Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nektek ez rosszul esett volna?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek ez rosszul esett volna?

Figyelt kérdés

Én 22 éves vagyok, a barátom 23. Egy évnél nézegettünk eljegyzési gyűrűket és mindig felhozza a család témát. 1,5 év múlva fogunk végezni, együtt élünk fél éve és van saját keresetünk. 2 éve vagyunk együtt, felpróbálta a gyűrűmet, gondoltam karácsonyra kapok majd eljegyzési gyűrűt. Tegnap mondta, hogy sokkal nagyobb értékűt fogok most kapni ajándékba, mint eddig és nagyon fogok neki majd örülni. Majd az asztalnál ma ültek anyuval (meglátogattuk őket) és mondta a barátom, hogy na, elmondjuk neki? Legalább kiválassza melyik tetszik majd neki. Én sejtettem mit akar, felcsillant a szemem, vigyorogtam, mondom óóó eljött az idő. Elmondta, hogy kapni fogok gyűrűt és együtt vegyük meg. Én nagyon nagyon örültem neki, mondtam is, hogy óó de jó. Erre mondta anya, hogy NE AGGÓDJAK, nem karika és nem eljegyzési gyűrű. Hát lekonyult a szám, majdnem sírva fakadtam. A barátom mondta, hogy sima gyűrű lenne. Tettetem, hogy örülök neki. Kicsit azért látszott rajtam, hogy szomorú vagyok, megkérdezte a barátom, hogy mi bajom a gyűrűtéma óta, én pedig elmondtam a barátomnak, hogy másra számítottam. Ő pedig csak annyit mondott: Kár volt felhozni a gyűrű témát, de akkor válasszak magamnak más ajándékot! Ezzel csak még jobban elkeserített. Nem vártam, hogy akkor mondja, hogy eljegyzési gyűrűt vesz, mert én így akarom, csak eléggé nyersen fogalmazta. És most gyakran felhozta az esküvőt (én nem akarok még esküvőt, sem gyereket, de egy eljegyzési gyűrű jól esett volna már). Sokan fogjátok írni, hogy fiatalok vagyunk még, hova sietünk stb... De megbeszéltünk mindent, ami a jövővel kapcsolatos.

Nektek rosszul esett volna?

2014. okt. 26. 15:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/151 anonim ***** válasza:
95%
Hát akkor ezek szerint mégsem beszéltetek meg mindent. Ő még egyértelműen nem akar eljegyezni. Meg mondjuk azt sem értem, te minek várod az eljegyzést, ha nem akarsz házasságot még.
2014. okt. 26. 15:58
 2/151 anonim ***** válasza:
100%

Ez az egész már úgy el lett rontva, ahogy csak lehet..

Szerintem jegelni kéne a témát nektek..

2014. okt. 26. 15:58
 3/151 anonim ***** válasza:
29%

Eljegyzési gyűrű magyar szokás szerint csak karikagyűrű lehet! Hiába utánozzák sokan az amerikai filmeket.

Ha te még nem akarsz esküvőt, akkor fölösleges lenne az eljegyzés! Egy gyűrű SEMMIT nem változtatna a kapcsolatotokon. Legfeljebb annyit, hogy te mutogathatnád mindenkinek a gyűrűdet, és vagy elhinnék, hogy eljegyzett a barátod, vagy azt hinnék, hogy te vetted a gyűrűt magadnak. Egy kolléganőm nem érti, hogy miért hiányolja mindenki a karikagyűrűt az ujjáról, ha menyasszony.

2014. okt. 26. 16:06
 4/151 anonim ***** válasza:
94%

Én 22 évesen ajándékba kaptam eljegyzési gyűrűt úgy, hogy rossz volt a kapcsolatunk, állandó vitáink voltak arról, hogy mit kinek hogyan kellene, és az exem azt hitte csak azért problémázom, mert 3 év után még nem vett el. Na az esett rosszul. Ledegradálni a kapcsolat válságát egyszerű esküvőhisztire..

Teljesen természetes, hogy rosszul esik, ha vágysz valamire, aztán megkapod, de úgy, hogy nem azt, amit vársz. Őszintén a barátodtól nagyon hülye ötlet volt gyűrűt ígérni neked, ami nem eljegyzés, pedig már egy éve nézegetitek a gyűrűket. Mégis mi másra gondolhattál volna? (Személyes véleményem amúgy tényleg az, hogy hova siettek? De nem ez volt a kérdésed.) Szóval az érzéseid érthetőek, a barátod annyira nem, mert szerintem előre látható volt, hogy mi lesz a reakciód. Ennél már csak az lett volna rosszabb, ha karácsonykor megkapod a gyűrűt, fél lábban a föld fölött jársz, és közli, hogy amúgy az csak egy gyűrű. Ezer más ajándékot ki lehet találni.. Úgy látszik ő nem nagyon képes beleérezni magát más helyzetébe, úgyhogy nagy csodákra ne számíts tőle. Az, hogy gyakran felhozza az esküvőt, nekem inkább azt jelzi, hogy gyakorlatias, nem romantikus alkat. Nem látja az eljegyzés-esküvő varázsát, csak magát a házassági köteléket. Ettől viszont gondolom nem zárkózik el, főleg, ha már megbeszéltétek, hogy elvenne téged. Ha egyszer esküvőre kerül a sor, valószínűleg ő közömbösen fog hozzáállni, de ez nem azt jelenti, hogy nem szeret. Szerintem csak annyit tudsz tenni, hogy választasz egy másik ajándékot, és közlöd vele, hogy legyen szíves legközelebb akkor akarjon neked gyűrűt adni, ha azt eljegyzési céllal teszi, mert neked annak a gyűrűnek lesz értéke. Nem értem egyébként, miért nem beszéltétek meg, mikor tervezitek az eljegyzést és az esküvőt? Ha már mindent megbeszéltetek, ami a jövővel kapcsolatos.

