Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nektek ez rosszul esett volna?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek ez rosszul esett volna?

Figyelt kérdés

Én 22 éves vagyok, a barátom 23. Egy évnél nézegettünk eljegyzési gyűrűket és mindig felhozza a család témát. 1,5 év múlva fogunk végezni, együtt élünk fél éve és van saját keresetünk. 2 éve vagyunk együtt, felpróbálta a gyűrűmet, gondoltam karácsonyra kapok majd eljegyzési gyűrűt. Tegnap mondta, hogy sokkal nagyobb értékűt fogok most kapni ajándékba, mint eddig és nagyon fogok neki majd örülni. Majd az asztalnál ma ültek anyuval (meglátogattuk őket) és mondta a barátom, hogy na, elmondjuk neki? Legalább kiválassza melyik tetszik majd neki. Én sejtettem mit akar, felcsillant a szemem, vigyorogtam, mondom óóó eljött az idő. Elmondta, hogy kapni fogok gyűrűt és együtt vegyük meg. Én nagyon nagyon örültem neki, mondtam is, hogy óó de jó. Erre mondta anya, hogy NE AGGÓDJAK, nem karika és nem eljegyzési gyűrű. Hát lekonyult a szám, majdnem sírva fakadtam. A barátom mondta, hogy sima gyűrű lenne. Tettetem, hogy örülök neki. Kicsit azért látszott rajtam, hogy szomorú vagyok, megkérdezte a barátom, hogy mi bajom a gyűrűtéma óta, én pedig elmondtam a barátomnak, hogy másra számítottam. Ő pedig csak annyit mondott: Kár volt felhozni a gyűrű témát, de akkor válasszak magamnak más ajándékot! Ezzel csak még jobban elkeserített. Nem vártam, hogy akkor mondja, hogy eljegyzési gyűrűt vesz, mert én így akarom, csak eléggé nyersen fogalmazta. És most gyakran felhozta az esküvőt (én nem akarok még esküvőt, sem gyereket, de egy eljegyzési gyűrű jól esett volna már). Sokan fogjátok írni, hogy fiatalok vagyunk még, hova sietünk stb... De megbeszéltünk mindent, ami a jövővel kapcsolatos.

Nektek rosszul esett volna?

2014. okt. 26. 15:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/151 anonim ***** válasza:
49%
Most nem azért, de ezek szerint a pasi nem akar eljegyzést még, mert ha akarna, akkor eljegyezne.Szerintem ne erőltesd ezt, nincs szánalmasabb, mint amikor a nők "célozgatnak" rá, hogy el akarják jegyeztetni/vetetni magukat.Majd ha akar, eljegyez.
2014. okt. 26. 19:33
 32/151 A kérdező kommentje:

Tök mindegy, hogy célozgatok-e vagy sem, soha nem szokta fogni az "adást" :D Pl. 1 éve nézegettünk kirakatban eljegyzési gyűrűket (mind az volt) és beszéltük, hogy majd egyszer... na és erre fel akart nekem most gyűrűt venni, mert nekem azok tetszettek akkor. Mondom ja, csak azok nem sima gyűrűk voltak, hanem eljegyzési gyűrűk, egy kicsit más a kettő. Válasza: ja, tényleg! Igaz! :D :D

Szerintem ennél rosszabbul elsülő ajándékozási ötlet nincs is... főleg úgy, hogy félreérthetően adta le az ajándékozási ötletét (még előző este is amiket mondott róla és az asztalnál is), amit anyum javított ki. Szerintem ha anya nem szól, még most is azt hinném, hogy eljegyzési gyűrűről beszél, mert nem Ő javított... és szent meggyőződése szerint én is csak sima gyűrűre gondolhattam, semmi másra... :D

2014. okt. 26. 19:53
 33/151 anonim ***** válasza:
91%

Én értem a problémát, és igen, nekem is rosszul esett volna, hogyha kapok egy gyűrűt,de az nem eljegyzési. Szerintem teljesen jogos, hogy félreértetted, és rosszul esett.

A férjemnek se jutott volna eszébe anno mikor együtt jártunk, gyűrűt venni csak úgy, mert értelmes pasi tudja hogy nagyobb jelzés értéke van egy gyűrűnek.

Nálunk ez úgy volt, hogy a férjem azt mondta, hogy vegyünk egymásnak ajándékba gyűrűt:), de meglepetésnek szánta, hogy nem ajándék, hanem megkérte a kezem vele. 24 éves voltam akkor, ő pedig 21, és még csak rövid ideje voltunk együtt, de többször emlegette, hogy szeretne ha a felesége lennék és együtt öregednénk meg. Én azt hittem majd az évfordulónkon megkér, vagy ilyesmi, de sokkal hamarabb jött a dolog.

