Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az igaz szerelem csak a szép...

Az igaz szerelem csak a szép embereknek adatik meg?

Figyelt kérdés
A kérdés nem provokáció, viszont sokszor gondolkoztam már azon, hogy mit is jelent maga a szerelem. Az előnyös kinézet önmagában nyilván nem minden, de egy szép külsejű emberbe könnyű beleszeretni, mivel tudat alatt azt társítjuk hozzá, hogy egészséges utódokat tudna nemzeni. Az egészséghez vonzódnak az emberek, ez belénk van kódolva, mivel csakis így tud fennmaradni a fajunk, ha a többség egészséges. Nem egyszer láttam már olyat, hogy valaki xy szép színésznőbe volt szerelmes, pedig kvázi csak annyit tudott róla, hogy hogyan néz ki, filmben még nem is látta szerepelni. Vagy ha látta is, maximum csak néhány jelenet erejéig. Vagy hogy egy helyes férfi színészbe esett bele egy nő, pedig csak képeket látott eddig róla, stb. Nekem ebből az jön le, hogy az egészségbe szeretnek bele az emberek, azt akarják továbbörökíteni és ennek nem nagyon lehet parancsolni. Ti mit gondoltok?

2023. febr. 7. 13:02
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/225 A kérdező kommentje:
A valószínűségek számítgatása csak ahhoz kell, hogy reálisan felmérjem a helyzetemet. Például ha egy tolószékes ember vagyok, akkor nyilván rengeteg ember már kapásból el fog utasítani engem. Persze áltathatom magam, hogy ugyanannyi esélyem van párt találni mint egy nem tolószékes embernek, de ezzel csak magamnak ártanék. Ha kimegyek az utcára, nyilván nem így nézek az emberekre, de a csajozáshoz igenis jól kell kinézned, bármit is fogsz most írni erre. Az élethez úgy kell hozzáállni, hogy a határaimon belül remélek dolgokat, nem fogok ronda férfiként topmodell külsejű nőre vágyni. Csak kérdés, hogy egy ronda ember tud-e csak azért vonzódni egy másik ronda emberhez, mert az ő szintjén van. Ezért mondtam, hogy minél messzebb esel az emberek elvárásaitól, annál kisebb esélyed lesz (normális) párkapcsolatot kialakítani.
2023. márc. 13. 15:45
 152/225 anonim ***** válasza:
100%

De te azt írtad hogy nem vagy ronda és nem írtad hogy toló székes lennél. Az átlagos kategóriába sorolta magad. Innentől kezdve az utolsó válaszodnak semmi értelme nem volt.

Figyelj, nekem mindegy hogy te egyedül vagy sem. De az átlag számításaid és statisztikáid ebben az esetben sz-t sem érnek.

2023. márc. 13. 17:33
 153/225 anonim ***** válasza:
100%
170, ahogy érzed, de ettől még csak az idődet pazarlod ilyesmivel.
2023. márc. 13. 17:37
 154/225 anonim ***** válasza:
100%

Ez kb olyan baromság mint az hogy "melyik a legjobb autó"? Mire? Kinek?

Mivel millió igény és szempont van, nem lehet egyértelmű rangsort felállítani emberek között.

Ráadásul van olyan is hogy a nők hajlamosak az apjukra hasonlító fazont választani maguknak. Tehát aranymetszés ide vagy oda, ha egy dagadt gorilla apja volt a top 10-es csajnak, akkor jó eséllyel egy hasonló fog neki bejönni. Lehet nem bulikon egy éjszakára, de megállapodni inkább olyannal fog.

Mint ahogy 4 gyerekes apukaként is lehet a Ferrarit próbálnád ki az autó show-n, de mégis egy 7 személyeset vennél magadnak.

Ez az egész agymenésed nekem igazából egy kódolt önsajnálatnak tűnik.

2023. márc. 13. 22:24
 155/225 anonim ***** válasza:
100%

Ha már a szépséggel jössz fő szempontként, akkor már csak biológiailag nézve is a nők sokkal rosszabb helyzetben vannak emiatt. Egy férfinak sokkal fontosabb hogy a nő szép legyen mint fordítva, mivel ez lett belénk kódolva. A szépség az egészséggel van szoros összefüggésben, ezért fontosabb hogy a nő legyen szép-egészséges, hogy ki tudja hordani és tudja megszülni/szoptatni a gyereket.

