Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi várhat ránk a halál után?

Mi várhat ránk a halál után?

Figyelt kérdés

Nagyon foglalkoztat ez a téma, egyszerűen ott lapul az agyam végében hogy mi lesz akkor??

Nagyon kiváncsi vagyok rá, nem igazán félek tőle, mert ha tényleg a nagy semmi vár ránk akkor azt úgysem tudjuk feldolgozni, vagy érezni semmiként, de ha mégis van valami ami vár minket mi lehet az?

Nagyon kiváncsi vagyok miként látják ezt mások, miben hisznek, vagyik ki miket hallott, olvasott ezzel kapcsolatban

2015. jún. 14. 22:24
 61/120 anonim ***** válasza:

"független attól amit létrehozott. itt bukik el a karma"

Egyáltalán nem bukik itt el.

Hatás-visszahatás. Mint a gravitáció. Attól még, hogy a világ teremtett, a karmának még lehet szerepe benne.

2015. jún. 15. 21:19
 62/120 anonim ***** válasza:
nincs karma. a keleti vallások tévedésen alapulnak.
2015. jún. 15. 21:40
 63/120 anonim ***** válasza:

Joker 2.0: "Isten nem egyenlő a tudománnyal"

Nem is állítottam azt, hogy egyenlő lenne, a tudomány csak Istent próbálja megfejteni, de azért tudja ezt megtenni, mert a rendszer létezik. Tehát Isten >>> tudomány. Ha egyenlő lenne, akkor kijelenthetnénk, hogy mindent tudók vagyunk és akkor talán lenne értelme a tudományra támaszkodva bárminek a létét is elvetni. Maguk a folyamatok is a renden keresztül léteznek, csak hiszed, hogy bármilyen ok okozati viszonyról lenne szó. Azt, hogy bármit megtehetsz, gondolkozhatsz a tudományon, az is a rend része. Hogyan akarod a tudománnyal bizonyítani azt, aminek a működését akarja felderíteni maga a tudomány is. Ezt csak akkor tudod megtenni, ha már nagyon közel járna a teljes megértéshez a tudomány. Gyanítom ha így lenne, akkor nem fosszilis tüzelőanyagokkal hajtott járművekben utazgatnánk, illetve legalább a hold teljes felszínét és felépítését ismernénk. Szóval kb sehol sem lehetünk még, úgy saccra.

Con Troll:

"lélek nem létezik csak azért mert pár milliárd ember úgy hiszi"

Én inkább azt mondanám, hogy a lélek létezik, még ha pár százezer(vagy talán milliócska) nihilista azt is állítja, hogy nem. Ha már a számoknál tartunk, világszerte jóval több ember vallja azt, hogy szerinte van lelke. Miért a többségnek kellene bizonyítani? A tudományra alapozva, ami a korábbiak tanulsága szerint nagyon úgy fest, hogy az univerzum rendjét/rendszerét (nevezzük Istennek) szeretné megérteni? Nagyon úgy néz ki, hogy létezik ez a rend, mert ha nem létezne, akkor a tudomány sem létezhetne.

"E dolgok bizonyíthatatlanságát a tudomány hibájának állítják be"

Nocsak, és nem lehet szerinted megalapozott ez az álláspont? Pár éve még azt sem tudták mi az a sugárzás, mert nem látszódott semmi, hát nem volt ott semmi. A történelem folyamán a tudomány fejlődése alapján észrevehetnéd, hogy arról amit nem létezőnek hittünk, elég gyakran kiderült, hogy igenis létezik. Mire alapozod, hogy pont a lélek ne létezne? Biztos minden ok nélkül lehetett megbolondítani a kezdetektől fogva azzal az embereket, hogy van túlvilág, lélek, Isten, stb. Eddig mindenki hülye volt, de most, megjelentek a nihilista megmentőink, akik annyira felvilágosultak, hogy megmondják rögtön a tutit :) Köszönjük. Megérinthetlek?

