Mit gondoltok a vegán emberekről?
Jól van, szóval valamelyest nagyobb az esélye annak, hogy fel tudod fogni, amit írok.
Szóval,
"Úgy látom te is azok közé a vegánok közé tartozol akik lenézik és hülyének tartják azokat akik nem ezt az életformát képviselik"
Ez azért egy beszűkült triggered kijelentés, mert egy normális ember sem gondolja, hogy az egész lényedet az élet egyetlen területén elfoglalt álláspontod alapján a lehető legobjektívebben meg lehet ítélni.
Az van, hogy a lényednek a táplálkozás,moralitás és környezetkímélés területén képviselt álláspontja kritizálható.
Attól még, hogy a dohányzás önmagában egy mocskos féreg szokás, nem gondolom azt, hogy nincsenek olyan dohányosok akik képviselnek valami más értéket.
"Minden nyáron megyek önkénteskedni állatvédő szervezetekhez és szemetszedesen se egyszer voltam de ezt még sorolhatnám "
Jó, és? akkor most miért is logikus neked, hogy egyes állatokat "védesz", gondolom kutya, macska, stb, a másikakat, gondolom csirke, disznó stb. meg egy állathitman-nel leöleted?
Mármint, miért gondolod logikusnak, hogy egyes fajok megérdemlik a "védést", míg más fajoknak a holokausztját támogatod?
Egyszerűen nem vagyok képes semmilyen logikát találni abban, hogy a kutya élete miért képviselne nagyobb értéket, mint a disznóé, ráadásul miért képviselne annyival nagyobb értéket, hogy még "védeni" is elmész.
A szemetet összeszedtétek, ok, jól tettétek, én meg külföldön gps segítségével útba tudtam igazítani egy nagyit, úgy, hogy nem vagyok helyi(ez benne van az életem top 3 jótettében, szóval ennyire vagyok jó ember, hehe)
"Szerinted az ókorban miért folytatták a gyűjtögető életmódot ? "
Az ókorban nem folytattak gyűjtögető életmódot.
Amikor meg még gyűjtögettünk, akkor leginkább azért, hogy túléljünk holnapig, eszükbe sem jutott akkoriban senkinek egy hosszú egészséges élet, meg dédunokák nevelkedésének a szemlélése.
Egyszerű, ha éhhalál veszélyeztetne, megennéd a bigmac-et is, hisz bár nem egészséges, van benne kalória, túl tudsz élni rajta, ha szükség van, akkor van étvágy is, nincs ennek semmi köze ahoz, hogy a mai világban, ahol szabad döntésed függvénye egy pl. környezetkímélőbb alternatíva választása, azt miért ne tennéd.
"A hús és az állati eredetű termékek fontosak az emberi szervezetnek "
Nem.
"Rengeteg tápérték van bennük"
Egyrészt, a növényekben is, több is, másrészt, az állati kajákból származó hasznos anyagok jó hatásait beárnyékolják az ugyanazon kajában megtalálható káros anyagok káros hatásai, a "természetes"nél is így van.
"Nyilván nem tartom egeszsegtelennek a vegán életmódot de ha már valamit pótolni kell az nyilván fontos "
Ha nem tartod egészségtelennek, akkor miért gondolod, hogy "A hús és az állati eredetű termékek fontosak az emberi szervezetnek"?
Nem kell semmi olyat pótolni, amit egy mindenevőnek ne kellene.
"De te túl elfogult vagy ezzel kapcsolatban hidd csak azt hogy neked van igazad és én vagyok a hülye tudatlan"
Most akkor ezzel szeretted volna biztosítni, hogy ne reagáljanak a válaszodra? Más értelme nem nagyon van ezt írni.
"Lényegtelen mert egyikünk se tudja meggyőzni a másikat"
Aha, szeretnéd, mi?:))
"Szóval LOL - ez csak annyit mond nekem hogy nem tudsz semmi értelmesen válaszolni inkább csak ezt írod szánalmas nem tudok mit írni már"
Inkább annyit mond, hogy ugyanazt többször leírni unalmas, így csak ennyivel demonstráltam a fölényes egyetnemértésemet.
"Nyilván nagyon sok dolog változott viszont akkor is nagyon fontos volt és most is nagyon fontos a szervezetnek a hús és az állati eredetű termékek tej tojás stb ezt nem lehet megtagadni "
Jelentkeznék, ha szabad.
"És ha mindenki vegán lenne nem lenne szemét vagy mi? Ez már teljesen más téma "
Két téma.
"És nyilván a laboratóriumi hús tojás stb sokkal elégségesebb ugye?"
Nem mondta senki, mindenesetre morálisabb, fenntarthatóbb és olcsóbb lesz a jövőben, szóval, ha akarjátok, ha nem, laborhúst fogtok kajálni.
"Igen tisztában vagyok vele hogy nem minden hús teljesen tiszta de az ilyen genkezelt cuccoktól bármi jobb "
Nem, hogy nem minden, hanem egyik sem, attól, hogy valami egy "mennyire szr skálán" kevésbé szr, mint valami más, még nem lesz nagyon jó.
A génkezelt cuccokkal az van, hogy Európában kevesebb valószínűséggel fogod fogyasztani, ahol meg elterjedt, ott az állatok is azt eszik,
A permetszerekről meg annyit, hogy minél feljebb eszel a táplálékláncon, annál több lerakódott káros anyagot vagy kénytelen bevinni.
"Nekünk is csirkék mi azoknak a tojását és húsát esszük az a legtermészetesebb "
NEKÜNK IS CSIRKÉK?? ok
Aha, szóval természetes?
Szóval puszta kézzel és fogakkal ölitek meg, majd nyersen elfogyasszátok őket tollastól, +a beleikben lévő szrral együtt?
