Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Az normális ha egy nő alig főz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az normális ha egy nő alig főz?

Figyelt kérdés

Konzervatív családban nőttel fel, ahol apám a férfias munkát végezte (fűnyírás, villanyszerelés, bútorgyártás, pénzkeresés oroszlán része), anyám pedig a nőies munkákat (főzés, takarítás, vasalás, mosás).

Értem én hogy 21. század, meg emancipáció van már, de az elmúlt években egyetlen barátnőm sem tudott főzni. És mindegyik gyűlölt is sütni-főzni. A jelenlegi barátnőm is, akivel 1 éve élek együtt.

Nem vagyok kaja-központű, úgy állok az evéshez sokszor, hogy kötelező életfenntartó dolog. De azért néha jól esne egy-egy ebéd vasárnap!

Ilyenkor vagy rendelünk, vagy nézzük egymást hogy nincs kaja. Persze megveszek minden alapanyagot, neki alig kell költenie kajára, de így se csinálja. Duzzog-csapkod, hogy neki főznie kell, összedob valami egyszerűt fél óra alatt, aztán elém b*ssza. És kb mindig ugyanaz a 1-2 féle kaja rotálódik, annyira nem ért a főzéshez.

Gondoltam rá, hogy meg kéne tanulnom főzni, de nincs hozzá affinitásom. Ráadásul szellemi tevékenységet végző egyéni vállalkozó vagyok, nekem 2-3 óra ami elmenne főzésre, az elmehetne munkára is és azidő alatt is pénzt kereshetnék. Mondtam a páromnak, hogy nekem dolgozni kell, hogy legyen pénzünk, és legyen mit ennünk (ő nagyon keveset keres). De nem érti meg, vagy nem akarja összerakni a képet.

Szóval szenvedünk. Mi lehet tenni?

Én 33/F, ő 34/N.

2020. nov. 29. 17:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/103 anonim ***** válasza:
96%
Miért vársz el másoktól olyat, amire te nem vagy képes?
2020. nov. 29. 19:00
 42/103 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem fekete-fehér.

A saját véleményem: nem annak kell több teendőt vinni a háztartásban, aki kevesebbet keres, hanem akinek több ideje van rá. Mivel arról nem tehet, hogy kevesebbet keres (általában), sajnos a "női szakmák" sokszor ilyenek. Én speciel orvos vagyok, szarabbul keresek, mint a párom, viszont nem havi 168 órát dolgozom, mint az emberek többsége, hanem vagy 240-et az ügyeletek miatt.

Tehát ha a párom azt várná, hogy mivel én keresek kevesebbet, akkor enyém az egész háztartás is a 24 órás ügyelet után, úgy kidobnám mint macskát szarni. Arról nem is beszélve, hogy mi speciel külön kaszán vagyunk (nem vagyunk még házasok), ami azt jelenti, hogy a közös dolgokat teljesen felezzük, nem a kereset arányában osztjuk el. A maradék meg mindenkinek a sajátja. Tehát pláne nem érzem azt, hogy a pénzt kompenzálnom kellene, hiszen saját magamra én költök, nem ő.

De nekem ezt a párom is maximálisan megérti, és ő is így gondolkodik. Mikor munkanélküli volt, akkor mindent megcsinált, amíg én dolgoztam. Mosott, takarított, barkácsolt, kádat, WC-t pucolt. Amikor én voltam otthon szakvizsga szabadságon, akkor értelemszerűen én csináltam ezeket, tehát mindig az végzett több házmunkát, akinek épp több ideje volt rá.