"Ez csak arra van hogy a hívő nyugodt arccal tűrje a megpróbáltatásokat és ne tegyen ellene"

Én nem azt mondtam, hogy ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. Bár ez is egy szép elgondolás, de bizony én sem tolerálom a "gonosz" döntéseket hozó embereket. Ha lehet, nem provokálom őket, ha lehetőségem van rá, kisegítek olyanokat akikre rászállnak. De azzal, hogy nekik mész, harcolsz velük, nem fognak átkattanni jó módba. Csak szólok. A nincs jó meg rossz duma azért fontos, hogy ne foglalkozz más emberek gonosz döntéseivel, mert ha ezen rágódsz, akkor beszippant a dolog. Nem mondtam, hogy ne tegyél ellenük és tűrj birka türelemmel. Csak ha nem tudsz segíteni rajta, ne keveredj bele, ne hagyd, hogy a világ az igazságtalanságaival folyamatosan foglalja az elmédet. Igaz ez a nemi erőszakra is. Egy ilyen világban élünk, sok az állat, de kiirtani nem tudod őket, max óvintézkedéseket tenni. De ha azon aggódsz éjjel nappal, hogy jajj csak meg ne támadjanak, akkor ők nyertek.

aqer:

"tudod mi a legfelsőbbrendűbb létező? a személyesség!"

Üdvözöllek az EGO világában. Szerintem a legfelsőbbrendű létező az önzetlen szeretet. Miből gondolod, hogy csak tudat hozhat létre bármit is? Mert per pillanat nem tudsz mást, magasabb erőt elképzelni, aminek saját maga nem fontos, csak az önzetlen szeretet? Hozok egy példát, ha te mint személy szeretsz valakit, úgy igazából, azért kicsit elvárod, hogy viszont szeressenek, és csak téged, nem?

"teremteni csak intelligens SZEMÉLY képes"

És mire alapozod eme állításodat, netán ismered az egész univerzum működését az összes létező működési elvét? Honnan tudod, hogy amit teremtesz nap mint nap (mert te is hozol létre a "semmiből" új ötleteket), azt te találtad ki és nem csak egy szócsöve vagy a teremtő erőnek? A rendszer intelligens és tökéletes, én sem állítom, hogy felfogom hogyan működhet ez pontosan, de legalább van valami sejtésem, hogy nem csak az ember és az egoja a létezés csúcsa. Lehet más is, még több, amit emberi aggyal fel sem foghatunk. Mi zárja ki? A Biblia meg a kaporszakállú Istenékepe? Hát ez elég sovány.

"semmi nem hozhatja létre saját magát"

Nyilván, de mi van ha az idő nem létezik? Akkor nincs volt és lesz, nincs kezdet és vég. Csak valami van. Mint tudjuk az idő relatív fogalom...Az, hogy mi időnek fogjuk fel az események változását az agyunkkal, nem biztos, hogy ez a tényleges valóság. Mi van, ha a teremtő nem létrehozott valami újat, hanem önmagát osztotta szét és azóta is ez történik.

"semmi nem adhat másnak olyat, amivel maga nem rendelkezik"

Önzetlen szeretet, tudod...Kifogyhatatlan, bárkinek adhatsz, bármennyit. És meg fogja érezni, hidd el. Vagy ez semmi lenne? Kitaláció?

"mivel az ember SZEMÉLYES lény"

A kő meg kő, azt akkor egy kő Isten alkotta, az állatokat, meg állat Isten? Hülyeség, az ember nem a teremtés koronája, csak a teremtés egyik megnyilvánulása, nem lapos a föld, ha netán valaki meg mást állítana, azt nem kell megégetni. Bár úgy biztosan egyszerűbb...

A karma ott játszik, ha képes vagy elfogadni a reinkarnáció történetét, amire valljuk be azért igen nagy az esély, már ha elfogadjuk, hogy van egy "halhatatlan" lelkünk. Persze ha valaki leragadt ott, hogy meghalsz, jön a kaporszakállú, irány a pokol (gondolattal, szóval, cselekedettel, tudod... mondj egy napot amikor nem bántottad meg vagy 100X az öreg kaporszakállút, persze ha nap végén elmorzsolsz pár miatyánkot a sarokban kukoricára térdelve, ostort csattogtatva a hátadon, akkor megbocsát, csak hát a végén mégiscsak kell egy kis ÍTÉLET, mert a főnökök már csak ilyenek...), akkor annak nincs miről beszélni.

2015. jún. 15. 23:05
 64/120 anonim ***** válasza:

"Üdvözöllek az EGO világában. Szerintem a legfelsőbbrendű létező az önzetlen szeretet."

elmagyaráznád kérlek, hogyan szeret 1 kavics? barátom, szeretni, csak személy tud! a szeretet viszonyfogalom. nem energia vagy eszetlen (és bizonyítatlan-bizonyíthatatlan) rezgés.

