Ha valakit megviccelek úgy, hogy mutatok neki valamit, és hozzá se érek, erre ő mondjuk egy szívrohamban meghal, akkor én felelősségre vonható vagyok, esetleg börtön is várhat rám?
A saját lelkiismereted börtönöz be, mert nem tudod feldolgozni.
Arany János balladáját ismered?
Az a baj, hogy nem vagy tisztában a fogalmakkal. Amire te gondolsz, az nagggyon NEM "megviccelés". (Megjegyzem, sajnos nem te vagy az egyetlen, sok-sok embernek gőze sincs, mi tartozik a "vicc" kategóriába. Vagy legalábbis próbálják mentegetni a saját cselekedeteiket azzal, hogy "csak vicc(ből) volt".
Térj(etek) már észhez, és gondolkodjatok normálisan. Mindenkinek sokkal könnyebb és jobb lenne az élete.
Itt legfeljebb a bíró röhögne rajtad, mikor elítél gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.
Btk: A gondatlanság
8. § Gondatlanságból követi el a bűncselekményt, aki előre látja cselekményének lehetséges következményeit, de könnyelműen bízik azok elmaradásában, vagy cselekménye lehetséges következményeit azért nem látja előre, mert a tőle elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja.
nem látom előre, ugyanis ilyenből nem lehet látni előre, sztem ezért nem ítélnének el, csak a lelkiismeretemmel kellene tényleg elszámolnom.
Ha ezért elítélnének, sztem elég vicces is lenne, nem gondolod? Lehet, h nem csak én lennék kiröhögve akkor
Mi a megviccelem?
Ha a családja, barátai névnapján hazaérkezve meglepve, meglepetés bulival várják?
Vagy este, sötétben zombi maszkban ijesztgeted?
Mindkét esetben kaphat infarktust, de teljesen más a megítélése.
Ha nem látnád előre (legalábbis esélyként), akkor ki sem írtad volna a kérdést.
Felejtsd már el, és keress értelmesebb szórakozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!