Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi várhat ránk a halál után?

Mi várhat ránk a halál után?

Figyelt kérdés

Nagyon foglalkoztat ez a téma, egyszerűen ott lapul az agyam végében hogy mi lesz akkor??

Nagyon kiváncsi vagyok rá, nem igazán félek tőle, mert ha tényleg a nagy semmi vár ránk akkor azt úgysem tudjuk feldolgozni, vagy érezni semmiként, de ha mégis van valami ami vár minket mi lehet az?

Nagyon kiváncsi vagyok miként látják ezt mások, miben hisznek, vagyik ki miket hallott, olvasott ezzel kapcsolatban

2015. jún. 14. 22:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/120 anonim ***** válasza:
61%
Semmi nem vár ránk.
2015. jún. 14. 22:34
 2/120 anonim ***** válasza:
38%
2015. jún. 14. 22:41
 3/120 anonim ***** válasza:
29%
Jártál már temetőben?
2015. jún. 14. 22:52
 4/120 anonim ***** válasza:
40%
Ugyanaz, mint a születésed előtt vagyis semmi. Megszűnsz létezni teljesen.
2015. jún. 14. 22:54
 5/120 A kérdező kommentje:

Akkos az merül fel hogy előtte mi volt

A végtelen időben semmiből egyszercsak létrejönni majd életünk végével eltűnni a sehová igencsak értelmetlennek tűnik

Vagyis inkább csak felfoghatatlan így élő emberként

2015. jún. 14. 23:10
 6/120 anonim ***** válasza:
38%
Megjósolom hogy hamarosan ezoterikus válaszokat kapsz, ahol a halál utáni mennyországgal, reinkarnációval, odaadó szüzekkel vagy egyéb nehezen hihető túlvilági élettel kecsegtetnek. Csak ne feledd bekenni magadat korommal kevert zsírral, az Istennek tetsző! Már csak az a kérdés hogy melyik istennek...
2015. jún. 14. 23:13
 7/120 anonim ***** válasza:
26%
Az embernek az is felfoghatatlan, hogy mi lenne az űr helyén, ha nem lenne semmi. Mert az a semmi is valami lenne. Sajnos az emberi agy ilyenkor kékhalált kap.
2015. jún. 14. 23:24
 8/120 anonim ***** válasza:
19%

Én el tudom képzelni a végtelent is meg a semmit is.

Igazából a világnak nem kellene léteznie, de a létezését tagadni elég ostobság volna.

2015. jún. 14. 23:30
 9/120 anonim ***** válasza:
18%

Számomra pl. a tér semmi. Bár ezen sokan ki fognak akadni. Nem nyúlik, nem hajlik, nem hat. Ebben a semmiben vannak valamik és a valamik közti távolságot érzékeljük térnek.

Vagy pedig ha nem így van, akkor a tér elemei mind össze vannak kötve.

2015. jún. 14. 23:33
 10/120 anonim ***** válasza:
22%

1-4 => NIHILIZMUS. Az értelmetlen emberek értelmetlen vallása. Vakon hisznek benne, hogy nincs lelkük, csak pár kiló rothadó, haldokló hús vagyunk. Nem lehet meggyőzni őket az ellenkezőjéről.

A nihilista fajtársaink arra alapozzák ezt az állításukat, hogy a tudomány mai állása szerint nem bizonyítható a lélek létezése. Szerintük egyszerűen hazudik, aki mást állít (az a cirka pár milliárd ember).

De mi is a tudomány? Az univerzumban rend uralkodik (ez tény). Véleményem szerint ez a rend, ami összetartja a világot, az maga Isten (tehát nem a kaporszakállú öregúr, akit félni kell és imádni). A tudomány lényegében Istent próbálja megérteni és logikus összefüggésekben leírni. Nyilván ez nem kis feladat, ezért a tudomány olyan szinten áll, amilyen szintet éppen megértettünk/megérthetünk a rendszerből. Az is lehetséges, hogy a sohasem lesz tökéletes ez a megértés (talán nem is lehetséges), de többé kevésbé talán folyamatosan fejlődik a tudomány(az, hogy milyen irányba, mindig az aktuális világnézet/hatalom dönti el, vagyis hogy mit érdemes/mit éri meg kutatni).

Erre a hiányos/irányított tudásra, amit tudománynak hívunk, alapoznak a nihilisták (divatosabb nevükön "szkeptikusok"). Szerintük a lélekkel nem kell foglalkozni, mert áltudományos zagyvaság, ami megfoghatatlan, de igazából nem áll rendelkezésükre olyan megdönthetetlen eszközrendszer, amire alapozva ezt kijelenthetnék. Valamiért mindig kifelejtik a mondókájukból, hogy "szerintük" illetve a "tudomány jelenlegi állása szerint" nincs ez vagy az. Ha a tudomány mégis elérne bármit a témában, akkor az szerintük egyértelműen áltudományos és nem kell foglalkoznunk vele.

Azt viszont nem értem, hogy a "tudomány embereinek" (irónia) miért fáj az ezotéria kategória, hogy idejönnek a nyilvánvaló hülyeségeikkel/korlátoltságukkal trollkodni. Ez olyan, mintha én odaállítanék egy "Biblia" kategóriába és azt mondanám szegény vak hitű embereknek, hogy nincs a kaporszakállú, akiben hisznek, akit félnek, imádnak. Ez kedves nihilisták egyszerű trollkodás.

Ha Te úgy érzed/tudod, hogy van lelked, akkor biztos lehetsz benne, hogy van tovább (ha nem, akkor is). Én személyesen láttam/tapasztaltam is erre kézzel fogható bizonyítékot. Nyilván az amit én mondok, vagy igaz, vagy nem. Saját kézből is szerezhetsz bizonyítékot, nincs szükség vak hitre, nem kell beállni szektába, egyszerűen kezdj el meditálni és ha valóban ez a célod/rendeltetésed, meg fog nyílni a világ. Semmit sem veszíthetsz, viszont annál többet nyerhetsz. Olvasni is lehet a témában (keress rá a "lelkünk útja" című könyv(ek)re, de erre is csak azt tudom mondani, hogy érdekes, és nem kell mindent kész ténynek venni, első a saját tapasztalat).

2015. jún. 14. 23:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!