Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok/nyers vegánok! Szerint...

Vegánok/nyers vegánok! Szerintetek mennyire mondható egészségesnek az étrendem?

Figyelt kérdés

A mai nap:

Miután felkeltem ittam fél liter vizet, majd fél óra elteltével kezdtem enni:

Reggeli: nagy adag epres banánturmix: 12 db banán és fél kg eper (nem sietve, viszonylag lassan fogyasztottam el, kb 45 perc alatt)

Ebéd: 7 db őszibarack és 5 db alma

Vacsora: 10 dkg dió

Össz. 2500 kalória, melynek 65%-a szénhidrát, 25%-a zsír, és 10%-a protein.

Étkezések között általában 4-5 óra szokott eltelni.

Szerintetek ez az étrend hosszútávon jó egészséget biztosíthat?

Táplálékkiegészítők közül B12 vitamint szoktam szedni.

2017. szept. 16. 18:48
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%
Hát ez nagyon szar. Az ajánlott ételcsoprtok közül csak kettőt fogyasztottál. Miért nem eszel hüvelyeseket, zöldségeket, gabonákat is? Mind az 5 csoportból kellene enni minden nap.
2017. szept. 16. 19:42
 2/22 anonim ***** válasza:
84%

Ha már nyersvegán vagy, szerintem is egyél mindenfélét, ami ebben az étrendben mehet. A gabonát én kevésbé hiányolom, nyersvegán étrendben úgyis csak némi zab szokott menni s nem mindenki szereti nyersen, de a zöldség hiánya nekem igen fura, kétlem, hogy gyümölcsből és dióból (ha már olajos mag, legyen többféle, persze ez egyetlen nap) mindent be tudsz vinni.

A kálcium pl. elégtelennek tűnik, egyél mákot és szezámot is, de a zöldségek is sokat segíthetnek e téren. A zöldségek csodásak tudnak lenni, kalóriatartalmukhoz képest igen tápanyagdúsak, persze igencsak különböznek egymástól, ezért is érdemes változatosan fogyasztani őket. A többségük pedig teljesen jó nyersen is, ott van pl. a fehérjedús és finom zsenge zöldborsó, nagy kedvencem.

2017. szept. 16. 20:06
 3/22 anonim ***** válasza:
90%
Csírák és sötétzöld levelesek mindenképp kellenek, szerintem törekedhetnél a háromezer kalóriára, és persze a gyümölcsöket és olajos magokat is váltogatni kell rendszeresen. Kiindulásnak azért elmegy :-)
2017. szept. 16. 20:16
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
elég rossz, nagyon egyhangú.
2017. szept. 16. 20:18
 5/22 anonim ***** válasza:
77%

12 db banán??? Az durva, a hasnyálmirigyed inzulintermelésének nagyon nem tesz jót egy ekkora szénhidrát löket. 2-3 banánnál egyszerre nem kéne többet megenni.

A nap érlelte édes paradicsom is nagyon finom, feldarabolod kis kockákra, rá egy csipet sót, ha van olívabogyó oregánó akkor azt is, ez kalóriaszegény-vitamingazdag étel és nagyon finom. :)

2017. szept. 17. 01:20
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez tökéletesen demonstrálja, hogy miért áll a haja szála mindenkinek az égnek, amikor valaki elkezd egy szélsőséges diétát követni.

A vegetarianizmust, de még a nyers vegán életmódot is lehet tűrhetően, hosszú távon tarthatóan csinálni. A kérdező által vázolt helyzet viszont típusos példája az agyatlan táplálkozásnak...

2017. szept. 17. 06:20
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Én eleve nem hiszem el... én egy magyétkű kőműves vagyok, 90kg al, de 3banán és 200gramm bogyosgyümölcsből készült smoothie esetleg bele 50gramm zabpehely, 1marék lenmagpehely, eltelít...

12 banán... mese habbal.

2017. szept. 17. 12:19
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Véleményem szerint az első kommentelőnek igaza van. A gyümölcsökkel is mértékkel kell bánni. Ezenkívül tényleg szükség van a többi táplálkozási csoportra is, amiket felsorolt. Persze 1-1 nap be lehet vezetni úgynevezett gyümölcs napot, de hosszú távon szerintem nem fenntartható.

A banánt valóban korlátozott mennyiségben szabadna enni. Nézz kicsit jobban utána, mert én most nem fogom tudni leírni a teljes okát. Jómagam havonta 1-2kg bio banánt veszek a Lidl-ben. 600Ft/kg, de szerintem ízletesebb is.

A zöldségek, hüvelyesek, gabonafélék nagy tárházából biztos ki tudod egészíteni ezt az étrendet valamivel. :)

Hozzá teszem, hogy nincs erről valós tapasztalatom, én csak vegán vagyok, nem nyers vegán. Ezek csupán javaslatok.

2017. szept. 18. 09:44
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmi baj a mindennapos banánevéssel, a banán egy superfood.
2017. szept. 18. 10:51
 10/22 A kérdező kommentje:

Jó, én még csak 2 hete vagyok vegán, evidens h nem tudhatok annyit mint akik évek óta azok.

Az építő jellegeű tanácsaitokat megfogadom. Többfélét fogyasszak okés.

Íme a mai étrendem (a reggeli nem változtattam olyan sokat egyedül). Egyébként nem vagyok nyers vegán, csak próbálgatom, h nekem mi lenne a legjobb.

Reggeli: 800 g őszibarack (bio)

Ebéd: Karalábé-krémleves

Szezámmaggal "bepanírozott" szejtán, rizzsel, és egy adag sült csiperkegombával

Hozzá savanyúság: 5 paradicsom, egy fej lilahagyma, és egy uborka

Uzsonna: 236 g áfonya és 20 g dió

Vacsora: 3 szendvics: barnakenyér csicseriborsókrémmel, nyers mángolddal, sóskával, spenóttal és 2 db paprikával

A szenvics tetejét megszórom egy kis mákkal.

Szerintem nem leszek nyers vegán (de az étkezéseimnek kb 35-45%-a jó ha nyers), a sima vegánságot fogom követni azzal a kitétellel, hogy finomított cukrot nem fogyasztok (gyümölcsökből elég cukorhoz kell, hogy jussak)

Nos javítottam egy keveset az étrenden (a bátyám is adott ötleteket, de ő is csak fél éve vegán).

Tehát akkor így jobb?

2017. szept. 18. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!