"Miből gondolod, hogy csak tudat hozhat létre bármit is?"

a józan ész, bár ti ezoterikusok-spiritualisták, a kukába vágtátok a józan ítélő képességeteket a nektek tetsző badarságok miatt. nem sértésként írtam ezt de elég sok ezós emberkével beszéltem, s mind ilyeneket szajkóztak, zéró bizonyonyítással.

a kő hogy hoz létre bármit is? vagy a fadarab, vagy az üveg vagy a bicikligumi?

"Hozok egy példát, ha te mint személy szeretsz valakit, úgy igazából, azért kicsit elvárod, hogy viszont szeressenek, és csak téged, nem?"

viszonyfogalom a szeretet, már írtam.

"teremteni csak intelligens SZEMÉLY képes"

És mire alapozod eme állításodat, netán ismered az egész univerzum működését az összes létező működési elvét?

újfent a józan észt hoznám érvnek, ha ez jelent neked valamit. nem kell ismerni az univerum minden pontját ahhoz h kijelentsük: 1+1 mindenütt 2, és anyag nem hoz létre intelligens, személyes közbeavatkozás nélkül semmit. avagy van bizonyítékod az ellenkezőjére?

"Honnan tudod, hogy amit teremtesz nap mint nap (mert te is hozol létre a "semmiből" új ötleteket), azt te találtad ki és nem csak egy szócsöve vagy a teremtő erőnek?"

kezd az érved nevetségessé válni, ne haragudj. mivel személy vagyok, hozhatok létre valami újat, ami eddig nem volt: pl. könyvet írok. a kavics ír könyvet? a tégla képes szeretni?

"A Biblia meg a kaporszakállú Istenékepe? Hát ez elég sovány."

a gőgöd, és büszkeséged okán nem fogadod el a felsőbb hatalom létét, mert nem akarod h számon kérjen bárki is a tetteid alapján. aki elutasítja a személyes Isten létét, mind ezen okokból teszi.

"semmi nem hozhatja létre saját magát"

Nyilván, de mi van ha az idő nem létezik? Akkor nincs volt és lesz, nincs kezdet és vég. Csak valami van. Mint tudjuk az idő relatív fogalom...Az, hogy mi időnek fogjuk fel az események változását az agyunkkal, nem biztos, hogy ez a tényleges valóság. Mi van, ha a teremtő nem létrehozott valami újat, hanem önmagát osztotta szét és azóta is ez történik."

panteista-monista téveszme. az idő is mint Istenen kívül minden más, teremtett dolog. célja is van. ha nem bízol a józan észben, a logikában, és az ember megismerő képességében, akkor barátom semmiben (még téveszmédben sem) bízhatsz !!!! belegondoltál már ebbe?

"semmi nem adhat másnak olyat, amivel maga nem rendelkezik"

Önzetlen szeretet, tudod...Kifogyhatatlan, bárkinek adhatsz, bármennyit. És meg fogja érezni, hidd el. Vagy ez semmi lenne? Kitaláció?"

szeretni csak személy képes. szeretetet kapni, fogadni átélni is csak személy képes. kavics, tégla, üveg, kutyaszar sem nem ad, sem nem él át semmit. könyörögve kérlek, használd a józan eszedet. mert van neked, csak eldobod a monista-panteista téveszméd kedvéért. mert az tetszik neked, és az észt elhajítod, hogy nehogy ráébreszen a számodra szimpatikus tévedésedre.

"mivel az ember SZEMÉLYES lény"

A kő meg kő, azt akkor egy kő Isten alkotta, az állatokat, meg állat Isten? Hülyeség, az ember nem a teremtés koronája, csak a teremtés egyik megnyilvánulása, nem lapos a föld, ha netán valaki meg mást állítana, azt nem kell megégetni. Bár úgy biztosan egyszerűbb... "

össze-vissza beszélsz: személy képes csak teremteni. a személyesség a legmagasabb rendű létező, így tud (mármint Isten) bármit teremteni. alacsonyabb rendű nem adhat magánál felsőbb rendűt.

honnan a személyesség ha nincs meg a végső okban? tagadod a személyesség létét?

az energia, erő, szingularitás, ősrobbanás, rezgések, nem személy !!!! tehát nem lehetnek a lét alapjai. mert hiszen létezik a személyesség. akkor honnan van? onnan, hogy az alkotója is személyes lény. logika. józan és jéghideg logika. és ekkor még 1 szót nem szóltunk az Istennel való személyes kapcsról, az Ő jelleméről, megváltásáról, kegyelméről, szeretetéről, az emberhez való viszonyáról.

