Az igaz szerelem csak a szép embereknek adatik meg?
Figyelt kérdés
A kérdés nem provokáció, viszont sokszor gondolkoztam már azon, hogy mit is jelent maga a szerelem. Az előnyös kinézet önmagában nyilván nem minden, de egy szép külsejű emberbe könnyű beleszeretni, mivel tudat alatt azt társítjuk hozzá, hogy egészséges utódokat tudna nemzeni. Az egészséghez vonzódnak az emberek, ez belénk van kódolva, mivel csakis így tud fennmaradni a fajunk, ha a többség egészséges. Nem egyszer láttam már olyat, hogy valaki xy szép színésznőbe volt szerelmes, pedig kvázi csak annyit tudott róla, hogy hogyan néz ki, filmben még nem is látta szerepelni. Vagy ha látta is, maximum csak néhány jelenet erejéig. Vagy hogy egy helyes férfi színészbe esett bele egy nő, pedig csak képeket látott eddig róla, stb. Nekem ebből az jön le, hogy az egészségbe szeretnek bele az emberek, azt akarják továbbörökíteni és ennek nem nagyon lehet parancsolni. Ti mit gondoltok?
Nem játszma, komolyan érdekel mit értettél ezalatt. Nem a Wikipédiáról szedtem, komplett könyvet olvastam a Mona Lisáról.
2023. márc. 14. 13:03
172/225 anonim válasza:
Nem játszma, de 190 komment alatt egy olyan apróságot nem sikerült lfelfognod amit egy puszta utcán végigsétálás be tud bizonyítani. És akkor jössz ógörög filozófiával meg reneszánsz művészetekkel, pedig csak annyi lenne a feladatod, hogy elkezdj élő emberi kapcsolatokat teremteni és megismerni őket.
Érvelhetsz amellett, hgoy piros az ég, vitázhatunk órákig a színek szubjektív tapasztalásán, az általuk kiváltott érzelmek témáján, hogy férfi és nő mennyire másképp érzékeli a színeket, a különböző állatfajokról nem is beszélve, szóval még a genetika is szób ajöhet meg az evolúció.....
...de a tény annyi marad, hogy az ég kék, és ennyi. AKármilyne hosszan és sok témát érintve vergődsz.
2023. márc. 14. 13:10
173/225 A kérdező kommentje:
Pont erről beszélek, ember... hogy lehet itt írogatni, hogy Barbi így meg úgy nem szép, de attól még a tény tény marad: hogy egy világhírű modell és az emberiség túlnyomó része szépnek tartja.
2023. márc. 14. 13:17
174/225 anonim válasza:
Látom, megint nem a lényeget fogtad fel.
Mindegy. Agonizálj tovább, ha neked ez ennyire fontos és jól esik..
2023. márc. 14. 13:20
175/225 A kérdező kommentje:
Hát oké... nem tudom miért kell tagadni, hogy létezik objektivitás. Én pl nem tagadom a szubjektivitás létezését attól még, hogy elismerem, léteznek objektív tények.
2023. márc. 14. 13:26
176/225 anonim válasza:
Senki nem tagadta.
2023. márc. 14. 13:36
177/225 A kérdező kommentje:
Szerintem de. Az pl egy objektív tény, hogy az emberek többsége nem topmodell külsejű, Barbi pedig egy topmodell... ergó az emberek többségénél jobban néz ki Barbi, ezért mindent lehet rá mondani, csak azt nem, hogy nem szép.
2023. márc. 14. 13:47
178/225 anonim válasza:
És?
2023. márc. 14. 13:54
179/225 A kérdező kommentje:
És mégis azt írjátok, hogy nem szép.
2023. márc. 14. 15:02
180/225 anonim válasza:
Ok.
Válasz ez a kérdésedre?
Szerintem nem. Ez csak eg yjátszmádban egy témácska, addig sem magával a kérdéssel kell foglalkoznod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!