Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az igaz szerelem csak a szép...

Az igaz szerelem csak a szép embereknek adatik meg?

Figyelt kérdés
A kérdés nem provokáció, viszont sokszor gondolkoztam már azon, hogy mit is jelent maga a szerelem. Az előnyös kinézet önmagában nyilván nem minden, de egy szép külsejű emberbe könnyű beleszeretni, mivel tudat alatt azt társítjuk hozzá, hogy egészséges utódokat tudna nemzeni. Az egészséghez vonzódnak az emberek, ez belénk van kódolva, mivel csakis így tud fennmaradni a fajunk, ha a többség egészséges. Nem egyszer láttam már olyat, hogy valaki xy szép színésznőbe volt szerelmes, pedig kvázi csak annyit tudott róla, hogy hogyan néz ki, filmben még nem is látta szerepelni. Vagy ha látta is, maximum csak néhány jelenet erejéig. Vagy hogy egy helyes férfi színészbe esett bele egy nő, pedig csak képeket látott eddig róla, stb. Nekem ebből az jön le, hogy az egészségbe szeretnek bele az emberek, azt akarják továbbörökíteni és ennek nem nagyon lehet parancsolni. Ti mit gondoltok?

2023. febr. 7. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/225 anonim ***** válasza:
13%

Jaj, már megint te?

Te ezzel az írással tulajdonképpen azt állítod, hogy minden élőlény, de legalábbis az állatok mindegiyke képes a szerelem érzésére.

Ezt meg már rég megcáfolták, ráadásul elég indokolatlan is lenne, mikor egyes állatok végigdgugják az elérhető összes nőstényt..

Szóval a te biológiával megtakrított baromságodnak semmi köze a szerelemhez.

Ráadásul emberek képesek úgy is szerelembe esni, hogy nem is látták még a másikat. Na, azt mivel magyarázod? Sőt, az ilyen chaten alapuló szerelmek átlagban bőven többet érnek, mint egy tinilány rajongása Jason Momoa irányába.

Vagy te nem tudsz különbséget tenni vonzalom és szerelem között? nem lennék meglepve..

2023. febr. 7. 13:20
 2/225 anonim ***** válasza:
86%
Nem csak a szép embereknek adatik meg. De egy szép emberbe nyilván könnyebb beleszeretni. Persze a szerelem nem annyiból áll, hogy külsőleg vonzónak tartunk valakit.
2023. febr. 7. 13:30
 3/225 anonim ***** válasza:
66%
Nem csak a sokak által szép embereknek adatik meg, mivel a szépség szubjektív, aki beleszeret egy mások által nem szépnek tartott emberbe, annak az az ember lehet a legszebb.
2023. febr. 7. 13:33
 4/225 anonim ***** válasza:
89%

A külső megfog, a belső megtart.

Szerintem ez a kettő így együtt a szerelem. Ha csak a külső számít, az felszínesség. Ha csak a belső, az barátság.

Ugyanakkor a "külső megfog" nem jelenti azt, hogy a másik szép, csak azt, hogy te vonzónak találod. A kettő nem ugyanaz. Én is tartottam már olyna lányt vonzónak, akit mindneki más "botal se" kategóriába tett, és volt aki állítólag az osztály legszebb lánya volt, bennem meg abszolút nem mozgatott meg semmit. Ilyen ez, nem vagyunk egyformák.

2023. febr. 7. 13:35
 5/225 anonim ***** válasza:
59%
Nem. Ismerek olyanokat akik nem tartoznak a szép emberek közé, mégis boldog párkapcsolatban élnek. Inkább a külső miatti feszengés teheti tönkre a dolgokat.
2023. febr. 7. 13:36
 6/225 anonim ***** válasza:
79%
Nem. Nem csak a szépnek titulált embereknek adatik meg.
2023. febr. 7. 13:37
 7/225 anonim ***** válasza:
66%
Ja a vakok nem lehetnek szerelmesek.
2023. febr. 7. 13:39
 8/225 A kérdező kommentje:
Amúgy szerintem az egy illúzió, hogy úgy esnek szerelembe, hogy még nem is látták egymást. Mármint lehet így érzik, de ez egy illúzió. A teljes képhez a külsőt is látni kell, úgy kerek egész a dolog. Velem is volt már ilyen, hogy azt hittem szerelmes vagyok egy anonim beszélgetőpartnerembe, aztán megtörtént a képcsere és tökre elszállt az egész érzés, már nem éreztem vágyódást utána. Szerintem ez egy hazugság. A kérdésemben meg nem kislányos rajongásról beszélek, komplett felnőtt emberek lesznek szerelmesek szép színésznőkbe/színészekbe.
2023. febr. 7. 13:46
 9/225 anonim ***** válasza:
88%

"úgy érzik szerelmesek, de ez egy illúzió"

Miért, a szerelem nem egy érzés?:D

Tehát szerinted a szerelem addig nem vlaós, amíg csak a másik belső ivlágát ismered, a külsejét nem...

...viszont az valós szerelem amikor csak eg yképet látsz valakiről és semmit nem tudsz róla?

Hát... érdekes gondolatok, azt meg kell hayni...

2023. febr. 7. 13:55
 10/225 anonim ***** válasza:
11%

Nem unalmas még a kérdezőnek a heti több, az incelség okát a külsővel indokló monológja?

A kettő eddig sem függőtt össze, ezután sem fog.

2023. febr. 7. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!