Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi várhat ránk a halál után?

Mi várhat ránk a halál után?

Figyelt kérdés

Nagyon foglalkoztat ez a téma, egyszerűen ott lapul az agyam végében hogy mi lesz akkor??

Nagyon kiváncsi vagyok rá, nem igazán félek tőle, mert ha tényleg a nagy semmi vár ránk akkor azt úgysem tudjuk feldolgozni, vagy érezni semmiként, de ha mégis van valami ami vár minket mi lehet az?

Nagyon kiváncsi vagyok miként látják ezt mások, miben hisznek, vagyik ki miket hallott, olvasott ezzel kapcsolatban

2015. jún. 14. 22:24
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/120 anonim ***** válasza:

"szóval szerinted az ego része lenne a léleknek?"

az ego maga a lélek, de már írtam. a megkülönböztető jelleg.

"Lehet, hogy nem rezgés, én inkább valamiféle energiának nevezném "

nem energia, hanem viszonyulás a másik felé

" de az biztos, hogy nem csak intelligens lény, személyiségek között lehet."

de csak személy képes szeretni. h viszonozzák-e az más tészta.

"Az univerzumot összetartó erő is szerethet téged"

nem, az univerzum teremtője és fenntartója szeret minket. nem erő.

"Az általad intelligensnek nevezett besorolás igen relatív, mihez képest, mi számít intelligensnek (számodra csak az ember?), mi számít személyiségnek."

ez megint relativizmus, értetlenkedés (szándékos?) és játék a szavakkal.

" Itt van a kutya elásva, ide térünk vissza újra és újra, hogy a személy a személyiség a teremtés csúcsa, ezt nem tudhatod, ezt állítani nagyképűség."

szerinted. mert elfogadni elismerni nem akarod. mi ebben a nagyképűség? a személyiség olyan attribútumokkal rendelkezik amivel más nem. az anyag nem, az energia nem, az erő nem, a rezgés nem. ezek tények, ha nem tetszenek, akkor is.

" És az is tévhit, hogy csak személy teremthet személyt. A teremtett dolog minősége véleményem szerint nem determinálja a teremtő minőségét. "

semmi nem adhat másnak olyat amivel maga nem rendelkezik. erő, energia, elv, rezgés nem személy, tehát személyességet nem adhat. fogadd már el.

" Ha tanulmányoztad a Bibliát, nem értem miért nem látod be, hogy az ószövetségi "istenkép" korrupt és lealacsonyító."

nagyon félreérted az ószövetséget.

2015. jún. 17. 20:12
 102/120 anonim ***** válasza:

"Isten személyes lény akivel kommunikálhatsz, nem egy energia v elv vagy maga a világ, nem. Ő a teremtő, létrehozó, létbe hívó személy. és független mindentől, minden felett áll végtelenül. nem része a teremtésének."

Az én hitem szerint (és ezt diktálja számomra a logika, még akkor is ha a fene fenét eszik) Isten sokkal több, mint személy. Mindenek felett áll végtelenül, nem része a teremtésnek, hanem maga a teremtés. Ha megszemélyesíted, lealacsonyítod. Fogadd el, hogy ami ezt a mindenséget teremtette, sokkal több, mint egy általunk is elképzelhető személy. Ebben biztos vagyok. Egy mindentől független, minden felett álló, végtelen teremtő erőt nem személyesíthetsz meg! Ettől még lehet végtelenül intelligens, de ha valaminek személyiségi jegyei vannak, az nem lehet végtelen, ezzel már korlátoztad, mert besoroltad a végtelent valamibe.

Képtelen vagyok jobban leírni.

2015. jún. 17. 20:20
 103/120 anonim ***** válasza:

" nem része a teremtésnek, hanem maga a teremtés."

panteizmus. és ellentmondás is. mégha a létezést mondtad volna, bár az sem igaz.

