Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az igaz szerelem csak a szép...

Az igaz szerelem csak a szép embereknek adatik meg?

Figyelt kérdés
A kérdés nem provokáció, viszont sokszor gondolkoztam már azon, hogy mit is jelent maga a szerelem. Az előnyös kinézet önmagában nyilván nem minden, de egy szép külsejű emberbe könnyű beleszeretni, mivel tudat alatt azt társítjuk hozzá, hogy egészséges utódokat tudna nemzeni. Az egészséghez vonzódnak az emberek, ez belénk van kódolva, mivel csakis így tud fennmaradni a fajunk, ha a többség egészséges. Nem egyszer láttam már olyat, hogy valaki xy szép színésznőbe volt szerelmes, pedig kvázi csak annyit tudott róla, hogy hogyan néz ki, filmben még nem is látta szerepelni. Vagy ha látta is, maximum csak néhány jelenet erejéig. Vagy hogy egy helyes férfi színészbe esett bele egy nő, pedig csak képeket látott eddig róla, stb. Nekem ebből az jön le, hogy az egészségbe szeretnek bele az emberek, azt akarják továbbörökíteni és ennek nem nagyon lehet parancsolni. Ti mit gondoltok?

2023. febr. 7. 13:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/225 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a személyiség formálja a külsőt is. És innentől fogva azt mondanám, hogy a személyiségbe szeret bele az ember. Ami személyiség, és hozzá tartozó külső mások számára lehet nem tetsző is. De vannak azért általános igazságok, hogy pl. a túl feminin vonások nem szoktak szimpatikusak lenni a nők számára, se fordítva, a maszkulin vonású csajokat se bírják a pasik.
2023. febr. 13. 19:45
 32/225 anonim ***** válasza:
80%
Oké,de ki dönti el,hogy ki szép? Az én férjem teljesen egészséges,szép a bőre,haja,foga,magas...nekem életem szerelme. Egyik barátnőm szerint jól néz ki, másik szerint nem. Ismerek több olyan csajt, aki visszautasította még előttem. Én nem látok benne hibát. De pl nekem meg a barátnőim pasijai nem tetszenek,ők meg áradoznak róluk, én meg elképzelni nem tudom,hogy akár csak hozzám érjenek. Pedig ők is egészségesek,még csak nem is kopaszodnak. De akkorse tetszenek.
2023. febr. 19. 22:39
 33/225 A kérdező kommentje:
#36 Nyilván akik nem feltűnően rondák vagy szépek (tehát átlagosak), azok valakinek tetszeni fognak, valakinek meg nem. De attól még vannak olyan emberek, akik egyértelműen valamelyik csoportba sorolhatók. Pl egy Megan Fox kaliberű nő mindenki szerint szép, maximum valakinek a természetesebb külsejű nők tetszenek, de nem véletlenül van számon tartva a világ egyik legszebb nőjeként, stb.
2023. febr. 20. 20:05
 34/225 anonim ***** válasza:
100%

37 és vannak átlagos emberek akik csúnyának érzik magukat és ezzel egyből oda pozícionálják saját magukat, ahova nem kéne. És az a nagy helyzet, hogy a magát csúnyának tartó emberek legalább fele ilyen.

Ha meg ilyen vagy, alapból hiába tenne más az átlagos külsejű emberek közé, esélyed sem lesz.

2023. febr. 20. 21:22
 35/225 anonim ***** válasza:
100%
#38 Rossz a sorrendje a dolognak: nem azért nem kellek senkinek mert rondának gondolom magam, hanem abból gondolom hogy ronda vagyok hogy sosem kellettem senkinek. Nem tudom ez mennyire érhető így. Alapból nem úgy indultam hogy "fujj de bűn ronda vagyok", csak abból hogy közel 27 évesen egy élő nőnemű ember nem volt akinek nem hogy kellettem volna, de akár csak hajlandó lett volna ismerkedni velem, abból sajnos le kell vonnom a következtetést hogy ronda vagyok (vagy csóró, passz).
2023. febr. 20. 21:33
 36/225 A kérdező kommentje:
#39 Egyetértek, szerintem egy ember önértékelését alapvetően mások visszajelzése adja. Ha valakinek folyton azt mondják, hogy ronda, akkor egy idő után el fogja hinni, ugyanez fordítva. Alapból senki nem gondol úgy magára, hogy hű de ronda vagyok, csak ha már az 50. visszautasítást kapja, akkor kezdi el kapizsgálni, hogy akkor valószínűleg nem nézhet ki valami jól.
2023. febr. 20. 23:13
 37/225 anonim ***** válasza:
87%

39, nojó, de a te szövegedből sem az derül ki, hogy úgy utasítottak el, hogy ronda vagy, hanem az jön le, hogy te vontad le ezt a következtetést a visszautasításokból.

Pl van egy haverom, teljesen átlagosan néz ki, intelligens, meggondolt, jó állása van stb... viszont (nőktől függetlenül) iszonyatosan szorong, emiatt a beszéde nagoyn lassú és körülményes. Néha kimondottan türelmet próbáló végighallgatni mit akar mondani:D Gondolom nem kell mondjam, nem túl sikeres a lányok körében, folyton visszautasítják. Nyilván valami kedves általános szöveggel, hogy "kedves vagy, biztos bejössz majd valakinek, de nekem nem", stb.

Ha ő rondának kezdi el gondolni magát, akkor igaza van? Nincs. Pedig sokszor elutasították, ráadásul olyan szöveggel, amit vszeg a rondáknak is mondanak.

Nem tudom, hogy ő tudja-e mi lehet a gond. De az 1000%, hogy nem a külseje.

2023. febr. 20. 23:24
 38/225 anonim ***** válasza:
19%
Az élet mindennapi példáiból is látszik, hogy kiknek van sikere. Nyilván a szépeknek. Sulitól kezdve a munkahelyen át, akármilyen baráti társaságig, mindenhol látszik, ha megjelenik egy szépfiú a nők már nem is kérdés kit választanak. Nekem sajnos ezt számtalanszor át kellett élnem, pedig még csak csúnya sem vagyok. Szóval lehet tagadni, meg aranyos meséket szőni köré, de alapvetően egy szép embernek van valódi esélye a viszonzott szerelemre. Én meg lehetek kedves, megértő, jófej stb. nyilván a szépfiú iránt érdeklődik a csaj. Aztán persze majd lehet, hogy visszakullog a kudarc után, csak akkor már kinek kell?
2023. febr. 20. 23:33
 39/225 A kérdező kommentje:
#41 Ha manapság férfiként teljesen átlagosan nézel ki, az kb ugyanaz női szemmel, mintha ronda lennél. Az átlagnál valamivel jobban kell kinézned, hogy észrevegyenek a nők. Persze biztos vannak olyan szituációk az életben, mikor a személyiség nagyobb hangsúlyt kap, de ha átlagosan nézel ki ugyanúgy visszautasít a többség, maximum nem 50 hanem 40 ember utasít vissza.
2023. febr. 20. 23:33
 40/225 anonim ***** válasza:
0%
43, jaj, hagjyuk már ezt a baromságot. Ha így lenne, akkor átlag külsejű pasiknak nem lehetne jó nőjük. De van. Tehát az állításod hamis.
2023. febr. 20. 23:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!