2015. jún. 16. 08:02
 65/120 anonim ***** válasza:

mortymr, te mindenbe belekötsz, és ahogy látom a tudományban sem vagy jeles.

"csak hiszed, hogy bármilyen ok okozati viszonyról lenne szó."

Azért, mert nem ismered az ok-okozatot nem kell leszólni az ok, magyarázatot. Ha elültetsz egy cseresznyefát tudod, hogy azon cseresznye fog nőni, vagy ahol felbukkan az élet szimbiózisban fog élni a jelen környezetével, de gondolom ezt nem kell magyarázni, vagy igen? Ezek nem Istenre vezethetők vissza, hanem egymásból adódnak, mert mindennek van oka és okozata, semmiből nem lesz valami és Istent az ember teremtette, nem Isten teremtette az embert. :P

2015. jún. 16. 08:49
 66/120 anonim ***** válasza:

aqer: "hogyan szeret 1 kavics? barátom, szeretni, csak személy tud!"

Úgy látom, nem ment át, amit mondani akartam. Nem arról van szó, hogy minden teremtett dolog szeret (bár ezt sem zárhatjuk ki, hogy a kő a maga módján szeret valamit :)). Arról van szó, hogy az önzetlen teremtő szeretet által létezik minden. Szer-etet, tudod (ez most sokak számára giccses lehet, de a fel-hő is érdekes, meg a lelki-ismeret)... De ha már itt vagyunk, egy kutya igenis szeretheti a gazdáját, mégsem személy az emberi ego szerint.

"a józan ész, bár ti ezoterikusok-spiritualisták, a kukába vágtátok a józan ítélő képességeteket a nektek tetsző badarságok miatt"

Megint abból indulsz ki, hogy az ember és az ő EGO-ja (->én kép, személy) a teremtés csúcsa. Ez barátom ordas tévedés, semmi bizonyítékod nincs erre! Azt már látjuk, hogy a föld nem lapos, és a körülöttünk lévő világegyetem szinte felfoghatatlan nagyságú. És pont ide a föld nevű kis bolygóra tette ebben a hatalmas mindenségben a legfőbb ékkövet, az embert, a jó öreg kaporszakállú. Kedves barátom, a mi létezésünk eltörpül a világegyetemhez képest, millió de millió sokkal nagyobb és gyönyörűségesebb dolog lehet(és VAN) az univerzumban, mint az emberi ego. Azt hiszem kettőnk közül te vagy a gőgös a túlfejlett egoddal...

"a kő hogy hoz létre bármit is"

Nagyon sok szép dolog kőből van, amit nem ember csinált. Ugyan nem a kövek álltak maguktól össze, hanem ők a természet részei, de ha így nézzük, akár a föld is lehet élőlény, saját tudattal, amit Te nem vagy képes érzékelni, ahogy a bolha sem, hogy a gazda mit gondol, amikor szívja a vért. Számára csak egy erőforrás a gazdatest, pont ahogy mi is tekintünk a földre. Nagyon nagyon sok minden, a józan ész és a logika is azt sugallja (ha képes vagy félretenni az EGO-d), hogy nem a személy a legfelsőbb teremtő erő.

"és anyag nem hoz létre intelligens, személyes közbeavatkozás nélkül semmit"

Azért ehhez képest az univerzum elég szépen változik az nélkül is, hogy az ember ott lenne és fogná a kezét. Mire alapozod, hogy amit látunk, nem köthető valamiféle hasonló tudathoz, mint ami nekünk is van, ami nem személy, hanem több vagy kevesebb annál, vagy egyszerűen más. Nem is olyan rég a katolikus keresztények egy az egyben kijelentették bizonyos más rasszokhoz tartozó népcsoportokról, hogy ők nem is rendelkeznek lélekkel, az ördög lakozik bennük, ezért nyugodtan le lehet vadászni őket, rabszolgának lehet tartani őket. Most ugyanezt mondod minden körülötted lévő dologra... Hiába, kutyából nem lesz szalonna...

"könyvet írok. a kavics ír könyvet? a tégla képes szeretni?"

A kavics nem ír könyvet, de létezhetnek gyönyörű dolgok sok millió kavicsból. De nézzünk valami olyan teremtett lényt, ami számunkra érzékelhetően mozogni is tud. Pl egy kutyát. Odaszarik a bejárat elé nem? Kikaparja a virágoskertet? De tud hűséges is lenni? Ezek szerinted mind-mind csak ösztönös programok, de ezt sohasem fogod tudni bebizonyítani. Miért olyan nehéz felfogni, hogy valamilyen szintű tudata bárminek lehet és nem kell, hogy személyként tekinthessünk rá, ahhoz, hogy tudjon bármit is létrehozni. És ez még csak egy nagyon picike morzsája, annak az univerzumnak, ami körülöttünk van és képesek vagyunk valamilyen szinten érzékelni.