Csak szólok, a légyölő galóca is természetes, attól még nem jó ötlet megzabálni.
"Majd a húsevő állatokat is világosítsátok már fel hogy rossz úton járnak"
-Nem vagyunk húsevők, állatok már inkább.
-A húsevő állatok nem elég intelligensek ahoz, hogy felfogják a filozófiát és konklúzív döntéseket hozzanak.
-A szervezetük működéséhez elengedhetetlen, hogy húst fogyasszanak.
Vega létedre nem is vagy lfsznak sem a része, megnyugodhatsz. :D
Fu te nehéz eset vagy :D ezt leírom aztán hagyom a francba mert nem sok értelme van
1. DIREKT írtam úgy hogy azok közé a vegánok közé.... Mert nyilvánvaló hogy nem minden vegán ilyen viszont rengetegen vannak akik lenézik azokat akik nem azt vallják amit ők
kérlek értelmezd a modatot
2.a disznót baromfit stb főleg táplálék céljából tenyésztik viszont a kutyát macskát vagy bármelyik másik háziállatot nem
+ Nem ölöm meg azokat az állatokat akikhez érzelmileg kötődöm ha lenne egy kismalacom nyilván nem lenne belőle kolbász ( ami amúgy nagyon finom)
3.a húsban tejben tojásban stb igen is nagyon sok tápérték van és nagyon egészséges nézz utánna ha pl adakozni akarsz egy éhező embernek afrikában nyilván elfogadja de nem fog jól lakni zöldséggel meg vegán étellel
4.azzal hogy én összeszedem a szemetet a környezetet védem vele az ha segítesz egy néninek az nagyon szép dolog de a környezet nem lesz tisztább ezen mit nem lehet érteni teljesen más a 2 ?
És még tudnék pontokat írni de mint mondtam felesleges :D
Ja és még idéznék egy bölcs embertől
"LOL"
Pedig tök jó vallásos lehetne belőled, nem gondolkozol esetleg a kereszténységen, vagy mondjuk esetleg a szcientológián?
1. Jól van, nem előfeltételeztél te semmit, értem, ettől függetlenül egy normális vegán sem fogja azt gondolni, hogy teljesen logikusak a döntéseid.
2. Ez akkor lenne valamennyire elfogadható érv, ha ezek az állatok nem rendelkeznének mind, ugyanúgy fejlett idegrendszerrel, ami lehetővé teszi, hogy halálra szenvedjenek.
Nem a személyes preferenciád szab meg egy morális határvonalat, Kínában meg a kutyákat is azért tenyésztik, hogy lemészárolják őket.
Finom a kolbász, vagy sem, mindenesetre az agyonkínzott állat darált tetemét a saját belébe beletöltve fogyasztani morbid.
Most lehet kiakadni, hogy minek neveztem, de ha az, akkor az.
Azok az állatok közt amelyeket elfogyasztasz, és azok közt amelyeket szeretsz, a kognitív disszonanciád a különbség.
A 2 közt az a különbség, hogy te "ismered" az állatot, vagy nem, nem hiszem el, hogy nincs annyi érzelmi intelligenciád, hogy ezt fel sikerüljön fognod.
Gondolom, ha valaki a saját gyerekeit pincében nevelné, hogy később elfogyassza a húsukat, nem fogadnád el érvként, hogy "De hát, azért tartottam őket". (Igen, az ember meg a disznó ugyanúgy tud fájdalmat érezni, meglepő, tudom.)
3. Na, akkor várom, hogy bizonyítsd is ennek az álláspontnak a hitelességét. :D
"meg vegán étellel " hahahah
95kg vagyok, hetente 5x edzek erőemelő stílusban és 1-2-3x gimnasztikát, roppant meglepő módon nem szenvedek tápanyaghiányban.:))
4. Mondom, nagyon jól tetted, hogy összeszedted.
"És még tudnék pontokat írni de mint mondtam felesleges :D"
Ezt leírni azért nem volt felesleges? ":DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD"
Te meg elmehetnel politikusnak ezt értsd ahogy akarod :D felesleges bármit írni a felét nem érted meg belőle vagy csak azokat a mondatokat értelmezed amit te akarsz úgy ahogy te akarod ennek így nincs értelme
vitatkozni nem fogok nem süllyedek le a arra szintre hogy felidegesitsem magam ezen pedig nagyon sok mindenbe bele lehetne kötni de ezt meghagyom másnak
Mindenkinek lehet véleménye és mindenki úgy éli az életét ahogy akarja de hidd el nem lessz attól senki kevesebb érzéketlenebb vagy hulyebb mert eszik húst és állati eredetű terméket
Ennek örömére most eszek egy rántott húsos szendvicset annak ellenére hogy késő van
Tovabbi szép zöldségekben gazdag életet Ja és "LOL"
"Nem azért nem lesz szabad döntésed ebben, mert a csúnya gonosz vegánok leszedik a fejedet, ha húst mersz enni, hanem azért mert már a cégek is KISZÁLLNAK az állattenyésztésből mint iparágból, mert tisztában vannak vele, hogy fenntarthatatlan."
Az tök jó lesz, ha a cégek kiszállnak, mert onnantól majd többen lesznek a kistermelők, ami talán javítaná a minőséget is. Max. drágább lesz a hús, nem mindenki engedheti meg magának, vagy nem annyit, de kereslet mindig lesz rá. És nyugi, aki nem tud húst venni, majd tart a kiskertjében vagy akár az erkélyen is csirkét vagy nyulat, vagy bármi mást, ami kis helyen is elfér és nem eszik sokat. Csak álmodozz nyugodtan, hogy egyszer majd senki sem fog állatokat tartani a húsukért, tojásukért, tejükért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!