Mi lánykérés után meg is beszéltük, hogy másfél év, és esküvő lesz. 2 félév volt hátra míg végzünk a sulival, utána hamar munkahelyet szereztünk, összeköltöztünk, és 6 hónap alatt összeraktuk az esküvőre valót. Mi pl pont nem akartunk éveket várni:), szóval másfél év kapcsolat után összeházasodtunk.

Nincs azzal semmi baj, ha eljegyzést szeretnél, és több évig jegyben járnátok. A konkrét kérdésre pedig fentebb válaszoltam:) Igen rosszul esett volna, félreérthető volt a dolog.

2014. okt. 26. 19:55
 34/151 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Mr King! :) Én is szerettem volna hasonló helyzetben lenni, mint Ti, de ehhez két nagyjából egyforma gondolkodású embernek kell összekerülnie! :) De persze ez nem azt jelenti, hogy ne lenne időm és ne tudjak tovább várni erre, nem sietünk sehová, csak ez a szitu rosszul esett most és fog is még egy darabig :) De úgy érzem újra át kell beszélnünk ezt a dolgot, mert nem érzem ezt a jövőképet Vele eléggé biztonságosnak (és nem a mai félreérthető megmozdulása miatt), hanem mert most már egy korábban számára biztos dologról most már más a véleménye és az elképzelése, pedig nem ezt beszéltük meg... egyre jobban csalódott vagyok és nem tudom hogy üljek le Vele megbeszélni ezeket a dolgokat úgy, hogy ne tűnjön erőltetésnek és magától tegyen meg dolgokat, ne azért, mert én szeretném :(
2014. okt. 26. 20:02
 35/151 anonim ***** válasza:
62%
Bakker, Kérdező...ez az utsó komment kicsit kiakasztó volt.Legalábbis számomra.Most neked komolyan élvezet ez, hogy egy elmaradt jeggyűrű miatt puffogsz huszonkét évesen??Megérteném, hogy ha 32 lennél, de így...most még eszedbe se kéne jutnia az eljegyzésnek, nemhogy emiatt most napokig (vagy hetekig) rosszkedvű vagy.Tudod, ezek azok a bizonyos évek, amik soha nem fognak visszajönni, örülnöd kéne, hogy fiatal vagy, szabad, független, oda mész a világban, ahova akarsz, tanulhatsz, ismerkedhetsz, karriert építhetsz.Mist nyílt ki előtted a világ, élhetnél, mint hal a vízben, boldog lehetnél, de nem, neked muszáj ezen a hülye eljegyzési témán rágódni.Majd később rájössz, hogy mekkora hülye voltál, és hogy valójában ez, ami számodra most világfájdalom, egy pitiáner hülyeség.Először is, még egyszer sem biztos, hogy emellett a pasi mellett maradsz meg végleg.A másik meg, hogyha majd már lesz x gyereked, meg leszel x éves, és mondjuk már hozzá leszel valakihez láncolva, akkor sajnálni fogod, hogy nem értékelted azokat az éveket, amiben MOST vagy.úgyhogy sztem fejezd be a rinyálást, és örülj annak, ami most van!!!
2014. okt. 26. 20:26
 36/151 anonim ***** válasza:
100%

Én értem a "problémádat", de szerintem gyerekes ez a viselkedésetek.

Én is 22 éves vagyok mint te, ő viszont 30 (!!!) és 6,5 éve kapcsolatban! 3 éve együtt lakunk, ebből 1 éve már közös lakásban! Csak viszonyításképp írom.

A kapcsolatunk kb 3-4. évében én is megvoltam veszve azért hogy eljegyezzen, de igyekeztem ezt neki nem mutatni. Persze most már egyre jobban zavar, hogy ő az idősebb, neki kellene házasságra vágyni, és mégsem vágyik. Helyette én vágyakozom. De mostanra ez lecsitult, nem kattogok a témán, és arra lettem figyelmes, hogy egyre inkább felhozza a témát, talán célozgat (?) is, nem tudom, de biztos hogy többet beszél a gyűrűs, házasság témáról mint azelőtt. És én hiszem, hogy "célba" érünk, szerintem meg fog kérni 1 éven belül, valahogy érzem. És tudod, ha erre gondolok, olyan jóérzés tölt el, hogy soha nem céloztam rá, nem beszéltem bele ezt a dolgot az agyába, hanem ennyi év után magától foglalkoztatja a dolog!

