Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Az normális ha egy nő alig főz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az normális ha egy nő alig főz?

Figyelt kérdés

Konzervatív családban nőttel fel, ahol apám a férfias munkát végezte (fűnyírás, villanyszerelés, bútorgyártás, pénzkeresés oroszlán része), anyám pedig a nőies munkákat (főzés, takarítás, vasalás, mosás).

Értem én hogy 21. század, meg emancipáció van már, de az elmúlt években egyetlen barátnőm sem tudott főzni. És mindegyik gyűlölt is sütni-főzni. A jelenlegi barátnőm is, akivel 1 éve élek együtt.

Nem vagyok kaja-központű, úgy állok az evéshez sokszor, hogy kötelező életfenntartó dolog. De azért néha jól esne egy-egy ebéd vasárnap!

Ilyenkor vagy rendelünk, vagy nézzük egymást hogy nincs kaja. Persze megveszek minden alapanyagot, neki alig kell költenie kajára, de így se csinálja. Duzzog-csapkod, hogy neki főznie kell, összedob valami egyszerűt fél óra alatt, aztán elém b*ssza. És kb mindig ugyanaz a 1-2 féle kaja rotálódik, annyira nem ért a főzéshez.

Gondoltam rá, hogy meg kéne tanulnom főzni, de nincs hozzá affinitásom. Ráadásul szellemi tevékenységet végző egyéni vállalkozó vagyok, nekem 2-3 óra ami elmenne főzésre, az elmehetne munkára is és azidő alatt is pénzt kereshetnék. Mondtam a páromnak, hogy nekem dolgozni kell, hogy legyen pénzünk, és legyen mit ennünk (ő nagyon keveset keres). De nem érti meg, vagy nem akarja összerakni a képet.

Szóval szenvedünk. Mi lehet tenni?

Én 33/F, ő 34/N.

2020. nov. 29. 17:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/103 anonim válasza:
60%
Az
2020. nov. 29. 17:57
 2/103 anonim ***** válasza:
87%

Ha ő is dolgozik, neki is az életideje megy a főzéssel.

Képzeld, nem csak a mai lányok, de mi, mai negyvenesek is kezdünk leszokni a főzésről. Én már csak annak lennék hajlandó főzni, aki eltartana és aki mellett nem kéne munkába járnom.

Az anyukád korszaka lejárt, ők még fakanállal a kezükben mentek a sírba, ha véletlen van egy óra szabadidejük, már rosszul vannak az unalomtól, mert a főzésen és a munkán kívül nincs nekik más alternatíva, max. a TV-ben a Való világ.

2020. nov. 29. 18:00
 3/103 anonim ***** válasza:
90%
Te s m fozol. Mi a kérdés?
2020. nov. 29. 18:01
 4/103 anonim ***** válasza:
94%

Normálisan végül is normális, másfelől azt gondolom rohadt gáz, hogy manapság ennyire életképtelenné váltak az emberek. Szerintem alap szinten főzni, az egy minimum igény. Arról nem is beszélve, hogy másnak főzni gondoskodó szép gesztus, pénztől és fizetéstől független. Szerintem jogosan érzed azt amit, bár a kérdésed végén megnyilvánuló gondolatok már némileg antipatikusak. Attól, hogy sokat dolgozol, te is főzhetnél neki néha, mert mint említettem, szép dolog. Gesztusokat és törődést nem lehet pénzen venni, nem keresel pluszt 2-3 órán át, ez a földhöz vágna téged?

Plusz így, hogy te sem főzöl, a szellemi előnyt sem tulajdoníthatod a vitában. Egyszer kétszer csinálj te egy kellemes étkezést, ahol jól érzi magát, aztán később beszéld meg vele, hogy hasonlóra neked is igényed lenne. Ha nem sikerül meghatni, akkor emiatt én nem szakítanék ha minden rendben, akkor azt tudod tenni, hogy lenyeled.

2020. nov. 29. 18:02
 5/103 anonim ***** válasza:
17%

Hát most erre mit írjak?

Rossz nőt választottál. 34 évesen illene tudni pár dolgot. Nyilván egyszerűbb beülni valahova vagy rendelni, mivel ezt megszoktad így ne várj túl sokat.

A 12 éves lányom is megcsinálja az egyszerűbb kajákat, mert érdekli 🤷‍♀️

Amúgy ha elkezdesz te főzni akkor az is rajtad marad.

2020. nov. 29. 18:03
 6/103 anonim ***** válasza:
60%

Én főzök legalább heti 6x munka mellett, de biztos le leszek pontozva érte, mert a mai világban már nem normális aki főz a családra.

29N

2020. nov. 29. 18:03
 7/103 anonim ***** válasza:
93%

"Ilyenkor vagy rendelünk, vagy nézzük egymást hogy nincs kaja. Persze megveszek minden alapanyagot, neki alig kell költenie kajára, de így se csinálja. Duzzog-csapkod, hogy neki főznie kell, összedob valami egyszerűt fél óra alatt, aztán elém b*ssza. És kb mindig ugyanaz a 1-2 féle kaja rotálódik, annyira nem ért a főzéshez."

Gondolom te is kézzel, lábbal és ésszel (Bár ez kérdőjeles) születtél. Mivel ezt a kérdést idebüfögted ezért úgy gondolom van interneted is. Beütöd youtube-ra, hogy mit ennél és megnézel egy videót. Lemásolod és elkészíted. Ez ilyen egyszerű. Nem kell a másikra várni.

2020. nov. 29. 18:05
 8/103 anonim ***** válasza:
76%

#4es vagyok.

Még annyit megjegyeznénk, ha bizonyos kereset felett, valljuk be, már nem létszükséglet a főzés ...

2020. nov. 29. 18:06
 9/103 A kérdező kommentje:

Igen, dolgozik a barátnőm is, fixben van, napi 4 és 6 órában vegyesen. Magyarán kitelne az idejéből. Én napi 10 órát dolgozom, ha projektzárás van akkor hétvégén is.

2-es, kérdésem akkor a következő: ez az eltartott dolog nagyon rosszul hangzik, remélem hogy nincs sok így gondolkodó nő, mint te.

Tehát azért kell sokat dolgoznom, hogy legyen pénzem kifizetni a házhoz szállított kaját. Ördögi kör ez! Ami a hagyományos családfelállással könnyen orvosolható lenne.

2020. nov. 29. 18:06
 10/103 anonim ***** válasza:
97%
Te tudsz és szoktál sütni, főzni? Nem? Akkor neki miért kéne tudnia?
2020. nov. 29. 18:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!