Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek ez rosszul esett volna?
Én 22 éves vagyok, a barátom 23. Egy évnél nézegettünk eljegyzési gyűrűket és mindig felhozza a család témát. 1,5 év múlva fogunk végezni, együtt élünk fél éve és van saját keresetünk. 2 éve vagyunk együtt, felpróbálta a gyűrűmet, gondoltam karácsonyra kapok majd eljegyzési gyűrűt. Tegnap mondta, hogy sokkal nagyobb értékűt fogok most kapni ajándékba, mint eddig és nagyon fogok neki majd örülni. Majd az asztalnál ma ültek anyuval (meglátogattuk őket) és mondta a barátom, hogy na, elmondjuk neki? Legalább kiválassza melyik tetszik majd neki. Én sejtettem mit akar, felcsillant a szemem, vigyorogtam, mondom óóó eljött az idő. Elmondta, hogy kapni fogok gyűrűt és együtt vegyük meg. Én nagyon nagyon örültem neki, mondtam is, hogy óó de jó. Erre mondta anya, hogy NE AGGÓDJAK, nem karika és nem eljegyzési gyűrű. Hát lekonyult a szám, majdnem sírva fakadtam. A barátom mondta, hogy sima gyűrű lenne. Tettetem, hogy örülök neki. Kicsit azért látszott rajtam, hogy szomorú vagyok, megkérdezte a barátom, hogy mi bajom a gyűrűtéma óta, én pedig elmondtam a barátomnak, hogy másra számítottam. Ő pedig csak annyit mondott: Kár volt felhozni a gyűrű témát, de akkor válasszak magamnak más ajándékot! Ezzel csak még jobban elkeserített. Nem vártam, hogy akkor mondja, hogy eljegyzési gyűrűt vesz, mert én így akarom, csak eléggé nyersen fogalmazta. És most gyakran felhozta az esküvőt (én nem akarok még esküvőt, sem gyereket, de egy eljegyzési gyűrű jól esett volna már). Sokan fogjátok írni, hogy fiatalok vagyunk még, hova sietünk stb... De megbeszéltünk mindent, ami a jövővel kapcsolatos.
Nektek rosszul esett volna?
"Én 22 évesen ajándékba kaptam eljegyzési gyűrűt úgy, hogy rossz volt a kapcsolatunk, állandó vitáink voltak arról, hogy mit kinek hogyan kellene, és az exem azt hitte csak azért problémázom, mert 3 év után még nem vett el. Na az esett rosszul. Ledegradálni a kapcsolat válságát egyszerű esküvőhisztire."
Ez sok esetben nem esküvőhisztire degradálás, hanem ezzel próbálja bizonyítani hogy a gondok ellenére veled akarna élni.
Amúgy elég ellentmondásos a kérdező. Esküvőt nem akarsz, de jegyezzen azért el. Ez hülyeség. A kapcsolat sem attól lesz "erősebb" hogy eljegyez, vagy sem, de előttem jól leírták, komoly kapcsolat működik a "látszat" nélkül is, mert ez max arra jó hogy másnak mutogasd hogy eljegyeztek.
Nem akarom mutogatni, sem kiírni facebookra, semmi ilyesmit nem akartam, de ebből is látszik, hogy úgy mondanak rólam véleményt emberek, hogy nem is ismernek! Ez CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a kapcsolatunk miatt lenne! Ez magunk miatt szeretném és nem mutogatásképpen! A kapcsolatunk jó, ehhez nem férhet kétség! És kérek szépen mindenkit, hogy ne az észt osszák, mert megoszlanak ezek a dolgok, hogy egy éven belül vagy pár évet várni az esküvővel, sok ilyen embert ismerek a környezetemben, akik évekig jegyben járnak/jártak és igenis van értelme, fentebb írtam is! Ha pl. kicsit úgy akarják érezni, hogy nincs pénzük esküvőre, de van már gyűrű, akkor is ez egy megoldás. Ezzel nem vitatkozom, sokan vannak így, akiknek nincs esküvőre pénze, de így érzik szorosabbnak a viszonyt és több éve jegyben vannak.
Kérek szépen mindenkit, hogy ne a SAJÁT erkölcsi normatíváikról és házassági szokásaikról írjanak már véleményt (mert ugye mindenkinek lehet saját véleménye), hanem a kérdésre válaszoljanak! :)
Következő kérdésekre az írásaimban benne van a válasz: Miért fontos a gyűrű? Miért akarok eljegyzést, ha még házasságot még nem? Miért nem egy éven belül akartok házasodni?
Amiket nem sikerült értelmezni néhányatoknak, de írásaimban olvashatók (És a barátommal átbeszéltük, egyetértünk): A barátommal több évig jegyességben akarunk lenni. Nem érdekelnek minket mások erkölcsi normatívái. 25-30 éves kor között akarunk házasodni és gyerek vállalni. Nagyon jó a kapcsolatunk, eszünkben sincs megmenteni ezzel.
Egyéni dolgok: Nem karom mutogatni, tehát: facebookra kiposztolni, sem azért csinálni az egészet, hogy híreskedjek! Nem kapcsolatmentő "program"!
Kedves utolsó: A barátom tisztában van ezekkel, amiket feljebb leírtam, ezekben nincs mit félreérteni! Nem járunk templomba és annyira vallásosak sem vagyunk, nem megyünk misére, se egyebekre, de szeretnénk esküvőt! Manapság már a fiatalok nem tartják fontosnak a vallás gyakorlását, enélkül is lehet házasodni templomban! Az, hogy meg vagy-e keresztelve és hiszel-e Istenben, vagy jársz-e templomba, külön dolgok az ember életében! Hányan házasodnak úgy manapság, hogy egy "Mi Atyánkat..." se tudnak elmondani? Hát nagyon sokan! Úgy lenne persze a hivatalos, ha teljes mértékben vallásos lennél, de hát na, nem azt a kort éljük.. :)
Ha a fentiekből valaki még egyszer feltesz egy kérdést vagy kikötést, arra nem fogok reagálni, hiszen minden le van írva akár többször is!
Még egyszer kérek mindenkit, hogy a kérdésre válaszoljatok, hogyha ebben a helyzetben lettetek volna, Nektek hogy esett volna és ezt úgy, hogy leírjátok miért igen és miért nem! :) Köszönöm! :)
Most nem azért, de a barátodnak több esze lehetett volna. Beszéltek az eljegyzésről, majd közli, hogy gyűrűt akar adni, DE nem eljegyzési gyűrűt. Ez csak rosszul sülhet el. Ha nem akar eljegyezni, akkor mi a halálért gyűrűt ad?
Ráadásul előre bejelentve, anyukáddal megbeszélve... Fel nem fogom, ez mire volt jó. Vagy adott volna mást, vagy ha már nem bír elszakasdni a gyűrűtől, akkor vett volna egy gyűrűt (előzetes bejelentés és anyukáddal való konzultáció nélkül), de olyat, amin nyilvánvalóan látszik, hogy nem eljegyzési gyűrű. Na mindegy...
"Ez sok esetben nem esküvőhisztire degradálás, hanem ezzel próbálja bizonyítani hogy a gondok ellenére veled akarna élni. "
A mi esetünk kicsit más volt, ő abban az évben kezdett keményen alkoholizálni. A gyűrűt elrakattam vele "jobb időkre", és a szándékát látva adtam még egy esélyt a kapcsolatnak. Nem sokkal később agresszívvá vált, és kezet emelt rám. Szóval a mi kapcsolatunkban tényleg problémák voltak, hiába nem látta be, és később el is mérgesedett a dolog. Na de ez az én történetem volt, csak ha már szóba került, beszúrtam ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!