Ti még csak 2 éve vagytok együtt, ez szerintem nagyon kevés, főleg hogy a barátod 23 éves. Most mondhatnám, hogy a fiúk 23 évesen nagyon gyerekek, nem állnak ilyenre készen, de kivétel biztos van, és lehet hogy egy ilyen kivétel is a te barátod, nem tudom.

Mindenesetre nekem nagyon fura ahogy leírod a szitut, hogy ajándéknak van beállítva a gyűrű, és hogy anyukád (?!?!?) mondta hogy ez nem olyan gyűrű lesz ám...stb. Neked nem furcsa?

Nem lehet hogy összebeszéltek hogy eltereljék a figyelmed, és valójában tényleg megfog Karácsonykor kérni? Hogy látod?

2014. okt. 27. 07:52
 37/151 A kérdező kommentje:
Nem fog megkérni most, ez 100%. Viszont megkérdeztem a jövővel kapcsolatban, nem egyforma a látásmódunk benne! Így tettünk egy mércét, ami az én és az Ő ideje között van mindenben. Én előre leszögeztem, hogy nem akarok ezzel 30 éves koromig várni, 22 éves vagyok, bőven tudok még olyan férfit találni, aki komolyan gondolja velem és ezt gyakorlatba is megmutatja! Mindent átrágtunk, nagyokat csalódtam benne és most nem az eljegyzésre gondolok. Nagyon sok huszonévük elején tartó fiatal van, akiknél már volt eljegyzés, házasság, esküvő, sőt, fiatalabbak, mint én! 30 éves koromig várni??? Esélytelen! Mindenkinek más a felfogása, én hatalmasakat buliztam TÖBB ÉVIG, úgy érzem, nem kell több. Megszabtunk egy időhatárt, ha ezalatt nem képes teljesíteni, akkor szakítunk, ebben állapodtunk meg! Nem fogok rá örökké várni, sok mindenkivel beszéltem erről, olyan jó hallani és látni, mennyire boldogok a párok és nyíltan mindig beszélnek erről, ráadásul a pasi nyíltan kijelenti, hogy nem sokára itt az ideje, mert érzi, hogy nem akar mást. Mind ezt 20-25 év között és nem egy. Na meg voltam esküvőn 2 barátnőmnél is, külön másik 3 barátnőmnek már van gyereke vagy babát vár, és ezek az eljegyzések... Nem utánuk akarok menni, mások példáján, csak annyira rossz így látni, hogy mások mennyire akarják és boldogok, hogy szorosabbá tehetik a kapcsolatukat, neki meg 5 év!!! nem lenne elég... csalódást okozott nekem, nem is kicsit! És ráadásul a pasi mondja ezt MAGÁTÓL, az én barátom meg csak mondja, mondja, de semmi tett a háta mögött, ahogy kiderült... úgyhogy most rendesen elkaptam a grabancát és mindent átbeszéltem Vele, ne hitegessen, hanem akkor mondja el a véleményét, hogy nekem is lehessen beleszólásom és én is elmondhassam róla a véleményemet!
2014. okt. 27. 11:56
 38/151 anonim ***** válasza:
Nézd, Kérdező, te pattoghatsz ezen, meg a fejed tetejére is állhatsz, ha a pasi nem akarja, akkor nem jegyez el.És ne állítsd be szemétnek őt ezért, teljesen normális, hogy 23 évesen élni akarja az életét, nem lekötni magát.Ha neked ennyire ez a vágyad, akkor miért nem keresel egy harmincon felüli pasit??Amúgy nem tudom, hogy te honnan veszed ezt, hogy minden huszonévesnek erről szól az élete, mert én speciel senkit nem ismerek, aki 22 évesen összeházasodott volna a párjával.Ja de, egyik volt osztálytársam, 18 éves kora után egyből, most van már három gyereke, és most megy majd vissza munkát keresni.(28 évesek vagyunk).
2014. okt. 27. 12:43
 39/151 anonim ***** válasza:
Amúgy meg elég szánalmas, hogy zsarolod ezzel, hogy márpedig vegyen el, mert ha nem akkor kidobod.Megsúgom, hogy az ilyen nőktől szoktak hanyatt-homlok menekülni a férfiak.
2014. okt. 27. 12:44
 40/151 anonim ***** válasza:
Annyira nem esett volna rosszul, mert egy szimpla gyűrűtől én még nem gondolok eljegyzésre, számomra a karikagyűrű jelenti azt. Ettől függetlenül valóban lehet félreérthető, annyiféle ékszer van, tapintatosabb lett volna bármi mást vennie. Szerencsére az én barátomnak volt annyi esze, hogy évfordulóra nyakláncot vegyen nekem. :))
2014. okt. 27. 13:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!