Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az normális ha egy nő alig főz?
Konzervatív családban nőttel fel, ahol apám a férfias munkát végezte (fűnyírás, villanyszerelés, bútorgyártás, pénzkeresés oroszlán része), anyám pedig a nőies munkákat (főzés, takarítás, vasalás, mosás).
Értem én hogy 21. század, meg emancipáció van már, de az elmúlt években egyetlen barátnőm sem tudott főzni. És mindegyik gyűlölt is sütni-főzni. A jelenlegi barátnőm is, akivel 1 éve élek együtt.
Nem vagyok kaja-központű, úgy állok az evéshez sokszor, hogy kötelező életfenntartó dolog. De azért néha jól esne egy-egy ebéd vasárnap!
Ilyenkor vagy rendelünk, vagy nézzük egymást hogy nincs kaja. Persze megveszek minden alapanyagot, neki alig kell költenie kajára, de így se csinálja. Duzzog-csapkod, hogy neki főznie kell, összedob valami egyszerűt fél óra alatt, aztán elém b*ssza. És kb mindig ugyanaz a 1-2 féle kaja rotálódik, annyira nem ért a főzéshez.
Gondoltam rá, hogy meg kéne tanulnom főzni, de nincs hozzá affinitásom. Ráadásul szellemi tevékenységet végző egyéni vállalkozó vagyok, nekem 2-3 óra ami elmenne főzésre, az elmehetne munkára is és azidő alatt is pénzt kereshetnék. Mondtam a páromnak, hogy nekem dolgozni kell, hogy legyen pénzünk, és legyen mit ennünk (ő nagyon keveset keres). De nem érti meg, vagy nem akarja összerakni a képet.
Szóval szenvedünk. Mi lehet tenni?
Én 33/F, ő 34/N.
Az, hogy ki mennyit keres, ne legyen már téma egy főzős témában, nem a 20. században élünk, ahol a nőnek kell elvégezni minden házimunkát, mert a férfi többet keres. Sajnos olyan világban élünk, hogy a nőnek is dolgozni kell ahhoz, hogy megéljetek. Ebből kifolyólag ő is el lehet fáradva, legyen a munkája szellemi vagy fizikai. Emiatt ő is lehet annyira fáradt, mint te.
Talán főzhetnétek közösen, lehet jobban kedvet kapna hozzá.
Én eleve nem árulok zsákbamacskát. Már az elején jelzem, hogy nem a konyhában a helyem, nem szeretek főzni, bár sok mindent meg tudok csinálni ha muszáj. Nem az enyém a takarítás sem, mert ha egyedül élne is kéne takarítania és együtt koszolunk.
Nem vagyok házitündér, nem vagyok az otthon melege típus. Vannak barátnőim akik ilyenek. Aki ilyen párt szeretne, az szerintem hibát követ el, ha egy hozzám hasonló lányt választ.
A párodnak épp úgy nincs kedve elcseszni az időt az előkészületekkel, főzéssel és utómunkákkal. Vagy köttök egy egyezséget és minden héten más főz, így mindenki szenved, vagy rendeltek ügyesen minden alkalommal. Más opció nincs, ha együtt terveztek.
Ja, és én tudok főzni, de neked tuti nem főznék.
A pénzedre sem vagyok rászorulva, úgy hogy mehetnél Isten hírével.
#12 voltam.
Ajajj. Most komolyan szétszeditek a kérdezőt mert néha komolyabb ebédet vagy vacsorát enne amit a párja főz neki? 🤦♀️
Nincs ebben semmi nagyravágyás szerintem és ahhoz sincs köze ki mennyit keres.
Próbáld megbeszélni vele ezt a dolgot.
Nem igaz hogy ugyanannyi időnk van.
Ő keveset keres, és sok a szabadideje. Hazajön, és nyomogatja a telóját.
Én jobban keresek, nincs szabadidőm. Este kb beesek munka után az ágyba, örülök, ha havonta meg tudok nézni egy filmet max.
Hogy főzzek még ezek mellett? Ha az látom hogy a párom otthon punnyad és végtelen ideje lenne főzni. Olyan egyszerű lenne a képlet pedig. Csak túl sok itt az önérzetes kis latol. :)
Minek főzzni?
Imádok, de leszoktam róla.
Vagy anyám így úgy csinálta, vagy jajjj ebből x szer ettünk volna mást xrt, vagy két falásra belapátolni, még csak böfögni se, azt se mondani, hogy xar volt, és otthagyni....
Na meg, nekem is idő és energia, amig az edénybe kerül, elpakolni közben, és utána is rendet rakni
Ha vele is ilyen stílusban beszélsz, nem meglepő. :D
Egyébként attól, hogy többet keresel még nem elvárható, hogy ő csináljon otthon mindent. Mert ha még főzni sincs időd, akkor takarítani például hogy lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!