"a gőgöd, és büszkeséged okán nem fogadod el a felsőbb hatalom létét"

Micsoda hülyeség már ez! Én pont azt mondom, hogy elfogadom a felsőbb hatalom létezését, aminek a fő jellemzője a végtelen szeretet és nem az alantas személy (pláne nem egy emberi vonásokkal rendelkező személyiség, ABSZURD!). Ennél nagyobb alázat nem is lehetséges, hogy elismerem tökéletesnek és azt állítom rá, hogy végtelen önzetlen szeretet alkotja, makulátlan.

"mert nem akarod h számon kérjen bárki is a tetteid alapján"

Én minden pillanatban az addigi tapasztalataimnak megfelelő lehető legjobb döntést próbálom meghozni. Utólag persze mindenki okosabb, de akkor már megtörténtek a dolgok és lehetséges, hogy nem volt rálátásod a dolgok teljes mibenlétére. Nem hiszem, hogy ezért bárki is felelősségre vonna.

Csakis magadnak tartozol a hibáid elszámolásával. Senki sem tud feloldozni, csakis saját magad, ha megbocsátod magadnak, belátod, hogy hibáztál. Lelki-ismeret. Én minden nap tiszta lappal indulok és este átgondolom a teljes napom, ha hibáztam belátom és próbálok legközelebb nem hibázni és képzeld, tiszta a lelkiismeretem, még véletlenül sem tartok tőle, hogy a kaporszakállú megítélne.

A jó és rossz relatív fogalmak. Tehet valaki rosszat a nagyobb jó érdekében is. Ami neked rosszul esik, másnak eshet jól. Abban biztos vagyok, hogy a papok és a Biblia tudja mi a jó és a rossz, ezért ment minden olyan szuperül a "sötét" középkorban.

"a nem bízol a józan észben, a logikában, és az ember megismerő képességében"

A józan ész azt súgja, hogy az ember megismerő képessége és tudása véges, igen gyakran tévedünk. Éppen ezért semmit sem zárhatsz ki, csak ez vezet a fejlődéshez. Ha a katolikus keresztény egyházon múlna, még mindig a Bibliát lengetve égetnék sorra az embereket a piactéren. Bármennyire is bosszant Téged, a mindenre rácsodálkozó, mindent lehetségesnek tartó világnézet sokkal jobban segíti a fejlődést, mint a dogmákhoz kötött, mindent kizáró betokozódás. Aki nem fejlődik, az elpusztul. (Igaz ez a vallásokra is, ezt nem ártana végre észrevennetek, mert oda lesz a hatalom...) Én inkább fejlődni szeretnék.

"szeretni csak személy képes. szeretetet kapni, fogadni átélni is csak személy képes."

TÉVHIT. Vegyünk például egy házi kedvencet, pl kutyát. De még sorolhatnám. És ez csak a földi élet, rajtunk kívül az univerzumban még bármi lehet. Már is megdőlt az elméleted.

"személy képes csak teremteni. a személyesség a legmagasabb rendű létező, így tud (mármint Isten) bármit teremteni. alacsonyabb rendű nem adhat magánál felsőbb rendűt."

Barátom, olvasd át mit írsz, mert ez már nekem kínos, annyi labdát dobsz fel nekem. Ha sokáig mondogatod az első két mondatot, akkor még talán igaz is lesz. Ha jól emlékszem, azt mondtad, hogy az ember személy és képes teremteni akárcsak Isten, és ezért személy az Isten (mert saját képére alkotta az embert). Akkor ezzel az erővel minden személy is teremtő, mivel a Isten képére alkotott (ha ezt így gondolod, tökéletesen egyetértünk). Igen ám, csak ha az isteni erő minden teremtett lényben ott van, akkor Isten maga nem lehet személy, mert akkor nem tudta volna magát úgy felosztani, hogy jusson is meg maradjon is, a személy, az ego véges, behatárolt. A végtelen teremtő szeretet nem lehet személy, logikátlan, lealacsonyító. Az ego már nem tiszta szeretet, az ego az önzés az életösztön és a mai emberek többsége sajnos az ego-ra hallgat ezért vannak olyan állapotok a világban, amilyenek. Az univerzumban rend van. Az ego káoszt hoz. Vagy te olyan teremtő személyre gondoltál, akinek nincs ego-ja? Akkor miért vannak elvárásai veled szemben, miért vonna felelősségre? LOGIKÁTLAN!