A főzés nálunk az egyetlen kivétel. Ő nem főz. Nincs affinitása, nem érdekli, viszont meg is van nélküle. Mivel én szeretek főzni, rendszeresen teszem, de nem várná el egyébként, hiszen ő nem tud. Akkor rendelne (menüt rendelni semmivel nem drágább, mint főzni, sőt...), vagy elmennénk valahova kajálni. De nyilván örül neki, hogy megteszem, én meg örülök, hogy jóízűen megeszi:D

2020. nov. 29. 19:04
 43/103 anonim ***** válasza:
30%

Ismerkedésnél érdemes ezt az elején felhozni, hogy ez neked fontos. Akkor nincs meglepetés.

Nem leszek népszerű a véleményemmel, de veled értek egyet.

Nekem a hagyományos család modell a normális.

Nem baj ha egy férfi össze tud ütni egy paprikáskrumplit, de egy nő tudjon főzni. És az se baj ha a nő szét tud szedni egy mosogatószifont, de a fizikai munka az inkább férfi feladat legyen.

Lehet ezeket a dolgokat közösen is csinálni,de én inkább vezetem a háztartást.

Az pedig hogy részmunkaidőben dolgozik...Szerintem a legkevesebb lenne, hogy egy normális kajával kompenzál, ha már pénzt nem nagyon visz haza.

Nyilván az fel sem tűnik neki, hogy a lakhatás, rezsi és minden egyéb is pénzbe kerül, amit te teremtesz meg.

Szerintem csak szimplán lusta és lehúzós.

2020. nov. 29. 19:06
 44/103 anonim ***** válasza:
72%
Ez a büntetésed amiért nem egy házias, szerény lányt választottál.
2020. nov. 29. 19:12
 45/103 anonim ***** válasza:
92%

Rengetegen válaszoltak erre de azert megis...

"

Gondoltam rá, hogy meg kéne tanulnom főzni, de nincs hozzá affinitásom."

Mi sem a puncinkkal főzünk ez nem valami női tudomány. Az én párom ma steaket készít. Osszátok meg a hátimunkát a főzést meg beszéljétek meg ki mikor csinálja. Vagy keress máa partnerr

2020. nov. 29. 19:15
 46/103 anonim ***** válasza:
97%

Egyebkent azt nem ertem hogy a koltsegket es a hazimunkat hogy osztjatok be.

Azt mondod fokent magára kolti a keresetet, akkor o nem ad rezsibe meg kajaba? A hazimunkat a főzésen kívül hogy osztjatok meg?

2020. nov. 29. 19:20
 47/103 anonim ***** válasza:
67%

Szóval Ő a saját részmunkaidős fizuját magára költi. Te meg fizeted kettőtök után a rezsit, a rendelt kaját amit ketten esztek meg, meg úgy általában mindent te csinálsz otthon.

Miért vagy együtt egy ilyen lehúzós nővel? Ennyire jó az ágyban? Gyakorlatilag eltartod. Ő meg még arra sem képes, hogy néha-néha főzzön valamit. Jó nagy balek vagy barátom. Mondom ezt nőként.

2020. nov. 29. 19:21
 48/103 anonim ***** válasza:
92%
Azt nem értem, hogy ha úgy gondolod, a nők 90%-a nem szeret főzni, miért akarsz a szerelmedtől elvárni olyat, amit nem szeret csinálni? A saját kényelmemért cserébe nem akarnám, hogy a párom olyannal vesződjön, amit nem élvez.
2020. nov. 29. 19:25
 49/103 anonim ***** válasza:
100%
#48 de látod ennek ellenére mégis ez kell neki. És még nem érti miért javasolták neki a szakítást. :D
2020. nov. 29. 19:26
 50/103 anonim ***** válasza:
100%

Én is utálok főzni, csak hébe hóba jön meg hozzá a kedvem. Ezenkívül érzékem sincs hozzá. Még recept mellett is elrontom.

Ha a férjem folyton nyavajogna emiatt, akkor még a hébe hóba kedv3m is elmenne tőle.

A barátnőd nem szeret főzni, ha ráerőlteted, abból ehető étel nem lesz.Szerintem fogadd el őt, vagy keress mást.

2020. nov. 29. 19:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!