Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az igaz szerelem csak a szép...

Az igaz szerelem csak a szép embereknek adatik meg?

Figyelt kérdés
A kérdés nem provokáció, viszont sokszor gondolkoztam már azon, hogy mit is jelent maga a szerelem. Az előnyös kinézet önmagában nyilván nem minden, de egy szép külsejű emberbe könnyű beleszeretni, mivel tudat alatt azt társítjuk hozzá, hogy egészséges utódokat tudna nemzeni. Az egészséghez vonzódnak az emberek, ez belénk van kódolva, mivel csakis így tud fennmaradni a fajunk, ha a többség egészséges. Nem egyszer láttam már olyat, hogy valaki xy szép színésznőbe volt szerelmes, pedig kvázi csak annyit tudott róla, hogy hogyan néz ki, filmben még nem is látta szerepelni. Vagy ha látta is, maximum csak néhány jelenet erejéig. Vagy hogy egy helyes férfi színészbe esett bele egy nő, pedig csak képeket látott eddig róla, stb. Nekem ebből az jön le, hogy az egészségbe szeretnek bele az emberek, azt akarják továbbörökíteni és ennek nem nagyon lehet parancsolni. Ti mit gondoltok?

2023. febr. 7. 13:02
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/225 A kérdező kommentje:
#159 Pedig szerintem tök érdekes most ez a felvetés, erre legalább van tudományos bizonyíték és nem lehet azt mondani, hogy hülyeséget gondolunk.
2023. márc. 13. 10:27
 142/225 anonim ***** válasza:
100%

160, mire vna tudományos bizonyíték?

Akkor lenne erre bizonyítékod, ha tudományos módszerekkel bebizonyítanák, hogy csak a mértani pontosságú aranymetszéssel rendelkező emberek sikeresek a magánéletben.

Eleve ilyen felépítésű embereket találni sem gyenge teljesítmény, de amúgy azt már bizonyították, hogy a túl szimmetrikus arcok kevésbé vonzóak az emberek számára.

Oké, ha tényleg az aranymetszéssel akarsz jönni válaszolj:

Lelóg a kezed a térdedig? Mondjuk ez nem lenne kizáró ok, Michael Phelps is ilyen betegségben szenved aztán.....

A tested kétharmada láb?

Úgy próbálod ezt az aranymetszés dolgot jó ötletnek feldobni, mintha az emberek ovnalzóval keresnék a párjukat. Pedig hidd el, egy jellegzetes arc sokkal tovább megmarad és befészkeli magát az emlékeidbe, mint egy vonalzóval húzott, és emiatt jellegtelen arc. Utóbbi szép szimmetirkus, csak épp a kutya sem emlékszik rá, nem fogják jóképűnek tartani.

2023. márc. 13. 10:36
 143/225 A kérdező kommentje:
#161 Nyilván nem csak ezeknek az embereknek jöhet össze párkapcsolat, de minél közelebb áll valakinek az arca ezekhez az arányokhoz, annál több ember fogja szépnek látni. Plusz szerintem nem igaz, hogy akinek közel tökéletes arányai vannak, annak jellegtelen az arca. Persze vannak ilyenek is, de pl Marilyn Monroe arca minden volt csak nem jellegtelen, mégis közel tökéletesen megfelel ezeknek a szabályoknak.
2023. márc. 13. 11:36
 144/225 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha Monroe arca megfelel, akkor kb bárkié.... a csajnak tök magas hmloka volt és messze nem tökéletes orra....

De egyébként ő nő, inkább férfiakat hozz fel példának.

Pl a fiatal Rowan Atkinson kimondottan népszerű vol a nők körében. Tudod ki ő? Segítek, Mr. Bean..

2023. márc. 13. 11:54
 145/225 A kérdező kommentje:
#163 Hibát mindenki arcán lehet találni, mint már mondtam, de eltekintve egy-két szépséghibát azért gondolom nem véletlenül lett belőle szexszimbólum. Miért férfiakat kéne felhoznom példának? Rowan Atkinson egy sztár, baszki. Írtam is, hogy népszerűséggel lehet kompenzálni.
2023. márc. 13. 12:05
 146/225 anonim ***** válasza:
100%
Na, mert szerinted Monroe nem volt sztár?:D Hahó! Az elnök kvája volt!:D
2023. márc. 13. 12:20
 147/225 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy nem volt sztár? XD Valamit nagyon félreértettél. Én azt mondtam, hogyha nem vagy szép, népszerűséggel kompenzálhatsz. Monroe a testével lett népszerű, nem a tehetségével/tudásával. Rowan Atkinson nyilván egy tehetséges színész és nem mellesleg villamosmérnök is.
2023. márc. 13. 12:29
 148/225 anonim ***** válasza:
100%
Hát jó, ahogy érzed. Mindenesetre az aranymetszés témája csk egy újab bkifogás a sikertelenek számára. Mások meg sz*rnak bele és sikeresek, akár arányos a testük/arcuk, akár nem.
2023. márc. 13. 12:32
 149/225 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nem érted. Az aranymetszés szabályainak csak nagyon kevés ember felel meg, ezek általában világhírű topmodellek vagy híres filmszínészek, stb. De nem is kell tökéletesen megfelelni ennek, ez csak egyfajta támpont a szépség méréséhez. Egyszóval minél messzebb állsz ezektől az arányoktól, annál több ember fog téged rondának tartani és ezzel párhuzamosan csökkennek az esélyeid is egy normális párkapcsolatra. Nem bonyolult szerintem.
2023. márc. 13. 14:11
 150/225 anonim ***** válasza:
100%

Az a gond, hogy te nem érted.

Amíg elméletben éled az életed, az esélyed eg ynormális kapcsolatra konkrétan 0.

Egy csomó ember nem érti az életet, mégis sikeresen éli. A hozzád hasonló fotelszakértők meg elvileg értik, de nemhogy sikeresen élnék, sokan egyáltalán nem élik az életet.

Ez kicsit olyan, mint amikor 50 éven keresztül gyakorolsz, hogy végül képes legyél erős koncentrálással 1-2 perc erejéig 8-10 centire levitálni a föld fölött. Menő? mmmoondjuk igen. Van bármi értelme? Nincs.

Szóval hasznosabb lenne a szempontodból, ha valószínűségek számítgatása helyett inkább kimennél a valóságba és becsajoznál. Mivel a lányok (meg igazából az emberek) többsége egyáltalán nem gondolkodik valószínűségekről, amúgy is tök fölösleges ezt latolgatnod.

2023. márc. 13. 14:18
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!