Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit gondoltok a vegán emberekről?

Mit gondoltok a vegán emberekről?

Figyelt kérdés
Jó, amit csinálnak vagy éppen ellenkezőleg, káros az egészségükre, illetve csak divatból nem esznek semmi állati eredetűt, majdnem hogy különcködnek?

2018. febr. 25. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/119 anonim ***** válasza:
89%

Isten a tanúm, hogy nem gondolok róluk semmit!

Annyira magánügy ...

2018. febr. 25. 15:17
 2/119 anonim ***** válasza:
64%

Érdekes felvetések.

1. Hogy lehetne divat, amikor az emberek 90%-a utál minket, pusztán mert mást eszünk, mint ők?

2. Miért különcködés az, ha egy egészséges, környezetkímélő, fenntartható étrendet követek?

Mindemellett:

Az ADA, BDA, CDA és az ACA is megerősítette már, hogy a vegán életmód kifejezetten egészséges, csökkenti többféle rák kialakulásának az esélyét (főleg emésztőrendszeri, prosztata-és mellrák); csökkenti a szív-és érrendszeri, máj-és vetebetegségek kialakulásának és a szívbetegség esélyét. A vegán emberek között lényegesen alacsonyabb a túlsúlyosak és hiánybetegséggel küzdők száma, ill. a vegán fiatalok a nassolás helyett inkább gyümölcsökhöz, olajos magvakhoz nyúlnak (ADA). Azt is kimutatták már, hogy a vegán gyermekek fejlődésben semmivel nem maradnak el a kortársaiktól, ellenben ritkábban betegek.

2018. febr. 25. 15:33
 3/119 anonim ***** válasza:
82%
konkrétan leszarom őket, mindenki azt eszik amit akar
2018. febr. 25. 15:35
 4/119 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem jól csinálják, egészségesebb a növényi étrend. De nem csak ezért, hanem mára a nagyüzemi állattartás miatt már kifejezetten szennyes a hús és tejtermékek. A hormonokat, az élethosszig adagolt antibiotikumot megesszük sajnos, ez már nem a régi háztáji husi meg tej :(
2018. febr. 25. 15:37
 5/119 anonim ***** válasza:
40%

4.: hormonok természetes úton vannak a húsban, tejben, tojásban, mivel az állatok és az ember teste is csak hormonokkal működik, és minden termékben, ami nem növényi eredetű, hormonok vannak.

Az anyatej (tehéntej és ezekből készült termékek) kifejezett céllal tartalmaznak hormonokat az újszülött számára, nem a tehén baja, hogy te iszod meg a borjúnak szánt tejet, a sok növekedési hormonnal.

2018. febr. 25. 15:41
 6/119 anonim ***** válasza:
93%
Nem érdekel. Ha akarok én is az leszek, vagy vega és kinek mi köze lesz hozzá? Nem pofázok bele senki életébe. Az egészsége meg szintén az ő dolga. Aki pedig az állatok miatt csinálja szerintem szép és önzetlen dolog. Ejteni kéne ezt az egész témát.
2018. febr. 25. 15:48
 7/119 anonim válasza:
26%

,,Azt is kimutatták már, hogy a vegán gyermekek fejlődésben semmivel nem maradnak el a kortársaiktól, ellenben ritkábban betegek."

Ezt most komolyan valaki komolyan gondolja?

[link]

2018. febr. 25. 15:57
 8/119 anonim ***** válasza:
40%
Amíg engem békén hagynak, egészségükre, áldja Isten őket!
2018. febr. 25. 16:01
 9/119 anonim ***** válasza:
32%
Lehet itt mindenféle ADA stbre hivatkozni.Ez kb olyan, hogy "Brit tudósok...". Érdekes módon Magyarországon nem 1 élelmiszer-tudományban jártas, kandidátusi címmel rendelkező, MTA tag is a vegyes étrend mellett van.Nem beszélve az "átlagos" egyetemi docensekről és adjunktusokról, akikkel volt szerencsém beszélgetni, és egytől egyik a vegyes táplálkozás mellett voltak. (SZIE Élelmiszertudományi kar). Én inkább nekik hiszek, mintsem holmi youtuber vegánoknak.
2018. febr. 25. 16:06
 10/119 A kérdező kommentje:

Divat: a szomszéd Dzsesszika :o) is az, én is az leszek. Milyen menő már, érzem, ettől én is különleges leszek.

Különcködés alatt azt értem, hogy pl. vendéglőben, szomszédnál stb.. mindent megjegyez, hogy van-e benne ez-az, mert ő semmi állatit nem eszik, prézliben nem lehet tojás a rántott cukkinin stb.

De persze, mindenki azt eszik, amit akar, nem akarok meggyőzni senkit.

2018. febr. 25. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!