Mit gondoltok erről? Jogosan esett egy picit rosszul?
3 hónapja dolgozom egy hotelben reggeliztető felszolgálóként. Igazából félig meddig pályakezdő vagyok és sok keresgélés után sajnos csak ez a munka jött össze, de kénytelen voltam elvállalni, mivel a párommal egy keresetből nem tudtunk volna megélni, így nem válogathattam, hiába a főiskolai végzettség, nyelvvizsga stb.
A történet röviden annyi, hogy anyum a nagyszüleimnek úgy adta elő, hogy én vagyok a főnök a konyhán, persze ami nem igaz és ezt Ő is nagyon jól tudja.
Mikor találkoztam a nagyszülőkkel, akkor közöltem, hogy csak egy sima reggeliztető vagyok, de erre nem mondtak semmit.
Azt tudni kell, hogy anyum szeret megfelelni a nagyszülőknek, de ezek apum szülei, ráadásul el is váltak már a szüleim. A nagypapámnak fontos a végzettség stb.
De most akkor anyum szégyelli, hogy én csak egy kis reggeliztető vagyok?
A másik az, hogy a húgom a Corvinusra jár és úgy érzem belőle többet néznek ki, mint belőlem, Őt állandóan dicsérik, mert Ő követte a szülői hagyományokat, mivel apum, anyum és nagypapám is a Corvinusra járt.
Én meg úgy érzem, hogy rám abszolút nem büszkék, amiatt amit csinálok.
Nektek ez hogy esett volna?
Igen, én is olvastam szóról szóra ugyanezt.
Úgy látszik, azóta sem sikerült megbeszélni az anyukával a dolgot. De örömmel tölt el, hogy a kérdezőnek megvan még a munkahelye. :)
Kedves 2-es, nyilván nem vagyok oda az állásért, de nem tudok mást tenni, valamit csinálni kell, ha nem akarok éhen halni, legalább ezt értékelhetnék.
Nem mindenki csinálná ezt, amit én szerintem, még akkor sem ha rászorulna, de néha az embernek össze kell szorítania a fogát. De arra, hogy itthon ülök és várok, hogy legyen valami, abból nem lenne semmi,de legalább van egy biztos hely és emellett még bőven keresgélhetek mást.
#3 vagyok. Nekem ez biztos nagyon rosszul esett volna. Inkább büszkének kellene lenniük arra, hogy főiskolai végzettséged ellenére, nem büdös neked a kétkezi munka.
Egyébként, van lehetőséged feljebb jutni a ranglétrán?
Kedves 6-os köszönöm a válaszodat.:)
Sajnos ez egy pici szálloda, itt nincsen lehetőségem és mindenképpen csak átmeneti munkának szeretném és keresgélni mellette.:)
#6 vagyok
Akkor lövöldözd mindenfelé az önéletrajzaidat! Amint jön egy jobb, hagyd ott a mostanit. (Gonosz vagyok, de azért odabökném az anyukádnak, mikor jobb állást kapsz, hogy "ugye, ezzel már nem kell szégyenkezned, és azt füllentened másoknak, hogy nem az vagyok, ami..."
A Te főnököd lehet olyan akinél meg kell mászni azt a bizonyos létrát. :)
NE add fel könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!