remélem, az ifjú pár nem a tanukkal akarja kifizettetni a költségeket? Ha különleges kívánságaik vannak a szertartással kapcsolatban, akkor fizessék ők!
2013. febr. 4. 09:48
Szerintem itt a helyzet nem normális. Valaki azért nem vállalja el a tanú szerepét, mert nincs pénze nagy ajándékot venni. A menyasszony pedig erre kerít olyat aki majd vesz neki, nem az első kiválasztottat győzi meg arról, hogy ez nem erről szül. Érdekes barátság :)
2013. febr. 4. 09:50
Én így se vállalnám, megmondanám neki, hogy ez egy olyan tisztség, amit fontos személynek kell betöltenie. Milyen jóbarát lehet, ha elfogadta az első jelölt mentegetőzését, mert nincs pénze? Ha én valakit tanúnak szeretnék, akkor is szeretném, ha egy ezrest nem tud ajándékra költeni, ne vicceljünk már, rábeszélném. Ha vendégként megy, akkor is fel kell öltözni stb., szóval az megvan alapból kiadásnak, az meg hogy milyen módon járul hozzá, hogy segítséggel, vagy ajándékkal, vagy csak a támogató jelenlétével, az már csak a mi dolgunk.
2013. febr. 4. 09:52
En is ezen agyaltam, hogy ugyen mibe kerulhet eskuvoi tanunak lenni. Szep ruhaba kell lenni es frizurat, sminket csinaltatni, ez is koltseg, de az ugyanannyiba kerul kabe, ha csak siman vendeg vagy. A tanunak nem kell nagyobb ajandekot venni.
Szerintem ne nagyitsd fel a dolgot, én is kerültem egyszer ilyen szituba, hogy nem tudtam megjelenni tanuként és akkor mást kért fel az illetõ.
Szerintem inkább az elsőként felkért tanú fejében lehet valami hiba, hogy ilyesmi miatt nem vállalja el. Ez hülyeség, a rossz anyagi helyzetet nem kell szégyellni! (Persze én könnyen beszélek, tudom.)
Te pedig nyugodtan elvállalhatod, attól, hogy a másik hülye volt (szóval szerintem csak felfújtad). (De azt sem értem, miért mondta meg a barátnőd, hogy nem téged kért fel elsőként. Ezt tapintatosságból titokban kellett volna tartania.)
2013. febr. 4. 10:04
Legyél empatikus, gondolj a barátnőd helyzetébe.
Felkérte a tanúját, akit valami mondvacsinált indokkal nem vállalta. Tegyük fel győzködte, de az hajthatatlan volt. Ekkor felkérte a másik barátnőjét, aki besértődött azon, hogy nem ő volt az első gondolat. Mint csináljon a menyasszony? Ne kérjen fel senkit? Mert az első visszamondta? Esküvő se legyen? Persze, hogy megkér márt. Inkább vedd megtiszteltetésnek, hogy rád gondolt, és nem egy utolsó senki vagy az életében. Bunkóság lenne visszautasítani szegényt. Jesszus milyen barátnői vannak!
2013. febr. 4. 10:37
Kapcsolódó kérdések: