Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Az normális ha egy nő alig főz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az normális ha egy nő alig főz?

Figyelt kérdés

Konzervatív családban nőttel fel, ahol apám a férfias munkát végezte (fűnyírás, villanyszerelés, bútorgyártás, pénzkeresés oroszlán része), anyám pedig a nőies munkákat (főzés, takarítás, vasalás, mosás).

Értem én hogy 21. század, meg emancipáció van már, de az elmúlt években egyetlen barátnőm sem tudott főzni. És mindegyik gyűlölt is sütni-főzni. A jelenlegi barátnőm is, akivel 1 éve élek együtt.

Nem vagyok kaja-központű, úgy állok az evéshez sokszor, hogy kötelező életfenntartó dolog. De azért néha jól esne egy-egy ebéd vasárnap!

Ilyenkor vagy rendelünk, vagy nézzük egymást hogy nincs kaja. Persze megveszek minden alapanyagot, neki alig kell költenie kajára, de így se csinálja. Duzzog-csapkod, hogy neki főznie kell, összedob valami egyszerűt fél óra alatt, aztán elém b*ssza. És kb mindig ugyanaz a 1-2 féle kaja rotálódik, annyira nem ért a főzéshez.

Gondoltam rá, hogy meg kéne tanulnom főzni, de nincs hozzá affinitásom. Ráadásul szellemi tevékenységet végző egyéni vállalkozó vagyok, nekem 2-3 óra ami elmenne főzésre, az elmehetne munkára is és azidő alatt is pénzt kereshetnék. Mondtam a páromnak, hogy nekem dolgozni kell, hogy legyen pénzünk, és legyen mit ennünk (ő nagyon keveset keres). De nem érti meg, vagy nem akarja összerakni a képet.

Szóval szenvedünk. Mi lehet tenni?

Én 33/F, ő 34/N.

2020. nov. 29. 17:56
 71/103 anonim ***** válasza:
79%

Az én anyukám pont, hogy főzött, mellette főállásban dolgozott, több, mint 2x annyit keresett, mint apám, és pár éve agyvérzésben meghalt 50 évesen, mert nem bírta tovább. Kösz, nem.

Nekem is az otthont jelenti, de nem akarok anyuka lenni az otthonban. Nekem az az otthon, ahol nekem van anyukám, gondoskodnak rólam, tehát az otthon, mint olyan, felnőttként már nem igazán létezik.

Nem tudom, miért hihetetlen, hogy valaki nem áll oda az anyja mellé, mert egyszerűen nem érdekli a főzés.

2020. nov. 29. 23:47
 72/103 FoxtrotLidérc ***** válasza:
94%
Én azt mondom, hogy EGYÜTT tanuljatok meg főzni. :))) Jó buli, és egyfajta csapatépítő tréning. Egyikőtök kinéz egy levest, másikótok kinéz egy főételt. Ennyi. :)))
2020. nov. 30. 03:01
 73/103 anonim ***** válasza:
100%
Tanulsagos volt, vegig olvastam. Matol elkezdem tanitani a fiaimat fozni!!! No,52.
2020. nov. 30. 07:05
 74/103 anonim ***** válasza:
97%

Na, ez is olyan tipikus kérdés, ahol a pasi semmittevő, rajta élősködő plázacica barátnőt választ, aztán meg sír, hogy egy ilyen nővel nem megy a hagyományos családmodell.

Ahhoz más értékrendű nőt kell választani, kérdező. De mivel te is olyan buta vagy, hogy hagyod magad kihasználni és nem is érted, mi a probléma, ezért normális, munkamegosztó, közösségre törekvő nőknek nyilván nem fogsz kelleni, ők az okosabb férfiakat szeretik.

2020. nov. 30. 07:50
 75/103 anonim ***** válasza:
38%

Bár háztartásbeli lett volna...De volt egy alkoholista faterom, aki mellett a munka és a háztartás mellett még a férfi munka is ráhárult.

Mégis mindig volt otthon főtt kaja az asztalon.

Nekem ez volt a normális, a megszokott. Ezt vittem tovább magammal én is.

Amúgy nem is értem ebből a főzésből hogy a fenébe lehet ilyen problémát csinálni.

Legtöbb ember szeret jókat enni, de inkább nem eszik normálisan, csak nehogy főzni kelljen?

Nem tudom elképzelni, hogy ezzel a "nehogy már én" hozzáállással hogy lehet igazi problémákat megoldani.

Mondjuk nem véletlen a sok válás, meg a rövidéletű kapcsolatok, mert úgy látszik egy ki főzzön problémát se tudnak az emberek megoldani.

2020. nov. 30. 10:06
 76/103 anonim ***** válasza:
100%

"Legtöbb ember szeret jókat enni, de inkább nem eszik normálisan, csak nehogy főzni kelljen?"

Sokan szeretnek szép ruhákat viselni, mégsem varrják meg maguknak. Rengeteg dolog van, amit elvileg megcsinálhatnánk, de nem kell, mert van más opció.

Szeretni jókat enni, és szeretni főzni két különböző dolog. Ha állandóan kedv nélkül főzöl, soha nem lesz belőle normális kaja.

2020. nov. 30. 10:14
 77/103 anonim ***** válasza:
74%

Ok...én kérek elnézést, űbergáz vagyok a felfogásommal.

2020. nov. 30. 10:38
 78/103 anonim ***** válasza:
82%

Nem kell drámázni, nem vagy übergáz.

Az egészben az a lényeg, hogy ha valamit mindketten utálunk csinálni, azt miért kell az egyiktől jobban elvárni.

2020. nov. 30. 11:27
 79/103 anonim ***** válasza:
71%

Miért van lepontozva az a nő aki főz? Igen én főzök hétköznap, mivel hamarabb hazaérek. Várjak mire jön a párom X óra múlva és rendeljünk? Hétvégén ő csinálja a reggelit+vacsorát (nem rendel!). És igenin alap, hogy ha már hazaérek órákkal előbb akkor valami hasznosat csinálok, nem telót nyomkodok aztán nézek a páromra, hogy hol a kaja?!

Párod egy ingyenélő.

2020. nov. 30. 11:34
 80/103 anonim ***** válasza:
51%
#79 azért mert egyesek a lustasagukat a feminizmussal próbálják igazolni és ha te nem ezt teszed akkor alatta is vágod a fát. Az én párom is latastol vakulasig dolgozik, így nálunk is értelem szerű hogy én főzök. Biztos nekem is hisztiznem kellene hogy megcsinalhatna ő is attól hogy férfi. De hát ha egyszer ő dolgozik többet..
2020. nov. 30. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!