Az igaz szerelem csak a szép embereknek adatik meg?
Figyelt kérdés
A kérdés nem provokáció, viszont sokszor gondolkoztam már azon, hogy mit is jelent maga a szerelem. Az előnyös kinézet önmagában nyilván nem minden, de egy szép külsejű emberbe könnyű beleszeretni, mivel tudat alatt azt társítjuk hozzá, hogy egészséges utódokat tudna nemzeni. Az egészséghez vonzódnak az emberek, ez belénk van kódolva, mivel csakis így tud fennmaradni a fajunk, ha a többség egészséges. Nem egyszer láttam már olyat, hogy valaki xy szép színésznőbe volt szerelmes, pedig kvázi csak annyit tudott róla, hogy hogyan néz ki, filmben még nem is látta szerepelni. Vagy ha látta is, maximum csak néhány jelenet erejéig. Vagy hogy egy helyes férfi színészbe esett bele egy nő, pedig csak képeket látott eddig róla, stb. Nekem ebből az jön le, hogy az egészségbe szeretnek bele az emberek, azt akarják továbbörökíteni és ennek nem nagyon lehet parancsolni. Ti mit gondoltok?
108. Te mont már arrol beszélsz amikor a pénz dominál.
Szerintem azért nem érted amit mondunk mert nagyon tapasztalatlan vagy (nem feltétlenül fiatal). Van a fejedben egy elképzelés de mivel még alig tapasztaltál nem tudsz tovább látni, beszűkült gondolkodásod van.
Szerintem hagyda fenébe ezeket az elmélkedéseket, ha nyitottabb lennél akkor talán neked is járna a szerelem.
2023. febr. 23. 09:10
102/225 A kérdező kommentje:
#110 Szerintem ponthogy tapasztalt vagyok ilyen téren és ezért vagyok tisztában ezekkel. Általában azok hisznek a mesékben, akik még nem tapasztaltak eleget. Ha én azt mondom, hogy a párkapcsolatok alapja az egymás felé támasztott elvárások teljesítése, akkor szerintem nem járok messze az igazságtól. Elvégre mindenkinek vannak elvárásai, amiket ha nem teljesít a másik akkor szóba sem jöhet egy párkapcsolat. Ha külsőre az emberek elvárásainak nem felelsz meg, akkor muszáj leszel valami másra fektetni a hangsúlyt (pl anyagi helyzet), vagy maximum megpróbálsz változtatni a külsődön, de ha ilyen téren meg vagy lőve mert nagyon sz*r a genetikád, akkor nem maradt más opció minthogy más téren próbálkozol. Az élet így működik, régebben mikor még valóban tapasztalatlan voltam, elhittem én is ezeket a meséket, hogy létezik igazi, feltétel nélküli szerelem ami bárkinek megadatik, de sajnos ez nem így van. Ha párt szeretnél, sajnos bizony számos feltételnek meg kell felelned, főleg ha olyan párt szeretnél magad mellé, aki neked is megfelel. Sajnos ez a kőkemény valóság, hiába próbáljuk meg az igazságot szépen köntörfalazva eladni.
2023. febr. 24. 02:34
103/225 anonim válasza:
Kérdező, leírod, hogy ha valakinek az egiyk tulajdonsága nem túl vonzó, akkor azt eg ymásik tulajdonsággal kompenzálhatja.
Azaz TUDOD hogy lehet kompenzálni egy tulajdonságot eg ymásikkal.
Akkor meg mi a fsz ez a kérdés? A választ te is tudod jól, hisz ezzel gykaorlatilag meg is válaszoltad a saját kérdésed: nem, nem csak a szép embereknek adatott meg. Azoknak adatik meg, akik vonzóak tudnak lenni ilyen vag yolyan tulajdonságaikkal.
2023. febr. 24. 07:07
104/225 anonim válasza:
Agyára ment a tinder.
2023. febr. 24. 10:10
105/225 A kérdező kommentje:
#112 Lehet kompenzálni, de általában ezeket az embereket nem önmagukért szeretik, hanem a pénzükért, stb. Illetve ezeket alapvetően nehéz elérni, a legtöbb embernek nem sikerül kompenzálnia, így egyedül maradnak.
2023. febr. 24. 14:20
106/225 anonim válasza:
Ha te felszínes vag yés csak arra tudsz gondolni, hogy pénzzel lehet kompenzálni az a te bajod.
De rengeteg férfi nem néz ki jól, mégis van jó csaja, mert jó a humora, figyelmes, leleményes, határozott és ezt szeretik a nők. Ezek a férfiak belső tulajdonságokkal kompenzálnak. De ez sázmodra ismeretlen dolog...
2023. febr. 24. 23:32
107/225 A kérdező kommentje:
#115 Az a baj, hogy ilyenre eddig még csak az interneten láttam példát, de a valóságban nem. Itt sokan írják, hogy létezik ilyen, de a tapasztalatok mást mutatnak. Ha tudsz mutatni személyes példát, akkor elhiszem, de írni bármit lehet...
2023. febr. 25. 14:53
108/225 anonim válasza:
Szerintem is rengeteg van, példát azért nem tudok írni mert úgyse ismered azokat az embereket akiket én ismerek.
Valoszinű a negatív hozzáállásoddal van baj és nem azzal hogy nem vagy modell kinézetű vagy Don Juan.
2023. febr. 25. 15:00
109/225 A kérdező kommentje:
#117 Nem Don Juannak kell lenni, de van egy szint, amit ha nem ütsz meg, akkor lehet bármilyen jó személyiséged, nem fogsz kelleni az ellenkező nemnek. Itt jön képbe az, hogy pl anyagi helyzettel kompenzálsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!