Mit gondoltok a vegán emberekről?
S te mit gondolsz az emberekről? A vegánok is ahány, annyiféle... Általánosan nem gondolok róluk semmit. Lehet egészségesen és egészségtelenül is csinálni, sokféle okból.
Az ökolábnyom, tudatosság, állatszeretet miatt szimpatizálok a veganizmussal, még ha nem is csinálom (macerás lenne az egyéni korlátaimmal s az én erkölcsi elveimbe a jelen életmódom is belefér).
A divat szót képtelen vagyok megérteni a vega, vegán étrenddel kapcsolatban, van egyáltalán ennek valami értelme? Kicsit (nem teljesen, de valamelyest) mindegy is, hogy valaki mi miatt él megfelelőbben... Már ha azt teszi, mert lehet nagyon furán is vegánkodni. S vannak idegesítő vegánok. Ahogy vannak idegesítő húst is evők. Emberek vagyunk.
8-as, csak a címig jutottál? Vagy nem tudsz angolul?
Fewtrell, a professor of Childhood Nutrition at UCL, warned that although vegan diets are perfectly healthy, they can cause serious health problems in babies and toddlers if their parents don’t make sure they’re getting all the necessary vitamins.
Nem jutott el mert nem tud olvasni.
“Mindenféle tudósok”... a pécsi tudományegyetem is készített már tanulmányt de az ADA, BDA icipicit feljebb van a ranglétrán mint a kormánylobbi MTA akiknek a vegánság szitokszó mert Kádárelvtàrs ja bocs orbántörpe azt mondta több húst kell eladni.
"Lehet itt mindenféle ADA stbre hivatkozni.Ez kb olyan, hogy "Brit tudósok...". Érdekes módon Magyarországon nem 1 élelmiszer-tudományban jártas, kandidátusi címmel rendelkező, MTA tag is a vegyes étrend mellett van."
Érdekes, Amerikában, Nagy-Britanniában, Kanadában, és rengeteg EU-s országban meg a 99%-uk egyetért abban, hogy a növényi étrend kifejezetten egészséges minden életkorban, a csecsemőkortól az időskorig.
Most akkor mindenki más a hülye, vagy az MTA? Mert szerintem inkább az utóbbi :)
"Divat: a szomszéd Dzsesszika :o) is az, én is az leszek. Milyen menő már, érzem, ettől én is különleges leszek."
Az nem divat, hanem majmolás.
A divat az egy társadalmilag gyakran előforduló viselkedésforma, olyasmi, amit kifejezetten pozitívan ítél meg a társadalom nagyrésze.
A vegánság nem ilyen, maximum Angliában vagy Németországban vagy esetleg az USA-ban lehetne divatról beszélni, ahol tényleg pozitív a vegánság megítélése és az elmúlt pár évben megsokszorozódott a számuk.
Magyarországra többnyire egy negatívan megítélt, szélsőségesnek tekintett csoport, úgyhogy "divat" indíttatásról semmiképp sem beszélhetünk.
"Különcködés alatt azt értem, hogy pl. vendéglőben, szomszédnál stb.. mindent megjegyez, hogy van-e benne ez-az, mert ő semmi állatit nem eszik, prézliben nem lehet tojás a rántott cukkinin stb."
Az nem különcködés, ha megkérdezi az ember, hogy van-e az asztalon a diétájának megfelelő étel. Ha nincs, maximum nem eszik. De kérdezni nem kötözködés, és nem enni olyasmit, amit egészségtelennek/ehetetlennek tartasz nem különcködés.
Én inkább azt kérdezném mit gondoltok a csokit,chipset, felvágottat, margarint,fagyasztott készételeket tonnaszámra fogyasztó emberekről?
Ez az amiről érdemes lenne beszélgetni nem a vegánságról.
Ha hozzáértően rakják össze, rettentő egészséges. Ha nem, akkor veszélyes saját magukra nézve.
Én személy szerint versenysportolóként mindenevő vagyok, az általam egy nap elfogyasztott élelmiszer 85%-a növényi eredetű, a maradék sovány hús, hal, tojás. Utóbbi 15%-t érdemesebb objektíven gondolkodva meghagyni az étrendmben, még akkor is, ha így nem jelenthetem ki, hogy vega/vegán vagyok. Szerintem aki tudatosan állítja össze a mindenevő étrendjét, az gyakorlatilag ugyanannyi zöldséget, olajos magvat stb fogyaszt, a hal omega3 tartalmának, tojás kiváló aminosavtartalmának előnyeivel.
#13: a 7-es inkább ezekre gondolhatott:
"...too much fibre can cause children to feel full too quickly, stopping them getting enough other nutrients"
"The more restricted the diet of the child, the greater the risk of deficiency and this is by far highest in vegan children."
"It is difficult to ensure a healthy and balanced vegan diet in young infants, and parents should understand the serious consequences of failing to follow advice regarding supplementation of the diet. ‘The risks of getting it wrong can include irreversible cognitive damage and, in the extreme, death.'"
Igazából nem azt állítják, hogy egyáltalán nem lehetséges egy gyereket vegán étrenden egészségben felnevelni, hanem arról, hogy ez nagyon nehéz, és nagy odafigyelést és vitaminkiegészítést igényel. Ha valaki nem figyel oda eléggé, még veszélyes is lehet a gyermekre nézve. Gondolom, egy gyermek-gasztroenterológus professzornak lehet némi rálátása az előforduló problémákra.
"Érdekes, Amerikában, Nagy-Britanniában, Kanadában, és rengeteg EU-s országban meg a 99%-uk egyetért abban, hogy a növényi étrend kifejezetten egészséges minden életkorban, a csecsemőkortól az időskorig."
És ha már 99% egyetért, akkor már tudományos igazságnak is tekinthetjük :D LOL :D
Milyen jó, hogy a tudomány NEM demokratikus szavazás kérdése. Még...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!