Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az igaz szerelem csak a szép...

Az igaz szerelem csak a szép embereknek adatik meg?

Figyelt kérdés
A kérdés nem provokáció, viszont sokszor gondolkoztam már azon, hogy mit is jelent maga a szerelem. Az előnyös kinézet önmagában nyilván nem minden, de egy szép külsejű emberbe könnyű beleszeretni, mivel tudat alatt azt társítjuk hozzá, hogy egészséges utódokat tudna nemzeni. Az egészséghez vonzódnak az emberek, ez belénk van kódolva, mivel csakis így tud fennmaradni a fajunk, ha a többség egészséges. Nem egyszer láttam már olyat, hogy valaki xy szép színésznőbe volt szerelmes, pedig kvázi csak annyit tudott róla, hogy hogyan néz ki, filmben még nem is látta szerepelni. Vagy ha látta is, maximum csak néhány jelenet erejéig. Vagy hogy egy helyes férfi színészbe esett bele egy nő, pedig csak képeket látott eddig róla, stb. Nekem ebből az jön le, hogy az egészségbe szeretnek bele az emberek, azt akarják továbbörökíteni és ennek nem nagyon lehet parancsolni. Ti mit gondoltok?

2023. febr. 7. 13:02
 211/225 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarázd már el mi probléma van azzal, hogy reálisan látom a világot"

Csak ennyi, hogy azt hiszed reálisan látod a világot.

Igazából BÁRMIKOR azt hiszed hogy reálisan látod a világot, máris egy gondolatgödörben vagy.

A világ sokkal összetettebb annál minthogy egy ember azt reálisan láthassa. És ha sikerülne is valami csoda folytán, akkor azonnal megváltozna és már megint nem lenne igaz.

És igen, nekem összejött sok kemény munkával és kevés szerencsével. A szerencse sem vak véletlen ám, csak max nem látja az ember hogy mivel és hogyan járult hozzá annak létrejöttéhez.

"pedig legalább olyan keményen dolgozik mint te"

Ez is teljesen relatív. Honnan tudod te mennyire keményen dolgoztam? Még ha kívülről ugyanannyinak tűnik is, lehet az nekem ezerszer nehezebb volt az adottságaim/múltam stb miatt.

Én hiszem hogy a nők nem csak abszolút értékét nézik a férfiaknak, hanem a bennünk rejlő lehetőségeket is, a jövőt látják bennünk. Pl ezért egy 50 kgos csávó ha 50 kg-ot megemel, az sokkal vonzóbb lenne egy csajnak mintha egy 120 kg-os ha 60 kg-ot emel meg, hiába több a 60 abszolút.

Önmagához képesti feladat a lényeg. A fejlődési/változási képesség a lényeg, nem az hogy éppen hol tart az ember.

Amúgy pont ez az amiben most éppen alulmaradsz, ezzel a zárt gondolkodással. Ez megrekedés, nem fejlődés. Pont ez a nem vonzó.

2023. márc. 17. 14:33
 212/225 anonim ***** válasza:
29%
Igen. Csak a szépeknek.
2023. márc. 17. 15:38
 213/225 anonim ***** válasza:
100%
Akkor most jobb híján elkezdődik a válaszok ismétlése? :D
2023. márc. 17. 16:02
 214/225 A kérdező kommentje:
Három és fél pipás, neked ennyire rossz a felfogásod vagy mit nem értesz azon, hogyha nem tetszik el lehet menni?
2023. márc. 17. 16:08
 215/225 A kérdező kommentje:
Vagy ha már ennyire képtelen vagy x-et nyomni, legalább ne reklámoznád hogy még mindig itt vagy.
2023. márc. 17. 16:13
 216/225 anonim ***** válasza:
100%

Megfontoltad a négy pipás "gondolatgödör" válaszát?

Érdemes lenne.

2023. márc. 18. 10:57
 217/225 A kérdező kommentje:
#240 Megfontoltam és nyilván nem lehet teljesen reálisan látni a világot, de azért nem kell akkora misztikumot köríteni mellé, hogy alapjaiban ne lehessen megismerni a működését. A világ, a társadalom egy bizonyos sablonra épül és aszerint működik, ezért nagyjából tudhatod mire számíts az emberektől.
2023. márc. 18. 21:40
 218/225 anonim ***** válasza:
100%
241. Te nem hiszed hogy átlagos, én igen. Maradjunk ennyiben. Èn nem akarlak meggyőzni, te se akarj engem. Így látom és kèsz.
2023. márc. 19. 10:33
 219/225 A kérdező kommentje:
#243 Ez igaz, de sajnos a legtöbb ronda embernek nem sikerül kompenzálnia, ezért vagy egyedül maradnak vagy muszáj lesz lejjebb adniuk az igényeiket. Az élet így működik és kész, nem kell túlbonyolítani a pofonegyszerű dolgokat.
2023. márc. 19. 18:10
 220/225 anonim ***** válasza:
91%
Segíteni jöttem. ;)
2023. márc. 19. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!