2015. jún. 17. 20:22
 104/120 anonim ***** válasza:

"Fogadd el, hogy ami ezt a mindenséget teremtette, sokkal több, mint egy általunk is elképzelhető személy. Ebben biztos vagyok. Egy mindentől független, minden felett álló, végtelen teremtő erőt nem személyesíthetsz meg! Ettől még lehet végtelenül intelligens, de ha valaminek személyiségi jegyei vannak, az nem lehet végtelen, ezzel már korlátoztad, mert besoroltad a végtelent valamibe. "

hányszor írjam még le az okság elvét? szándékosan értetlenkedsz?

semmi nemadhat másnak olyat amivel maga nem rendelkezik ! (az okozat nem lehet nagyobb a saját okánál)

1 - az ember személyes (tagadod?)

2 - aki létrehozta az is személyes

honnan a személyesség ha nincs meg a végső okban? honnan van? honnan?

az ember a maga személyességével "túlnő" az univerzumon. az ember felsőbb rendűbb az univerzumnál, mert az csak 1 díszlet. nem személy.

értem miért zavar a személyiség téged. mert rávilágít arra, h nem lehet az oka sem erő, sem energia, sem rezgés. egyik sem személyes. honnan a személyesség ha nincs meg a végső okban?

csak azt mondhatod, h nincs személyesség, ha minden áron ragaszkodsz a személytelen végokhoz. csakhogy a személyességre te magad (és az emberiség) a létező példa! ergo a saját létedet is tagadnod kell....

2015. jún. 17. 20:29
 105/120 anonim ***** válasza:

"de csak személy képes szeretni. h viszonozzák-e az más tészta. "

Szerinted pl egy kutya nem szereti a gazdáját, nem tenne meg mindent érte, nem áldozná fel akár az életét is, hogy megvédje?

"az univerzum teremtője és fenntartója szeret minket"

Belőle áll az univerzum, miatta működik és a végtelen szeretet jellemzi. De nem személy :)

"ez megint relativizmus, értetlenkedés (szándékos?) és játék a szavakkal."

Nem, halál komolyan gondoltam. Szándékos!

"szerinted. mert elfogadni elismerni nem akarod" "ezek tények, ha nem tetszenek, akkor is"

Szerinted tények. És a Bibliára alapozod ezt az állítást. Tehát teljesen megalapozatlan.

"semmi nem adhat másnak olyat amivel maga nem rendelkezik"

Hát ez az! De ha a teremtő több mint személy(már pedig több, ez az amiről már órák óta papolok), akkor képes lehet személyt teremteni. Ezt diktálja a logika. Mi is képesek vagyunk egy új patkányfajt teremteni génmanipulációval, mégsem vagyunk mutáns patkányok.

"nagyon félreérted az ószövetséget"

Nem tudom, mit lehetne azon félreérteni, olvasd el, ha gondolod megírom szépen egyesével az összes égbekiáltó bakit privátban. Az ószövetséget egy zsinati döntés alkalmával csatolták a Bibliához, semmi keresnivalója nem lenne a Bibliában!

2015. jún. 17. 20:31
 106/120 anonim ***** válasza:

"egy kutya nem szereti a gazdáját, nem tenne meg mindent érte, nem áldozná fel akár az életét is, hogy megvédje?"

a kutyának is van megkülönböztető jellege, van egyfajta lelke.

" Belőle áll az univerzum, miatta működik és a végtelen szeretet jellemzi"

semmi nem hozhatja létre saját magát. az ateisták is tudják h az univerzum úgy jott létre. akkor akit te istennek hiszel saját magát hozta létre?

"Nem, halál komolyan gondoltam. Szándékos! "

tehát szándékosan értetlenkedsz.

" És a Bibliára alapozod ezt az állítást."

nem, a józan észre amit te a kukába vágsz mert arra világít rá, amire nem akarod.

"De ha a teremtő több mint személy"

a személyesség a legmagasabb létező. ez miért fáj neked? (gyanítom: a számonkérés miatt, h majd számonkéri rajtad tetteid)

teremteni csak személy képes, mert ahhoz terv, cél és akarat kell ami csak a személyességnek van.

erőnek, rezgésnek, elvnek sem akarata, sem célja sem érzelmei nincsenek.

