Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek ez rosszul esett volna?
Én 22 éves vagyok, a barátom 23. Egy évnél nézegettünk eljegyzési gyűrűket és mindig felhozza a család témát. 1,5 év múlva fogunk végezni, együtt élünk fél éve és van saját keresetünk. 2 éve vagyunk együtt, felpróbálta a gyűrűmet, gondoltam karácsonyra kapok majd eljegyzési gyűrűt. Tegnap mondta, hogy sokkal nagyobb értékűt fogok most kapni ajándékba, mint eddig és nagyon fogok neki majd örülni. Majd az asztalnál ma ültek anyuval (meglátogattuk őket) és mondta a barátom, hogy na, elmondjuk neki? Legalább kiválassza melyik tetszik majd neki. Én sejtettem mit akar, felcsillant a szemem, vigyorogtam, mondom óóó eljött az idő. Elmondta, hogy kapni fogok gyűrűt és együtt vegyük meg. Én nagyon nagyon örültem neki, mondtam is, hogy óó de jó. Erre mondta anya, hogy NE AGGÓDJAK, nem karika és nem eljegyzési gyűrű. Hát lekonyult a szám, majdnem sírva fakadtam. A barátom mondta, hogy sima gyűrű lenne. Tettetem, hogy örülök neki. Kicsit azért látszott rajtam, hogy szomorú vagyok, megkérdezte a barátom, hogy mi bajom a gyűrűtéma óta, én pedig elmondtam a barátomnak, hogy másra számítottam. Ő pedig csak annyit mondott: Kár volt felhozni a gyűrű témát, de akkor válasszak magamnak más ajándékot! Ezzel csak még jobban elkeserített. Nem vártam, hogy akkor mondja, hogy eljegyzési gyűrűt vesz, mert én így akarom, csak eléggé nyersen fogalmazta. És most gyakran felhozta az esküvőt (én nem akarok még esküvőt, sem gyereket, de egy eljegyzési gyűrű jól esett volna már). Sokan fogjátok írni, hogy fiatalok vagyunk még, hova sietünk stb... De megbeszéltünk mindent, ami a jövővel kapcsolatos.
Nektek rosszul esett volna?
Ezt nem lehet erőltetni. Lehet, hogy korábban beszéltetek róla, de ezek szerint nem egyezik mégsem mindenben a véleményetek. Nekem így már nem is kéne karácsonyra eljegyzési gyűrű, mert nekem az örömmel adja a párom, ne pedig kényszerből, kierőltetve.
Ha te már most eljegyzésre, házasságra vágy, akkor mégsem ő lesz neked az igazi.
nekem is rosszul esett volna.
DE akkor amikor ez történik amennyire lehet igyekeznék uralkodni magamon, majd később amikor nyugodt vagyok elmondanám kedvesen, szépen, hogy ez nekem mennyire fontos, és miért.
Lehet hogy neki ez nem fontos, és ha értené neked miért fontos, máshogy viszonyulna és elnézést kérne...
Ha csak 5-10 éve múlva szeretnék esküvőt, akkor miért olyan fontos most az eljegyzés?
Egyébként szerintem is sokszor ellent mondasz magadnak.
Egyszer, hogy még nem is akarsz esküvőt, utána meg, hogy de már a hasonló korú ismerősöknek gyerekeik is vannak.
Az, hogy miért fontos az eljegyzés, már leírtam többször is!
A gyereket azért hoztam fel, hogy korombeliek már szülnek, esküvőt rendeznek, hogy éreztessem, egy eljegyzés még nem lenne világvége egy ilyen kapcsolatban és ebből is látszik, hogy nem kapkodnánk el! Mert amiket Ők csinálnak, szerintem azaz elkapkodás.
Egy papírt sem jelent semmit, ugyanúgy ellehet válni, szétmenni! Nyilván gyűrűvel (jegyesként) vagy gyűrű nélkül könnyebb szétmenni, de ha úgy nézzük, papírral csúnyább, hiszen akkor viszik a kocsit, házat, stb... :D Vagy ha a huza-vona miatt nem mennek szét, akkor csalják egymást, egy papír ennek sem szab gátat, papírral is megtörténhetnek ilyesmik! :) Sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!