Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nektek ez rosszul esett volna?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek ez rosszul esett volna?

Figyelt kérdés

Én 22 éves vagyok, a barátom 23. Egy évnél nézegettünk eljegyzési gyűrűket és mindig felhozza a család témát. 1,5 év múlva fogunk végezni, együtt élünk fél éve és van saját keresetünk. 2 éve vagyunk együtt, felpróbálta a gyűrűmet, gondoltam karácsonyra kapok majd eljegyzési gyűrűt. Tegnap mondta, hogy sokkal nagyobb értékűt fogok most kapni ajándékba, mint eddig és nagyon fogok neki majd örülni. Majd az asztalnál ma ültek anyuval (meglátogattuk őket) és mondta a barátom, hogy na, elmondjuk neki? Legalább kiválassza melyik tetszik majd neki. Én sejtettem mit akar, felcsillant a szemem, vigyorogtam, mondom óóó eljött az idő. Elmondta, hogy kapni fogok gyűrűt és együtt vegyük meg. Én nagyon nagyon örültem neki, mondtam is, hogy óó de jó. Erre mondta anya, hogy NE AGGÓDJAK, nem karika és nem eljegyzési gyűrű. Hát lekonyult a szám, majdnem sírva fakadtam. A barátom mondta, hogy sima gyűrű lenne. Tettetem, hogy örülök neki. Kicsit azért látszott rajtam, hogy szomorú vagyok, megkérdezte a barátom, hogy mi bajom a gyűrűtéma óta, én pedig elmondtam a barátomnak, hogy másra számítottam. Ő pedig csak annyit mondott: Kár volt felhozni a gyűrű témát, de akkor válasszak magamnak más ajándékot! Ezzel csak még jobban elkeserített. Nem vártam, hogy akkor mondja, hogy eljegyzési gyűrűt vesz, mert én így akarom, csak eléggé nyersen fogalmazta. És most gyakran felhozta az esküvőt (én nem akarok még esküvőt, sem gyereket, de egy eljegyzési gyűrű jól esett volna már). Sokan fogjátok írni, hogy fiatalok vagyunk még, hova sietünk stb... De megbeszéltünk mindent, ami a jövővel kapcsolatos.

Nektek rosszul esett volna?

2014. okt. 26. 15:55
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/151 A kérdező kommentje:
Hja akkor inkább várjak, hátha eljegyez vagy nem, ugye? Inkább várjak 30 évesen is ölbe tett kézzel, hogy ugyan most lép-e vagy sem! Előbb vagy utóbb tisztázni kell egymás nézeteit és elvárásait a másikkal szemben! Így hibáztam el, hogy eddig meg se mukkantam róla, aztán kiderült, hogy Ő még annak ellenére sem áll készen rá, hogy szóba hozza gyakran! Egyébként egy érett pasi, akinek már ennyi idő múltán sikerült volna már eldöntenie azt, hogy akar, már eljegyzett volna!
2014. okt. 29. 20:53
 92/151 anonim ***** válasza:
22%

Az miért zsarolás, ha egy nő elmondja a párjának, hogy ő házasságban akar élni? A kérdező nem azt mondta hogy most azonnal vegyél el különben.....hanem azt, hogy ha nem lesz eljegyzés x időn belül mert a férfi nem érzi érettnek magát, akkor ő lelép, mert minek pocsékolja az idejét olyan emberrel, akivel nem azonos a jövőképük...

Amit a kérdező csinált az nem zsarolás, és nem hiszti. Csak nem akar addig várni a lánykérésre, míg megőszül. Nem akar elvesztegetett időt. Ez nem bűn. Csak józan ész.

2014. okt. 29. 21:09
 93/151 anonim ***** válasza:
82%
az a baj,kérdező, hogy te azt nem tudod egérteni, hogy nagyon ritka az olyan pasi, aki 23 éves korában erre készen áll(az is lehet, hogy nem áll készen, csak vagy befolyásolható, vagy belesz.rik az egészbe, mondván, h majd esz vhogy, max elválnak, vagy lehet, h akkor tényleg őszintén gondolja, csak pár év múlva jön rá, hogy hülyeség volt ilyen fiatalon lekötnie magát).Az más, ha már 27-28 éves, és akkor nem akar eljegyezni.De ti még annyira fiatalok vagytok!!!!És most jöhetsz megint azzal, hogy ja, de x, y meg z is ezt csinálta.Lehet, hogy ők ezt csinálták, de nem ez a normális!!nektek még másra kell koncentrálni, nem erre!!!mert harmincegynéhány évesen, vagy negyvenévesen, már nem lesz meg az a szabadság, ami most van.Lehet, hogy ez neked most olyan hű de szuper vonzó dolognak tűnik, de nem feltétlenül az.
2014. okt. 29. 21:11
 94/151 A kérdező kommentje:
Minden ember más, Neked lehet így jött össze, ezért akarod úgy látni a dolgokat, ahogy nem minden esetben van! :)
2014. okt. 29. 21:16
 95/151 anonim ***** válasza:
83%
Látom Mr. King itt is bizonyította, hogy nála kevés naivabb és a valóságtól elrugaszkodottabb ember van ezen az oldalon :D De az a durva, hogy fel sem tűnik neki, hogy mindenki rajta röhög.
2014. okt. 30. 18:36
 96/151 A kérdező kommentje:
Ha együtt maradunk még 25-30 éves korban, akkor mi lenne? Akkor lenne beérve? Mi értelme addig várni? Semmi... Nehogy azt higgyétek már, hogy ennyi idősen nem lehet olyan embert találni, akivel leélheted az életed! Érdekes, a szüleim is ilyen korban ismerkedtek meg, nagyszüleim meg 18 éves korukban és lám-lám egyik se csalt meg senkit :D És most mondhatjátok, hogy régi idők, más szokások, csak tudjátok, az ember attól még ember marad, hogy a Világ változik és vágyik kötöttségekre akár már fiatalon is, ami élete végéig elkísérheti! :) Erre számtalan példa van, csak Ti direkt nem akarjátok látni, mert akkor be kellene látni az igazunkat! :)
2014. okt. 30. 19:21
 97/151 anonim ***** válasza:
75%