"az energia, erő, szingularitás, ősrobbanás, rezgések, nem személy !!!! tehát nem lehetnek a lét alapjai."

Még szerencse, hogy nem személyek, nincs mindegyiknek ego-ja, akkor már nem léteznénk. De fura módon a jelenlegi tudomány szerint ezek a lét alapjai, ezekből állsz össze Te is, ezek rendszere és kölcönhatása tart életben.

"akkor még 1 szót nem szóltunk az Istennel való személyes kapcsról, az Ő jelleméről, megváltásáról, kegyelméről, szeretetéről, az emberhez való viszonyáról."

Pedig jó lenne, ha szólnál, mert ezek a fogalmak, amiket itt csattogtatsz, egy ego-val rendelkező személyre utalnak. Úgy látod, hogy a világegyetemben is minden mindennel háborúzik és káosz van, akárcsak itt a földön? Ugye hogy nem. Mivel nincs számonkérés, nincs megváltás sem. Mivel nem személy, nincs jelleme. Ha jelleme lenne, nem lehetne tökéletes, amit alkot. Kegyelem? Akkor miért beszélünk ítéletről? Az ítélet arra utal, hogy néha azért haragszik is. A végtelen szeretet haragszik. Szuperül hangzik. Ahogy te mondanád, ezt diktálja a józan ész és a logika(vigyázz, irónia!). Az emberhez való viszony: a végtelen, önzetlen szeretet, akárcsak a szülő a gyerekét, mindig mindenben megbocsát és visszafogad, még ha a legnagyobb hibát is követi el (még akkor is ha a gyerek dacos és nem kér bocsánatot sem). Ez a szülői szeretet. Nem összeegyeztethető az ítélkezéssel.

2015. jún. 16. 09:58
 67/120 anonim ***** válasza:

Joker 2.0: "mortymr, te mindenbe belekötsz, és ahogy látom a tudományban sem vagy jeles."

Vitázunk, nem? Te viszont ítélkezésből jeles vagy, erre a tulajdonságodra igazán büszke lehetsz!

Az a gond, hogy nem tudod megérteni, amit mondani akarok. Minden Istenből van, mivel a rendszer a forrás. Az ok okozat is a rendszer része. Nem tudom, hogy írhatnám le egyszerűbben, hogy megértsd (ez nem ítélkezés, nehogy félreértsd, csak nem tudom jobban atomjaira bontani a témát, hogy elemezni tudd).

2015. jún. 16. 10:11
 68/120 anonim ***** válasza:

mortymr: látom az igazsággal bajod van. Isten szerető, de igazságos is. a bűnt megbünteti, nem hagyja büntetés nélkül, hisz akkor nem lenne igazságos.

ezoterikus-spiritualista zagyvaságoban hiszel. keresztény szemmel ez bálványimádás és mágia. mind 2 utálatos Isten szemében. Térj meg, azt tudom neked tanácsolni. ne légy bálványimádó mágus.

nem vagy egy mindennel, Isten teremtménye vagy. teremtett lény vagy, nem a mindenség 1 szikrája, nem csepp a tengerben. ez lehet fáj neked....

2015. jún. 16. 10:57
 69/120 anonim ***** válasza:

"keresztény szemmel ez bálványimádás és mágia. mind 2 utálatos Isten szemében. Térj meg, azt tudom neked tanácsolni."

Ez már messzire vezet, de idevág, ezért gondolom, megkérdezem: mi a helyzet a többi vallás követőivel? Ők ugye, "keresztény szemmel" (?) nem az igaz vallás követői, tehát hamis istent imádnak, sőt, sok esetben bálványokat.

Ők elkárhoznak? Pechjükre rossz vallást választottak? Még rosszabb esetben rossz vallásba lettek belekényszerítve társadalmi, szülői hatásra? Velük mi lesz szerinted?

2015. jún. 16. 12:27
 70/120 anonim ***** válasza:

"Ők elkárhoznak? "

sajnos azt kell mondjam, igen, ha meg nem térnek.

azt gondolom belátod, hogy az egymásnak ellentmondó vallások nem lehetnek mind igazak, csak egyik igaz, a többi téved.

2015. jún. 16. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!