2014. okt. 26. 16:08
 5/151 anonim ***** válasza:
100%
Nekem rosszul esett volna, de ezt le is kommunikáltam volna a párom fele. Nem hisztisen, nem követelőzően, csak úgy, az érzést, ami bennem van.
2014. okt. 26. 16:21
 6/151 anonim ***** válasza:
69%

Nem értem miért kell a nőknek általában ennyire remegnie az eljegyzésért, főleg 2 éve tartó kapcsolatban ahol csupán 6 hónapja éltek együtt.. A barátod 23 éves, lehet, hogy még a háta közepére se kívánja ennyi idősen ezt az egészet, te pedig folyton csak ezen agyalsz ahogy látom. Majd ha ő is úgy érzi, hogy elérkezett az idő akkor biztosan megfogja kérni a kezedet, ha meg nem akkor nem.

Egyszerűen nem tudom, hogy a jól működő kapcsolatokat miért kell ilyenekkel elrontani. Attól még, hogy beszélgettek a jövőről az nem jelenti azt, hogy azonnal lesz a következő szülinapon vagy karácsonykor vagy bármi esetén gyűrű, azt követően esküvő, a következő évben meg gyerek.

Az pedig, hogy te azt gondoltad, hogy karácsonyra majd eljegyzési gyűrűt kapsz az egy dolog. Egy kapcsolatban ketten kell, hogy akarjátok a dolgokat. Ha pedig amúgysem szeretnél még esküvőt akkor felesleges az eljegyzés is.

2014. okt. 26. 16:26
 7/151 anonim ***** válasza:
96%

"én nem akarok még esküvőt... de egy eljegyzési gyűrű jól esett volna már"

Figyu,ezzel egy kicsit ellentmondasz magadnak. Az eljegyzési gyűrű csak egy jelképes ékszer,de házasság következik utána.

Egyébként a barátod sem értem,miért pont gyűrűt akar karácsonyi ajándéknak,nyaklánc,fülbevaló,karkötő,anyámkínja is lehet és abból nincsen félreértés.

A másik,hogy az ajándék nálam =meglepetéssel,akkor minek jelenti be karácsony előtt 2 hónappal,hogy mit fogsz kapni,és miért az anyáddal együtt ?:D Marha sok esze lehet :D

2014. okt. 26. 16:27
 8/151 A kérdező kommentje:
Mert az eljegyzési gyűrű már egy nagyobb köteléket jelent, mint egy sima "járás"! És megbeszéltük, hogy több évig is lehet eljegyezve lenni, tehát nem egy év és kész, ezt így beszéltük meg! Sokan járnak több évig jegyben, ez nem értem miért olyan nagy bűn? Nem kötelező 1 év múlva házasodni, ebben egyetértünk! Éppen ezért nem értem. Azt beszéltük, hogy akármikor esedékes lehet, nem akar vele sokáig várni. Egyesek szerint "csak" egy gyűrű, pedig nem igaz, ez már nagyobb jelentőséggel bír, mint így lenni! :) És nem folyton ezen jár az agyam, csak ha már ennyi idő után gyűrűt akart venni, akkor erre számítottam és nem egy sima, natúr gyűrűre! Soha nem én hoztam fel neki ezt a házasulós témát és ehhez kapcsolódó dolgokat, direkt ezért, hogy ne azért tegye, mert én akarom, hanem azért tegye majd meg, mert Ő is akarja! Ha megkérdezte a véleményem, nem erősen és nyomatékosan mondtam, hogy nagyon vágyom rá, hanem annyit mondtam: Várom, de majd Te döntesz, Te érzed, hogy mikor vagy rá kész, én sem siettetlek! :) És ez szerintem így van rendjén... ennek ellenére bíztam benne, hogyha már gyűrű, akkor eljegyzési...
2014. okt. 26. 16:38
 9/151 anonim ***** válasza:
77%
Örülnék, hogy a barátom, 23 évesen nem akarja elkapkodni. Ha nem akarsz esküvőt, minek a gyűrű? A külsőségek miatt? Nme hiszem, hogy a gyűrű a legnagyobb problémátok. A ti gondotok az, hogy a problémákat nem tudjátok egymással megbeszélni. Egy kapcsolatban mi szükség erre:megsrétődsz, de nem mutatod, mást mutatsz, agyalsz, kérédst írsz ki. Egy érett kapcsolatban a felek egymással megbeszélik a problémákat, elmondják a másiknak az érzéseiket, meghallgatják a másikat, tiszteletben tartják a másik szándékait, kivárják, amíg a kettejük akarata találkozik. Szerintem várj még az eljegyzéssel, amíg kicsit érettebb leszel (nem sértésből írom, én is ilyen voltam 22 évesen). 29n
2014. okt. 26. 17:01
 10/151 A kérdező kommentje:
Utolsó: Fentebb minden egyes mondatodra és kérdésedre választ találsz! :)
2014. okt. 26. 17:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!