A férfi fő erénye a biztonság és a kaja megteremtése, amihez egyáltalán nem elsődleges szempont az előnyös külső, sőt néha pont az ijesztő külső még célravezetőbb is (fél tőle az ellenség, senki nem meri megtámadni, stb). Lásd szépség és a szörnyeteg.

És millió példát láthatsz az életben is erre: ha valakinek sok pénze/hatalma van, szinte bármelyik nőt megkaphatja akkor is ha nem éppen előnyös a külseje. A magyar média tele van ilyen "álompárokkal" ;)

Persze a nőknek is fontos az "aranymetszés", de másodlagos, sőt harmadlagos szempont. Csak akkor jön igazán képbe, ha több pasi közül kell választani, akik a többi szempont alapján nagyjából egyenlőek.

Mert hiába szép az állcsont meg arányosan izmos a test, ha ott hagyja terhesen egyedül. A természetben az egyedülálló anyukáknak nem sok esélyük volt, minimum a gyerek odaveszett.

OK hogy manapság már más a helyzet, de az evolúció történetében ez csak egy másodperc, ennyi idő alatt az ösztönök kb semmit nem változnak. Ugyanúgy az ősember-ösztönök alapján indul be a "szerelem", és a koszos-mocskos-bozontos-szőrös ősembernél hidd el hogy nem az volt a lényeg hogy milyen arányú a teste, hanem hogy túlélek-e mellette, és ennek megítélésében sokat segített az, ha az apámra hasonlított, hiszen ha én itt vagyok, akkor sikeres volt az apám. Ha a pasi hasonlít rá, akkor nagyobb eséllyel lesz ő is sikeres, mert aki másmilyen arról nem tudok semmit.

2023. márc. 14. 07:06
 156/225 A kérdező kommentje:
Engem igazából csak az zavar, hogy egyesek minden áron próbálják tagadni, hogy igenis létezik objektíven mérhető szépség. Palvin Barbi egyértelműen egy szép nő, itt mégis néhányan nagyon erőlködnek, hogy az ellenkezőjét hangsúlyozzák. Nyilván van szubjektív része is, mint mindennek, de ameddig nem vagyunk képesek elfogadni és elismerni a dolgok objektív oldalát, addig szerintem ne is beszéljünk szubjektivitásról.
2023. márc. 14. 11:49
 157/225 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező

A "szép" szót még definiálni sem sikerült, nemhog objektívan mérni:D

Az aranymetszés arányosságra utal, nem szépségre.

"Szép az, ami érdek nélkül tetszik" - jelenleg ez a legelfogadottabb definíció, de ez is már vagy 3000 éves.

De továbbra is az a nagy helyzet, hgoy csk definíciókat meg fura elméleteket kergetsz ahelyett, hogy kimennél és nőznél.

Emlékszem, 13 évesen én is baromi nagy párkapcsolati szakértő voltam pusztán azért, mert sok lánnyal beszélgettem és volt (van) egy erős morális iránytűm, empátiám.....

...Aztán amikor ténylegesen lett közöm a nőkhöz rájöttem, hogy annak a 75%-a csak fölösleges szájtépés volt, mert a valóság nem így működik.

Bízom benne, hogy előbb-utóbb te is megtapasztalod ezt a felismerést, mert jelenleg ténylegesen azt a szintet hozod, amit én 13 évesen hoztam:D

2023. márc. 14. 11:54
 158/225 A kérdező kommentje:
És még mindig nem azt várom el, hogy tetszen, hanem hogy objektív szemmel lássuk a valóságot: az emberek többsége ennél jóval rosszabbul néz ki, elég csak az utcára kimenni. Szóval ha ő nem szép, akkor a többi ember micsoda?
2023. márc. 14. 11:55
 159/225 A kérdező kommentje:
Szerintem az esztétika egyenlő a szépséggel. Azért esztétikus, mert tetszik és szép. Ami pedig esztétikus, az nagyjából megfelel az aranymetszés szabályainak.
2023. márc. 14. 12:01
 160/225 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom te hol élsz de én Magyarországon nagyon sok szép ember látok. Nagyon sok szép fiatal nő és férfi van. Ez a Barbi képről totál átlagos. Szebb embereket látok az utcán.

Tehát megfordíton a kérdést. Ha Barbinál szebb emberek mászkálnak az utcán akkor az utca emberéből is simán lehet ne szupermodell nem? Igen, lehet. Csak ők nem járnak castingra.

2023. márc. 14. 12:05
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!