Mit gondoltok a vegán emberekről?
#96:
Jaj... Nem, én nem PÓTOLOM a húst, mert nem kell, húsra nincs szükségem. Én eszem fehérjét meg a többi szükséges tápanyagot. Csak mert valaki húst evett hússal és ezt abbahagyva az ő szempontjából pótolni kell a kieső dolgokat, még nem mindenki tartja ezt a szót megfelelőnek s főleg nem válik a más forrásból jövő tápanyag rosszá. Most komolyan a szavakon lovagolsz és a műfogakat hozod metafórának? Az teljesen más.
S a fehérjéknél maradva (de a legtöbb esszenciális tápanyagra még inkább áll) dehogynem, a tojásból, a húsból és a növényből jövő aminosav tökugyanolyan. A fehérje maga nem, de a testünk szétbontja aminosavakká s ott már nincs különbség. Ez már csak ilyen. Egy vízmolekula is pont olyan, mint a másik, hiába jött az egyik állatból, a másik növényből, a harmadik pedig az esőből. A test nem tesz különbséget. Az aminosavak egy picit bonyolultabbak, annyi.
A vegánoknak egy kicsit nehezebb, de nem atomfizika az sem. Ha valaki értelmes, a táplálkozására odafigyelő vegán
s megoldja a helyes tápanyagbevitelt, el nem tudom képzelni, mi jogon támadnám, hogy máshonnan veszi az építőkockáit. Ha visszamegyek az eredetükig, általában előnyöket látok a vegán táplálkozásban, hiába nem leszek valószínűleg soha vegán. De nem dugom a fejem a homokba csak hogy a saját étrendem kizárólagos jóságát hirdessem. Nekem pont az az unintelligens, azzal a hittel együtt, hogy kell húst enni. Nem kell. Az ember legyen elég tökös, hogy bevállalja, hogy ezért vagy azért eszi, de ne azt találja ki, hogy az embernek ezt muszáj.
Most ezzel kb semmit nem mondtál csak hogy szerinted van más megoldás
Szerintem meg nem kell hogy legyen másik megoldás nyilván fontos a zöldség gyümölcs de elengedhetetlen a hús ezt felesleges tagadni
Még mindig azon az állásponton vagyok amin eddig ahogy te is ez nem fog változni
Már leírtam a véleményem nem fogom még egyszer te is csak ismetlegeted magad de semmi újat nem írsz
Van vegán ismerősöm rengeteg pénzt költ karjára hogy minden tápanyagot bevigyen és ne minden nap ugyan azt egy +utálja a tofut azt mondta hogy be fogja fejezni mert nincs érteleme
Amúgy megadatott nekünk hogy emberek vagyunk olyan anyagi háttérrel hogy tudjunk húst enni (nem úgy mint a szegény országokban ahol bármit megadnának azért hogy húst egyének ) miért ne ennél húst? Egyszer élsz
azért tartják azokat az állatokat hogy megöljék őket és táplálék legyen belőlük ami még egészséges is
És igen én is húst eszek és egészséges vagyok sőt egészségesen étkezem (és nem nem húst hússal eszek)
Akik érti érti aki nem nem
Én bár most jöttem ebbe a beszélgetésbe de már megyek is ha valaki értetlen annak lehet bármit mondani tényleg felesleges
Szidalmazz csak nyugodtan
Nem én ismételgetem magam hanem te ahogy írtam is de legyen neked igazad jobb a béke
Leírtam az ervelesem amit nem voltál hajlandó ertlmezni vagy utánnanézni
Leírtam mégegyszer hátha felfogod de felesleges csak szitkozódni tudsz ami sokmindent elmond rólad
Neked nem lehet érveket írni akkor miért is tenném? ami meg van azt meg figyelembe se veszed :D Szánalmasan viselkedsz
Amúgy ugyan ez fordítva is igaz attól még hogy azt hiszed nem egészséges még az :D
De feltételezzük hogy nem egészséges se a hús se a tej stb ami amúgy nevetséges bármelyik orvos megmondja hogy az akkor mi van ? :D
És ne csak azokra az évekre reagálj már ami neked jobban tetszik nem csak az enyémekre gondolok mert igen azok is érvek csak te nem tudod vagy nem vagy hajlandó felfogni
Szerintem is alapvetően vagy tévedésben 46%. Abból indulsz ki, hogy az állati eredetű élelem az az "alap" élelem, ez valami szabály. És ha azt nem eszel akkor azt pótolni kell valami pótlékkal. De akkor ezt az egészet azonnal meg lehet fordítani azzal, hogy amivel pótolod a húst vagy tojást éppenhogy az az alap élelmiszer és a tojás vagy hús annak a pótlása, nem?
Ha mindenáron az alap élelmet keressük szerintem érdemes onnan indulni, hogy lehetne e egy csak húsból és tojásból álló étrenden élni egészségesen? Nem. Na ott vitaminok és ásványi anyagok tömkelege hiányozna hirtelen nem beszélve a megemésztéséről ennek a szélsőséges, baromi erős gyomorsavat kívánó ételfélének. Egy gyümölcsből és zöldségből állón? Igen, minden további nélkül, minden vitamin, aminosav, ásványi anyag rendelkezésre áll és emészteni is oké. Akkor melyik is az "alap" és melyik a pótléka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!