Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Az normális ha egy nő alig főz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az normális ha egy nő alig főz?

Figyelt kérdés

Konzervatív családban nőttel fel, ahol apám a férfias munkát végezte (fűnyírás, villanyszerelés, bútorgyártás, pénzkeresés oroszlán része), anyám pedig a nőies munkákat (főzés, takarítás, vasalás, mosás).

Értem én hogy 21. század, meg emancipáció van már, de az elmúlt években egyetlen barátnőm sem tudott főzni. És mindegyik gyűlölt is sütni-főzni. A jelenlegi barátnőm is, akivel 1 éve élek együtt.

Nem vagyok kaja-központű, úgy állok az evéshez sokszor, hogy kötelező életfenntartó dolog. De azért néha jól esne egy-egy ebéd vasárnap!

Ilyenkor vagy rendelünk, vagy nézzük egymást hogy nincs kaja. Persze megveszek minden alapanyagot, neki alig kell költenie kajára, de így se csinálja. Duzzog-csapkod, hogy neki főznie kell, összedob valami egyszerűt fél óra alatt, aztán elém b*ssza. És kb mindig ugyanaz a 1-2 féle kaja rotálódik, annyira nem ért a főzéshez.

Gondoltam rá, hogy meg kéne tanulnom főzni, de nincs hozzá affinitásom. Ráadásul szellemi tevékenységet végző egyéni vállalkozó vagyok, nekem 2-3 óra ami elmenne főzésre, az elmehetne munkára is és azidő alatt is pénzt kereshetnék. Mondtam a páromnak, hogy nekem dolgozni kell, hogy legyen pénzünk, és legyen mit ennünk (ő nagyon keveset keres). De nem érti meg, vagy nem akarja összerakni a képet.

Szóval szenvedünk. Mi lehet tenni?

Én 33/F, ő 34/N.

2020. nov. 29. 17:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/103 anonim ***** válasza:
96%

Itt nem az a fő kérdés, hogy mennyit főz a kérdező és a barátnője, hanem hogy mennyi szabadidejük van. Nyilván nagy különbség van aközött, hogy napi 10.000 Ft-ot vagy 100.000-et keresel, de nincs ekkora különbség a munkába fektetett energia között. Lehet, hogy ugyanabban a munkakörben, ugyanazokkal a feladatokkal kétszer annyit keresel az egyik cégnél, mint egy másiknál.

Az a gáz, hogy a barátnőd természetesnek veszi, hogy kinyitja a hűtőt és kiveszi belőle, ami éppen a foga alá való, vagy kiválasztja az étlapról, amit rendelni szeretne, csak éppen ő neki az is természetes, hogy nem a saját pénzéből teszi. Ha a saját keresetét kellene kajára költenie, miután kifizette a rezsit és a lakás törlesztőjét, elgondolkodna, hogy megéri-e étteremből rendelgetni vagy inkább nagyobb adagokat megfőz otthon és utána több napig azt eszi.

Nem gondolom, hogy természetes dolog, hogy a nő főz, de az sem természetes, hogy a pasi költi a keresetét kajára, számlákra, egyéb kiadásokra, a barátnője meg a saját fizujából jár fodrászhoz meg manikűröshöz. Ha nem hajlandó főzni, akkor próbáljátok ki a külön kasszát (sokan évtizedek óta élnek így), hogy a saját fizetéséből fizessen ki mindent felesben, aztán akkor vagy rendel magának kaját vagy ráfanyalodik a főzésre.

2020. nov. 30. 18:06
 102/103 anonim ***** válasza:
100%
Te jó Isten mi megy itt..🤣🤣Nem kell itt sztrajkolni,mindenki csinálja ahogy jónak látja.Amelyik férfinak megfelel ,hogy a nő nem főz legyen olyannal ,amelyiknek még nem az választ házias nőt ennyiii.
2020. nov. 30. 23:35
 103/103 anonim ***** válasza:
100%

Ha megtehetjük, mi sem főzünk. Szép kártyáról rendelünk kaját.

Egyébként én 15 éves koromban kezdtem főzőcskézni először. Megtanultam, mert engem érdekelt. Tudok és szoktam is. Ma is főztem és elment az életemből 3 óra mindennel együtt. 3 műszakban dolgozom, kevesebbet keresek mint a férjem... De sosem volt ez számító tényező abban, hogy ki főz és ki nem. Az igen, hogy kinek van több ideje vagy kedve. Ha nincs kedvem nem főzök. Van hogy a férjem főz mert kedve támad.

Ezt nektek kell megbeszélni igazából. Senki sem egyforma. Én szeretek főzni.

2020. dec. 1. 21:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!