Mit gondoltok a nyers vegánságról?
Több bloggert követek,akik nyers vegánok. Nagyon szimpatikus,amiket esznek, most így nyáron 1-2 hónapra szeretném kipróbálni. Egész évben nem tudnám tartani, sajnos csomó zöldségből vagy gyümölcsből még ilyenkor sincsen megfelelő minőségű a boltokban, nem hogy télen.
Mit gondoltok róla? Nem lenne tőle bajom, ha hirtelen átállnék rá?
Jelenleg mindent eszek,húsokból viszont minimáliasat.
10 éve vagyok vegan.
Az a véleményem a nyers veganságról, amire a leírásodban kivis tértél:
A mi éghajlatunkon tarthatatlan.
Egyébként így is 70% nyers 30% főtt sült étrendem van.
Semmilyen feldolgozott élelmiszert nem vásárolok már 5 éve.
Egyébként semmi tudományos bizonyíték nincs rá, hogy a nyers vegan valóban jobb lenne a sima vega kosztnál.
Ajánlom ezt a 2 videót:
Tejet és tojást fogyasztó vegetáriánus vagyok, ez az étrend viszonylag kevés extra tervezgetéssel tökéletesen el tud látni minden szükséges tápanyaggal.
A vegánság már eggyel komolyabb felkészültséget igényel, nagyon könnyű elcsúszni vele egyoldalúba. De ha valaki ügyes, akkor simán megoldható.
A nyers változatot én is nehezen tarthatónak érzem. Én rövidebb távon próbálnám ki, tehát mondjuk kezdetnek pár napot vagy egy hetet. Heti egy nyersvegán napot beiktattam régebben, különösebb pozitív hatást nem éreztem, leszámítva a sikerélményt, hogy ezt is meg tudom csinálni.
Igaz, egy étrend beválása mindig több hónap alatt derül ki, meg időbe is telik, mire kitapasztalja az ember, mi jó neki.
Szóval én nem erőlködnék rajta, hogy ennyire szigorú diétát válasszak, cserébe próbálnék minél inkább környezetbarát és humánus megoldást választani az étkezésemre. (Pl. kesudió kerülése, mert rendkívül fenntarthatatlannak gondolom az ideszállítását, miután rabszolga jellegű munkában hámozzák a bennszülöttek a mérgező héjú magokat - hogy a nyugati városi hipszter "értelmiség" ropogtathassa az amúgy minden faluban termő dió helyett...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!