Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek ez rosszul esett volna?
Én 22 éves vagyok, a barátom 23. Egy évnél nézegettünk eljegyzési gyűrűket és mindig felhozza a család témát. 1,5 év múlva fogunk végezni, együtt élünk fél éve és van saját keresetünk. 2 éve vagyunk együtt, felpróbálta a gyűrűmet, gondoltam karácsonyra kapok majd eljegyzési gyűrűt. Tegnap mondta, hogy sokkal nagyobb értékűt fogok most kapni ajándékba, mint eddig és nagyon fogok neki majd örülni. Majd az asztalnál ma ültek anyuval (meglátogattuk őket) és mondta a barátom, hogy na, elmondjuk neki? Legalább kiválassza melyik tetszik majd neki. Én sejtettem mit akar, felcsillant a szemem, vigyorogtam, mondom óóó eljött az idő. Elmondta, hogy kapni fogok gyűrűt és együtt vegyük meg. Én nagyon nagyon örültem neki, mondtam is, hogy óó de jó. Erre mondta anya, hogy NE AGGÓDJAK, nem karika és nem eljegyzési gyűrű. Hát lekonyult a szám, majdnem sírva fakadtam. A barátom mondta, hogy sima gyűrű lenne. Tettetem, hogy örülök neki. Kicsit azért látszott rajtam, hogy szomorú vagyok, megkérdezte a barátom, hogy mi bajom a gyűrűtéma óta, én pedig elmondtam a barátomnak, hogy másra számítottam. Ő pedig csak annyit mondott: Kár volt felhozni a gyűrű témát, de akkor válasszak magamnak más ajándékot! Ezzel csak még jobban elkeserített. Nem vártam, hogy akkor mondja, hogy eljegyzési gyűrűt vesz, mert én így akarom, csak eléggé nyersen fogalmazta. És most gyakran felhozta az esküvőt (én nem akarok még esküvőt, sem gyereket, de egy eljegyzési gyűrű jól esett volna már). Sokan fogjátok írni, hogy fiatalok vagyunk még, hova sietünk stb... De megbeszéltünk mindent, ami a jövővel kapcsolatos.
Nektek rosszul esett volna?
Az miért zsarolás, ha egy nő elmondja a párjának, hogy ő házasságban akar élni? A kérdező nem azt mondta hogy most azonnal vegyél el különben.....hanem azt, hogy ha nem lesz eljegyzés x időn belül mert a férfi nem érzi érettnek magát, akkor ő lelép, mert minek pocsékolja az idejét olyan emberrel, akivel nem azonos a jövőképük...
Amit a kérdező csinált az nem zsarolás, és nem hiszti. Csak nem akar addig várni a lánykérésre, míg megőszül. Nem akar elvesztegetett időt. Ez nem bűn. Csak józan ész.
Én hiszek abban, hogy lehet olyan embert találni, nem erről van szó! BIzalom és hit nélkül értelme sem lenne a kapcsolatnak.
A különbség, amit te a fiatalságodból, tapasztalatlanságodból adódóan nem értesz az az, hogy az ember mennyit változik az évek alatt, milyen irányba, és mikor alakul ki véglegesen a személyisége.
22 évesen még rengeteget fogsz te is változni, és hiába érzed azt ennyi idősen, hogy ez vagy az a helyes döntés, már fél-1 éven belül is máshogy fogsz gondolkodni rengeteg dologról.
Te magad is fel fogsz nőni, érettebb leszel, és talán belátod egyszer, hogy ha tényleg meg akartok állapodni egymás mellett, ha tényleg szeretitek egymást, akkor butaság eldobni a másikat, mert az nem táncol úgy, ahogy te fütyülnél.
Egy kapcsolat, házasság közös megegyezésen és megértésen kellene, hogy alakuljon. Az intoleráns, agresszív magatartásodból a barátod és a szüleid véleménye, viselkedése felé arra tudok következtetni, hogy te még távolról sem vagy elég érett személyiség ahhoz, hogy kompromisszumokat köss és elfogadd mások véleményét, akaratát. Ellenben te kézzel-lábbal kapálózol, hogy a te akaratod érvényesüljön. GOndolj bele egy kicsit az ő helyzetébe is, és ha ez sikerül, akkor máris egy lépéssel közelebb vagy a felnőttséghez is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!