Vegánok (nem nyers) kinek mi adja a kalóriájának a nagy részét?
A zabkása is lehet kalóriadúsabb... Használhatsz hozzá zsírosabb növényi tejet, kókuszt, diót, a mazsola és a banán is ad kalóriát...
Persze rengeteg opciód van.
Zsír vegánként is kell, de a zöldség, gyümölcs, gabona eleve akármekkora kalóriaigényt kielégíthet.
Ha túl keveset eszel egy nap, akkor esélyes, hogy nem vittél be mindent, amit kell, nyilván annak megfelelően egyél, ha lehet. Ha fantasztikusan ettél és csak kalória kell, akkor pedig eléggé szabad a vásár, egyél, ami tetszik és laktat is.
Nem teljesen fogtam fel, mi a problémád, az a helyzet. Ha többet akarsz enni, egyél többet, nem hinném, hogy sokaknak van külön ételük arra, ha még enni akarnak.
Sorrendben:
1. gabonák: tönköly, rozs, búza, hajdina, köles, árpa, rizs.
2. hüvelyesek: borsó, csicseriborsó, babfélék, szója, lencse
3. gyümölcsök: füge, alma, banán stb
4. magvak: len, szezám, dió, mandula stb
5. zöldségek: padlizsán, cukkini stb
6. gombák
Helló. Köszi a válaszokat először is. A problémám a kalória sűrűség. Ezzel az étkezéssel pont egy csomó nagy kalória sűrűségre adó lehetőségtől veszem el a lehetőséget. Olaj, cukor (adalék), sajt, olcsó zabkeksz. Ez az amivel az ember pik-pak felszedhet napi 800-900 kalóriát. Sokan bele esnek abba a hibába, hogy kidobálnak dolgokat az étkezésükből, de nem pótolják a kimaradt kalóriákat. Aztán fáj a fejük és betegek a váratlan kalória hiánytól. Ezért keresek valami jó harapni való forrást, amíg kialakul nálam, hogy mennyit, hogyan kell ennem. Csak annyi, hogy kicsit kevesebbet ettem és gyorsan eszek valamit még, amíg étvágyam van.
Most tápanyag és fehérje ellátás tekintetében jól kajálok, csak félek, hogy így, ha abba hagyom a szálkásítást, napi 3 tállal kell ennem egy ebédet, hogy legyen 2000-2400 kalóriám. Pl: első tál: 5-6 lencsefasírt plusz spenótos saláta, második tál: zöldséges rizs paradicsom szószban, harmadik tál fűszeres krumplikockák tofuval.
Nem tudom, hogy képes leszek-e ennyit enni egy nap. Még nincs tapasztalatom és ahogy látok videókat, olaj és és cukor nélkül a vegánok hatalmas adagokat esznek egy étkezésben. Igaz ők csak napi 3-szor étkeznek, én általában 4-szer.
Remélem így már érthetőbb, amit akarok és még egyszer köszönöm a rám szánt időt.
Amúgy az olajos/zsírosabb magvak/csonthéjasok jó ötlet. Egy csomag sós mogyoró vagy pisztácia stb. bele fér nálam.
A cukor és az olaj üres kalória, nincsen bennük semmilyen tápanyag, nincs mit pótolni, ha kiiktatjuk őket.
Az olajos magvaknak és cukros gyümölcsöknek (datolya, banán, füge stb) a hasznosulása már egészen más, mint a magvakból kipréselt olajé, vagy a finomított cukoré.
Bulgur, gersli, kenyér(saját, saját gabona), rizs
Győmölcs/zöldség/bogyók
Olajos magvak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!