Az igaz szerelem csak a szép embereknek adatik meg?
Figyelt kérdés
A kérdés nem provokáció, viszont sokszor gondolkoztam már azon, hogy mit is jelent maga a szerelem. Az előnyös kinézet önmagában nyilván nem minden, de egy szép külsejű emberbe könnyű beleszeretni, mivel tudat alatt azt társítjuk hozzá, hogy egészséges utódokat tudna nemzeni. Az egészséghez vonzódnak az emberek, ez belénk van kódolva, mivel csakis így tud fennmaradni a fajunk, ha a többség egészséges. Nem egyszer láttam már olyat, hogy valaki xy szép színésznőbe volt szerelmes, pedig kvázi csak annyit tudott róla, hogy hogyan néz ki, filmben még nem is látta szerepelni. Vagy ha látta is, maximum csak néhány jelenet erejéig. Vagy hogy egy helyes férfi színészbe esett bele egy nő, pedig csak képeket látott eddig róla, stb. Nekem ebből az jön le, hogy az egészségbe szeretnek bele az emberek, azt akarják továbbörökíteni és ennek nem nagyon lehet parancsolni. Ti mit gondoltok?
Azért kell az "igaz" jelzőt kiemelni, mert manapság már mindenre ráfogják, hogy szerelem. Miközben csak magukat és másokat áltatják.
2023. febr. 21. 15:59
62/225 anonim válasza:
Hát de ha az igaz szerelem is pont úgy válással végződik mint bármelyik másik szerelem, akkor mitől lesz igaz?
Vag yakkor hogy hívjuk azt, amikor két ember egmyásra alál és leélnek egy életet együtt?
Így a hetedik oldal magasságában lehet érdemes lenne tisztába tenni mit értünk az adott fogalmak alatt, mert úg ynéz ki nem ugyanazt.
2023. febr. 21. 16:01
63/225 A kérdező kommentje:
Szerintem alapból kevés olyan pár van, akik együtt élik le az egész életüket... de ha mégis, az sem garancia arra, hogy valóban felhőtlen a kapcsolatuk. Én ismerek olyan párt, akiket már csak a megszokás tart össze, kívülről mégis úgy tűnhet hogy még mindig dúl a szerelem, pedig valójában csak lusták változtatni és kilépni a megszokott életükből. A legtöbb kapcsolat a végére már ellaposodik, baromi ritka az olyan, mikor valakik még 80 évesen is ugyanúgy megőrülnek egymásért, mint 20 évesen. Szerintem az igaz szerelmet érezni lehet, hogy mikor talál rád és ezt mások is látják rajtad, hogy azzal az emberrel minden passzol és minden jó. Persze azt már semmi nem garantálja, hogy ez egy életre szóló kapcsolat lesz, vannak párok akik hivatalosan nincsenek együtt, mégis ugyanúgy szeretik még egymást... szóval ez nem feltétlenül ennek a függvénye. Ezt érezni és tudni kell, hogy mi igazi és mi nem.
2023. febr. 21. 16:12
64/225 anonim válasza:
A szerelem az idő múlásával átalakul. Valamilyen más érzéssé.
2023. febr. 21. 16:15
65/225 anonim válasza:
Ha a lángoló szerelemről beszélsz akkor az embereknek 3-5 évente párt kellene cserélniük. De nem egyszerű olyan párt találni akivel úgy érzed mindent megoszthatsz, talán talán egy életben 2 ilyen emberhez van szerencséje az embernek. És attól is függ hogy mennyire vannak elköteleződve egymás ránt.
2023. febr. 21. 16:42
66/225 anonim válasza:
Szóval egy ilyen embert nem fogsz elhagyni csak azért mert már nem lángol a szerelem.
2023. febr. 21. 16:51
67/225 anonim válasza:
68, tehát az igaz szerelem olyan, hogy... szeretik egymást és ez kívülről is látszik, de igazából ugynaúgy elmúlhat mint kb bármi más és ugyanúgy mehet a szülyesztőbe.
hát engem nem győztél meg, hogy ez lenne Az Igaz Szerelem:D Szerelemnek szerelem, de hogy ez bármiben különbözzön akármelyik tiniszerelemtől...
2023. febr. 21. 16:55
68/225 A kérdező kommentje:
#72 Hol írtam ilyet? :D Olvasd el újra: két ember szétválhat és továbbléphet, de attól még ugyanúgy szerethetik egymást mélyen legbelül. Sok ilyet tudnék mondani, hogy pl valakinek a férje/felesége meghalt és egy idő után újranősült, de attól még a szíve mélyén ugyanúgy a volt feleségét szerette... de nem muszáj ehhez meghalnia bárkinek is, elég csak simán elválni egymástól. Simán lehet, hogy valaki egy embert szeret egész életében, de nem él vele együtt.
2023. febr. 21. 17:54
69/225 anonim válasza:
73, ezt mondom. Ha két ember szereti egymást de elválnak mert képtelenek együtt lenni... vagy ha két ember IGAZÁN szereti egymást.. de ugynaúgy elválnak, mert képtelenek együtt lenni... az akárhogy csűrjük-csavarjuk, ugyanaz marad.
De ha aragaszkodsz hozzá akkor legyen, ám ez esetben könnyű a kérdésedre a válasz. Ilyen mély kötődés ugyanis egyértelműen nem a külső alapján kötődik, tehát a ávlasz az, hogy nem, nem csak a sézp embereknek adatik meg.
2023. febr. 21. 18:03
70/225 anonim válasza:
Jó,most akkor minek is vitatkozunk? Már ezerszer megcáfoltuk,nem,nem csak a szép embereknek adatik meg az "igazi" szerelem. Köszi,hogy helyettem eldöntötted,hogy MGK milyen pasi, kár,hogy ez nem igy megy. Meg már azt is eldöntötted,hogy kinek mi az igazi szerelem,hát köszönjük. Csak az a baj,hogy a világ láthatólag nem a te értékrended szerint működik,kedves kérdező. Ennek a kérdésnek így semmi értelme, téged meg nem érdekelnek a válaszok,szóval hagyjuk is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!