Az igaz szerelem csak a szép embereknek adatik meg?
Figyelt kérdés
A kérdés nem provokáció, viszont sokszor gondolkoztam már azon, hogy mit is jelent maga a szerelem. Az előnyös kinézet önmagában nyilván nem minden, de egy szép külsejű emberbe könnyű beleszeretni, mivel tudat alatt azt társítjuk hozzá, hogy egészséges utódokat tudna nemzeni. Az egészséghez vonzódnak az emberek, ez belénk van kódolva, mivel csakis így tud fennmaradni a fajunk, ha a többség egészséges. Nem egyszer láttam már olyat, hogy valaki xy szép színésznőbe volt szerelmes, pedig kvázi csak annyit tudott róla, hogy hogyan néz ki, filmben még nem is látta szerepelni. Vagy ha látta is, maximum csak néhány jelenet erejéig. Vagy hogy egy helyes férfi színészbe esett bele egy nő, pedig csak képeket látott eddig róla, stb. Nekem ebből az jön le, hogy az egészségbe szeretnek bele az emberek, azt akarják továbbörökíteni és ennek nem nagyon lehet parancsolni. Ti mit gondoltok?2023. febr. 7. 13:02
201/225 A kérdező kommentje:
#221 De miért vagy itt?
2023. márc. 15. 22:58
202/225 anonim válasza:
A 3 pipás kolléga stílusa elég jól felismerhető benne. ;)
203/225 anonim válasza:
Ja, most látom, hogy a kérdezőt nevezted pszichopatának. :D Kis pálfordulás. :D
204/225 A kérdező kommentje:
Nem tudom már ki kicsoda itt, én csak azt nem értem, hogy egyesek miért akarják annyira lezárni ezt a kérdést/beszélgetést? Tudtommal ezen az oldalon bárki kérdezhet ameddig nem sérti meg az előírt szabályokat. Én próbálok kulturáltan beszélni, viszont egyre jobban idegesít ez a három és fél pipás válaszoló aki rendre visszajár a kérdésemhez annak ellenére, hogy megkértem távozzon. Ez legalább ugyanannyira idegesítő lehet, mint egy ilyen kérdés. Komolyan, ha szerinted ennyire meddő ez a vita mit keresel itt? Ez olyan mintha leülnél a tv elé nézni egy olyan műsort, amit rühellsz és utána panaszkodnál, hogy miért adnak ilyen műsort a televízióban. Ember, nem kötelező bekapcsolni a tv-t és azt a csatornát nézni ahol számodra nem tetsző műsort sugároznak.
2023. márc. 17. 00:54
205/225 anonim válasza:
Azért akarják lezárni, mert annyi válasz után egy gondolatfoszlány sem jutott el hozzád a leírtakból, szóval teljesen fölösleges folytatni. Kérdeztél valamit, de ignorálod a válaszokat.
206/225 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Szerintem te menj át a "Gyakori Megerősítések" oldalra.
207/225 A kérdező kommentje:
Kedves 230-as! Szerintem te meg hagyd el a kérdést, ha ennyire idegesítenek a válaszaim.
2023. márc. 17. 11:18
208/225 anonim válasza:
Azért nem hagyom, mert ha én is ilyen gondolatgödörbe esnék amilyenbe most te vagy, én szeretném ha elég kitartóak lennének az emberek körülöttem, hogy kihúzzanak.
Volt már ilyenben részem, és mikor már kint voltam belőle, akkor esett csak le, hogy akik addig úgy tűnt hogy csak bántanak, valójában segíteni próbáltak.
209/225 A kérdező kommentje:
De milyen gondolatgödörben vagyok? Magyarázd már el mi probléma van azzal, hogy reálisan látom a világot, miszerint valaki szerencsés és összejön neki az élet, másnak meg nem. Ez egy pszichológiai jelenség, hogyha az ember sikeres és minden összejött neki amit szeretett volna, akkor jobban érzi magát ha elhiszi hogy az csakis az ő érdeme, nem pedig a körülmények hozták így a dolgokat. Elismerem, hogy kemény munka kell szinte mindenhez manapság, de ahhoz meg szerencse hogy neked összejöjjön az ami másnak nem, pedig legalább olyan keményen dolgozik mint te. Pontosan ebbe a hibába esett az egyik válaszoló és ez idegesít, hogy nem ismeri el mennyire ritka hogy valakinek ez összejöjjön, már ha valóban igaz amit írt.
2023. márc. 17. 12:33
210/225 anonim válasza:
Gondolatgödör = fölteszel egy kérdést amit máe gyből meg is válaszolsz magadnak, majd minden olyna választ elutasítasz ami a te gondolatodnak ellentmondana. Nem vagy nyitott semmire a saját gondolatodon kívül.
Te nem kérdezni jöttél, hanem igét hirdetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!