Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi várhat ránk a halál után?

Mi várhat ránk a halál után?

Figyelt kérdés

Nagyon foglalkoztat ez a téma, egyszerűen ott lapul az agyam végében hogy mi lesz akkor??

Nagyon kiváncsi vagyok rá, nem igazán félek tőle, mert ha tényleg a nagy semmi vár ránk akkor azt úgysem tudjuk feldolgozni, vagy érezni semmiként, de ha mégis van valami ami vár minket mi lehet az?

Nagyon kiváncsi vagyok miként látják ezt mások, miben hisznek, vagyik ki miket hallott, olvasott ezzel kapcsolatban

2015. jún. 14. 22:24
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/120 anonim ***** válasza:

"Azt hittem ezt már írtam párszor, lehet Te kimaradtál?"

igen, olvastam tőled ezt a panteista eszmefuttatást

2015. jún. 17. 21:02
 112/120 anonim ***** válasza:

"A személyiség csak egy megnyilvánulási forma benne. Nem kell, hogy akarata legyen a teremtőnek, van neked, benne. Az ő "akarata", hogy létezel."

1 - h nyilvánul meg valami aminek nincs alapja? személyes teremtő nélkül nincs személyiség...

2 - elég zagyva az istenfogalmad... panteisztikus

3 - ha nem személyes a "teremtő" akkor én mint személy felsőbb rendűbb vagyok. ez lehetetlen tehát a teremtő személy

újra kérdem: honnan a személyesség ha nincs meg a végokban?

2015. jún. 17. 21:06
 113/120 anonim ***** válasza:

"1 - h nyilvánul meg valami aminek nincs alapja? személyes teremtő nélkül nincs személyiség... "

A személyiség csak egy megnyilvánulása a teremtésnek, az alapja a teremtő tökéletes, intelligens rendszere, ugyanez az alapja az univerzum legapróbb porszemének is. A személy egy pitiáner egyszerű dolog ehhez képest. Semmivel sem több és értékesebb, mint egy nap vagy egy üstökös. Ezek nem csak a díszlet részei, hanem ugyanolyan egyenrangú megnyilvánulások, mint te magad. Semmi sem magasabb rendű, max azt hisszük (ego).

"2 - elég zagyva az istenfogalmad"

Legalább konzekvens. Te hol a Bibliára alapozol, hol meg azt mondod, hogy a logikádra, ami valamiért a Bibliára hajaz.

"3 - ha nem személyes a "teremtő" akkor én mint személy felsőbb rendűbb vagyok. ez lehetetlen tehát a teremtő személy"

Dehogy vagy, ha így néznénk, millió felsőbb rendű dolog található az univerzumban, mint az ember személyisége. Lehet vannak más fajta személyiségek is (intelligens lények más bolygókon). Erről ma már nem tabu beszélni.

De a rangsorolás nem jó megközelítés, mert minden Isten szeretetének kiáramlásából létezik, tehát elvileg minden ugyanolyan értékes.

Persze az emberi ego rangsorol, ilyenek vagyunk, ez nem hiba, ilyen a természetünk.

"a személyesség ha nincs meg a végokban"

A személyiség minden összetevője megvan a "végokban", meg az is, hogy hogyan nyilvánuljon meg, a terv. Ahogy a kutya, a macska, a kő és az atomrakéta is. De ettől még nem személyiség a végok, jóval több annál, végtelen, ahogy Te is mondtad. Érted?

2015. jún. 17. 21:20
 114/120 anonim ***** válasza:

"A személyiség csak egy megnyilvánulása a teremtésnek, az alapja a teremtő tökéletes, intelligens rendszere, ugyanez az alapja az univerzum legapróbb porszemének is. A személy egy pitiáner egyszerű dolog ehhez képest. Semmivel sem több és értékesebb, mint egy nap vagy egy üstökös. Ezek nem csak a díszlet részei, hanem ugyanolyan egyenrangú megnyilvánulások, mint te magad. Semmi sem magasabb rendű, max azt hisszük "

mivel bizonyítod?

2015. jún. 17. 21:50
 115/120 anonim ***** válasza:

"A személyiség minden összetevője megvan a "végokban", meg az is, hogy hogyan nyilvánuljon meg, a terv. Ahogy a kutya, a macska, a kő és az atomrakéta is. De ettől még nem személyiség a végok, jóval több annál, végtelen, ahogy Te is mondtad. Érted?"

ajánlom figyelmedbe Bangha Béla : Istenhit és Istentagadás c. művét, melyben érthetően leírja a monizmus cáfolatát.

2015. jún. 17. 21:52
 116/120 anonim ***** válasza:
Öröm és boldogság, vagy pedig örök sötétség, de szerintem a legtöbben a fényességbe fognak kerülni, ahol békesség van, öröm és megértés, párnának pedig ott lesz egy tigris, ki örömmel fogadja majd, hogy ráhajtjuk a fáradt fejünket a hátára.
2015. jún. 17. 22:33
 117/120 A kérdező kommentje:

Aquer-el tobbsegben egyetertek kimagaslo az eszmefuttatas minden tekintetben.

En is vallasos ember vagyok nem feltetlenul adom meg ennek modjat ugy ahogy kellene de hiszek Istenben tudom hogy letezik

En azonban nem (csak) teremtokent ertelmezem az o letet

Szamomra Isten maga a lelkunk a donteseink a minden az egesz eletunk o maga az o dontesei vezerelnek bennunket o maga a mindenseg

Itt visszakanyarodvan a kerdessor elejere ha valoban letezik akar teremtokent mindenhagtokent egy ilyen leny aki mindenek felett all e iranyit bennunket akkor megis mi ertelme a halandosagnak a semmive valasnak

2015. jún. 17. 22:57
 118/120 A kérdező kommentje:
Gepelesi hibakert nem vallalok felelosseget :)
2015. jún. 17. 22:59
 119/120 anonim ***** válasza:
Aqer: írtam reakciót a Istenhit és Istentagadásról privátban (nem akartam az ittenieket sokkolni a több oldalas írásommal). A könyvben leírtak alapján én nem a monizmusról beszéltem neked, azt is kifejtettem miért. Nem mintha a monizmus ne lenne maga is értelmesebb izmus, mint a katolikus keresztény vallás...
2015. jún. 17. 23:50
 120/120 Attila_the_hun ***** válasza:
Ránk már semmi.
2015. szept. 21. 23:49
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!