Én hiszek abban, hogy lehet olyan embert találni, nem erről van szó! BIzalom és hit nélkül értelme sem lenne a kapcsolatnak.

A különbség, amit te a fiatalságodból, tapasztalatlanságodból adódóan nem értesz az az, hogy az ember mennyit változik az évek alatt, milyen irányba, és mikor alakul ki véglegesen a személyisége.

22 évesen még rengeteget fogsz te is változni, és hiába érzed azt ennyi idősen, hogy ez vagy az a helyes döntés, már fél-1 éven belül is máshogy fogsz gondolkodni rengeteg dologról.

Te magad is fel fogsz nőni, érettebb leszel, és talán belátod egyszer, hogy ha tényleg meg akartok állapodni egymás mellett, ha tényleg szeretitek egymást, akkor butaság eldobni a másikat, mert az nem táncol úgy, ahogy te fütyülnél.

Egy kapcsolat, házasság közös megegyezésen és megértésen kellene, hogy alakuljon. Az intoleráns, agresszív magatartásodból a barátod és a szüleid véleménye, viselkedése felé arra tudok következtetni, hogy te még távolról sem vagy elég érett személyiség ahhoz, hogy kompromisszumokat köss és elfogadd mások véleményét, akaratát. Ellenben te kézzel-lábbal kapálózol, hogy a te akaratod érvényesüljön. GOndolj bele egy kicsit az ő helyzetébe is, és ha ez sikerül, akkor máris egy lépéssel közelebb vagy a felnőttséghez is.

2014. okt. 30. 19:27
 98/151 A kérdező kommentje:
Bele van az Ő helyzetébe is gondolva. A szüleim véleménye szerint is bunkóság volt Tőle egy "sima" gyűrűvel előállítania. Egyetlen lányuk vagyok, egyetlen gyerek, nehezen engednek el, de azt mondták, hogy az én döntésem, egyszer úgy is el kell engedniük. Nehezen engedtek összeköltözni is Vele, de mint tapasztaltuk, sokkal jobban elsült, mint amire számítottunk! 2 év alatt is változhatott volna bennem valami, de semmi nem tántorít el a dolgoktól, ugyanúgy gondolom ezeket, mint az elején! Ehhez mérten gondolkodjon el Ő is és nyíltan megbeszéltem Vele, hogyha ingatagnak érzi velem a kapcsolatát 2 év után és még úgy érzi, lehet megesik majd vele, hogy más csajjal akar lenni, vissza akar menni haverozni, kiéli magát, akkor én el is költözök Tőle, mert 2 év alatt már ezt ellehet dönteni, hogy akar-e mozogni a nagyvilágban még vagy sem! Nyáron megyünk nyaralni is, gondolom nem külön gondolta... felnőtt emberek életében is okozhat 1-2 év gikszert, ezt még egyszer kihangsúlyozom: EMBERTŐL FÜGG! Valaki 30-40 éves korában sem akar megállapodni, mert igen, sajnos vannak olyan emberek. Ez nem emberi kortól függ, hogy ki hajlamosabb megállapodni és ki nem! Ezzel az erővel soha nem szabadna megházasodnom, mert mindig félnem kellene tőle, hogy elhagynak. Nézz körül mennyi tesze-tosza, életképtelen pasi szaladgál az utcákon! És sok a harminc-negyven éves, aki anyucikával él 0 párkapcsolattal... Én nem félek ettől, személyiségből és gondolkodásból fakad az érettség, ha ez meg van valakiben, akkor ilyen fiatalon is mehet a dolog, ha nincs, akkor hidd el, 100 éves múmia korában sem fog magának majd még egy levegőfoszlányt sem :)
2014. okt. 30. 19:39
 99/151 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baj, hogy te meg akarsz házasodni, hanem, hogy nem tudod elfogadni, hogy ő még nem akar.
2014. okt. 30. 19:40
 100/151 A kérdező kommentje:
Én sem akarok még házasodni, csak eljegyzést akarok még. Szerinte ez hatalmas nagy dolog és még ilyenen egy lánynál sem gondolkodott, csak nálam, ezért emlegette föl gyakran. Megegyeztünk, hogy egy éven belül el fog jegyezni, de az időpontot Ő válassza ki titokban. Leszögeztem vele, hogy ne miattam, mert én akarom, hanem mert Ő is akarja majd akkor. Rajta múlik...
2014. okt. 30. 19:46
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!