Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek ez rosszul esett volna?
Én 22 éves vagyok, a barátom 23. Egy évnél nézegettünk eljegyzési gyűrűket és mindig felhozza a család témát. 1,5 év múlva fogunk végezni, együtt élünk fél éve és van saját keresetünk. 2 éve vagyunk együtt, felpróbálta a gyűrűmet, gondoltam karácsonyra kapok majd eljegyzési gyűrűt. Tegnap mondta, hogy sokkal nagyobb értékűt fogok most kapni ajándékba, mint eddig és nagyon fogok neki majd örülni. Majd az asztalnál ma ültek anyuval (meglátogattuk őket) és mondta a barátom, hogy na, elmondjuk neki? Legalább kiválassza melyik tetszik majd neki. Én sejtettem mit akar, felcsillant a szemem, vigyorogtam, mondom óóó eljött az idő. Elmondta, hogy kapni fogok gyűrűt és együtt vegyük meg. Én nagyon nagyon örültem neki, mondtam is, hogy óó de jó. Erre mondta anya, hogy NE AGGÓDJAK, nem karika és nem eljegyzési gyűrű. Hát lekonyult a szám, majdnem sírva fakadtam. A barátom mondta, hogy sima gyűrű lenne. Tettetem, hogy örülök neki. Kicsit azért látszott rajtam, hogy szomorú vagyok, megkérdezte a barátom, hogy mi bajom a gyűrűtéma óta, én pedig elmondtam a barátomnak, hogy másra számítottam. Ő pedig csak annyit mondott: Kár volt felhozni a gyűrű témát, de akkor válasszak magamnak más ajándékot! Ezzel csak még jobban elkeserített. Nem vártam, hogy akkor mondja, hogy eljegyzési gyűrűt vesz, mert én így akarom, csak eléggé nyersen fogalmazta. És most gyakran felhozta az esküvőt (én nem akarok még esküvőt, sem gyereket, de egy eljegyzési gyűrű jól esett volna már). Sokan fogjátok írni, hogy fiatalok vagyunk még, hova sietünk stb... De megbeszéltünk mindent, ami a jövővel kapcsolatos.
Nektek rosszul esett volna?
Ez az egész már úgy el lett rontva, ahogy csak lehet..
Szerintem jegelni kéne a témát nektek..
Eljegyzési gyűrű magyar szokás szerint csak karikagyűrű lehet! Hiába utánozzák sokan az amerikai filmeket.
Ha te még nem akarsz esküvőt, akkor fölösleges lenne az eljegyzés! Egy gyűrű SEMMIT nem változtatna a kapcsolatotokon. Legfeljebb annyit, hogy te mutogathatnád mindenkinek a gyűrűdet, és vagy elhinnék, hogy eljegyzett a barátod, vagy azt hinnék, hogy te vetted a gyűrűt magadnak. Egy kolléganőm nem érti, hogy miért hiányolja mindenki a karikagyűrűt az ujjáról, ha menyasszony.
Én 22 évesen ajándékba kaptam eljegyzési gyűrűt úgy, hogy rossz volt a kapcsolatunk, állandó vitáink voltak arról, hogy mit kinek hogyan kellene, és az exem azt hitte csak azért problémázom, mert 3 év után még nem vett el. Na az esett rosszul. Ledegradálni a kapcsolat válságát egyszerű esküvőhisztire..
Teljesen természetes, hogy rosszul esik, ha vágysz valamire, aztán megkapod, de úgy, hogy nem azt, amit vársz. Őszintén a barátodtól nagyon hülye ötlet volt gyűrűt ígérni neked, ami nem eljegyzés, pedig már egy éve nézegetitek a gyűrűket. Mégis mi másra gondolhattál volna? (Személyes véleményem amúgy tényleg az, hogy hova siettek? De nem ez volt a kérdésed.) Szóval az érzéseid érthetőek, a barátod annyira nem, mert szerintem előre látható volt, hogy mi lesz a reakciód. Ennél már csak az lett volna rosszabb, ha karácsonykor megkapod a gyűrűt, fél lábban a föld fölött jársz, és közli, hogy amúgy az csak egy gyűrű. Ezer más ajándékot ki lehet találni.. Úgy látszik ő nem nagyon képes beleérezni magát más helyzetébe, úgyhogy nagy csodákra ne számíts tőle. Az, hogy gyakran felhozza az esküvőt, nekem inkább azt jelzi, hogy gyakorlatias, nem romantikus alkat. Nem látja az eljegyzés-esküvő varázsát, csak magát a házassági köteléket. Ettől viszont gondolom nem zárkózik el, főleg, ha már megbeszéltétek, hogy elvenne téged. Ha egyszer esküvőre kerül a sor, valószínűleg ő közömbösen fog hozzáállni, de ez nem azt jelenti, hogy nem szeret. Szerintem csak annyit tudsz tenni, hogy választasz egy másik ajándékot, és közlöd vele, hogy legyen szíves legközelebb akkor akarjon neked gyűrűt adni, ha azt eljegyzési céllal teszi, mert neked annak a gyűrűnek lesz értéke. Nem értem egyébként, miért nem beszéltétek meg, mikor tervezitek az eljegyzést és az esküvőt? Ha már mindent megbeszéltetek, ami a jövővel kapcsolatos.
Nem értem miért kell a nőknek általában ennyire remegnie az eljegyzésért, főleg 2 éve tartó kapcsolatban ahol csupán 6 hónapja éltek együtt.. A barátod 23 éves, lehet, hogy még a háta közepére se kívánja ennyi idősen ezt az egészet, te pedig folyton csak ezen agyalsz ahogy látom. Majd ha ő is úgy érzi, hogy elérkezett az idő akkor biztosan megfogja kérni a kezedet, ha meg nem akkor nem.
Egyszerűen nem tudom, hogy a jól működő kapcsolatokat miért kell ilyenekkel elrontani. Attól még, hogy beszélgettek a jövőről az nem jelenti azt, hogy azonnal lesz a következő szülinapon vagy karácsonykor vagy bármi esetén gyűrű, azt követően esküvő, a következő évben meg gyerek.
Az pedig, hogy te azt gondoltad, hogy karácsonyra majd eljegyzési gyűrűt kapsz az egy dolog. Egy kapcsolatban ketten kell, hogy akarjátok a dolgokat. Ha pedig amúgysem szeretnél még esküvőt akkor felesleges az eljegyzés is.
"én nem akarok még esküvőt... de egy eljegyzési gyűrű jól esett volna már"
Figyu,ezzel egy kicsit ellentmondasz magadnak. Az eljegyzési gyűrű csak egy jelképes ékszer,de házasság következik utána.
Egyébként a barátod sem értem,miért pont gyűrűt akar karácsonyi ajándéknak,nyaklánc,fülbevaló,karkötő,anyámkínja is lehet és abból nincsen félreértés.
A másik,hogy az ajándék nálam =meglepetéssel,akkor minek jelenti be karácsony előtt 2 hónappal,hogy mit fogsz kapni,és miért az anyáddal együtt ?:D Marha sok esze lehet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!