2015. jún. 17. 20:41
 107/120 anonim ***** válasza:

"semmi nemadhat másnak olyat amivel maga nem rendelkezik"

Az, hogy az összetevőkkel rendelkezik, még nem jelenti azt, hogy a teremtő is olyan korlátolt lenne, mint a teremtett! Hozok egy egyszerű példát!

Van egy 1 literes, 1.5%-os magyar tej, bontatlan csomagolás, garantált frissesség, a teremtés csúcsa. Honnan van a doboz tej, tán a doboz tej mamától? Ki a teremtője, miből van? Hát egy részt a doboz az valami papír féleség, tehát feltehetően volt köze valami fához, míg a tej benne meg feltehetően a tehén tőgyéből származik. Tehát az összetevők külső hatásra összeálltak a megfelelő formába. Nem a doboz tej mama volt az elkövető. Annak, aki csinálta mindene megvolt hozzá és teljesen más, mint a végeredmény.

Nem tudsz elképzelni a személyességnél nagyobb, fejlettebb állapotot, amikor kiáradsz, mint a tehén tőgyéből a tej, és nem pedig összeállsz egy valamivé, mint a vaj?

Az univerzum nem egy díszlet, hanem azzal élsz szimbiózisban, a része vagy, nem mutatsz túl rajta, a természet nélkül 1 pillanatig nem élnél, mert ott van a helyed benne. Érted van és neked is érte kellene lenned.

2015. jún. 17. 20:43
 108/120 anonim ***** válasza:

"Az, hogy az összetevőkkel rendelkezik, még nem jelenti azt, hogy a teremtő is olyan korlátolt lenne, mint a teremtett!"

Isten képmásai vagyunk = Ő személy, mi is azok vagyunk.

nem értem miből gondolod h ez korlát?

2015. jún. 17. 20:52
 109/120 anonim ***** válasza:

"Isten képmásai vagyunk = Ő személy, mi is azok vagyunk."

Engem az érdekelne, az egyenlet bal oldalában lévő állítást honnan veszed, és mi alapján vagy erről meggyőződve.

2015. jún. 17. 20:57
 110/120 anonim ***** válasza:

"a kutyának is van megkülönböztető jellege, van egyfajta lelke."

Szeret vagy nem? Nem a lelkére kérdeztem. Ha lelke van, akkor másfajta személy is egyben mint az ember? Őt a kutyaisten teremtette?

"semmi nem hozhatja létre saját magát. az ateisták is tudják h az univerzum úgy jott létre. akkor akit te istennek hiszel saját magát hozta létre?"

Nem, a végtelen kiáromoltatta saját magát, ha úgy vesszük lehetett nagy bumm is a mi szemszögünkből. Nem hozta létre magát, hanem kiterjesztette. Ő maga a teremtés, és a teremtés még mindig zajlik (táguló világegyetem). Te belőle vagy, a része vagy, most is, nem külön létező. Éppen ezért önmagadból érheted el a legkönnyebben. Ott van benned, de ott van minden másban is. Azt hittem ezt már írtam párszor, lehet Te kimaradtál?

"józan észre amit te a kukába vágsz mert arra világít rá, amire nem akarod"

A józan ész mondatja velem azt, hogy a teremtő nem lehet ilyen tökéletlen, alantas, egoval rendelkező személy, mint az emberiség.

"a személyesség a legmagasabb létező"

Mert ebben nem lehetsz biztos, szerinted. Szerintem meg az általunk ismert személyiség a mi személyiség jegyeinkkel nem lehet képes megalkotni egy tökéletesen működő univerzumot, aminek mi még csak a legkisebb porszemét sem vagyunk képesek felfogni. Ezt mondja a józan ész nekem.

"erőnek, rezgésnek, elvnek sem akarata, sem célja sem érzelmei nincsenek"

Itt vagy benne, őt szívod be, őt fújod ki, benne lubickolsz. Minden gondolatodat rézi, mert rajta keresztül létezel. Fel tudod ezt fogni? És szerinted ennek az erőnek szüksége lenne személyiségre? A személyiség csak egy megnyilvánulási forma benne. Nem kell, hogy akarata legyen a teremtőnek, van neked, benne. Az ő "akarata", hogy létezel.

2015. jún. 17. 20:58
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!