Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha én szerintem a transzneműsé...

Ha én szerintem a transzneműség nemi identitás zavar és undorítónak találom azt az öncsonkítást amit sokan nemváltó műtéteknek neveznek de semmi köze nincs hozzá, akkor én "gonosz" ember vagyok?

Figyelt kérdés
Transzneműek- fogalmazzunk őszítntén - az emberek többségében undort váltanak ki. Ezt nem lehet holmi politikával és propagandával orvosolni mivel az kontraproduktív és még csak a tünetek kezelésére sem alkalmas főleg ha a nyugati radikális formát vesszük. Heteroszexuális emberek nagyrésze sosem fog lefeküdni egy átoperált vagy elfogadott némi identitás zavarban szenvedő emberrel. Nem gondolom hogy az emberek többsége fog alkalmazkodni a manapság "felkarolt" kisebbségekhez.

2021. jún. 27. 22:38
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/191 harminezer oxigén ***** válasza:
88%

Sziasztok!

Akkor csak, hogy egy érintett szemszögéből is lássátok a dolgot. Ha már az én életemről is vitáztok.

31 éves transznemű nő vagyok, a nemi átalakulást (a tényleges fizikait) 14 hónapja kezdtem el (hormonterápia). Előtte másfél évvel kezdtem el ez miatt orvosokhoz járni a kötelező szakvélemények és a szükséges orvosi vizsgálatok miatt.

Ezt megelőzően depressziós voltam, állandó szorongással küzdöttem, még alkohol problémáim is voltak. Ezeket sikerült leküzdenem mielőtt belevágtam a tranzícióba, a nemi diszfóriám (igen ez az orvosi megnevezése) viszont nem múlt el. A szakvéleményeket is csak ezek leküzdése után kaptam meg. Mióta belevágtam, és lassan elkezdtek jönni a kisebb, nagyobb testi változások is, sokkalta kiegyensúlyozottabb, összeszedettebb általánosságban véve boldogabb vagyok (ezt a pszichiáter és a pszichológus is megerősíti)

Te öncsonkításnak tartod ezeket a műtéteket, akkor minden pusztán szépészeti beavatkozást annak tartasz (legyen az egy orr, mell vagy bármilyen plasztikai beavatkozás)?

Te nem vagy transznemű ezért nem értheted meg, hogy pontosan min megyünk át, mit jelent nekünk a hormonterápia és a műtétek (én is szeretnék majd műtéteket, ennek most anyagi korlátai vannak csak). #70-es jól leírta, te ezeket traumatikusan élnéd meg. Mivel neked nem testidegen a péniszed, ezért ha "levágatnád" vagy elveszítenéd (pl. balesetben) az számodra tragikus lenne. Egy transznemű nőnek viszont aki ezzel küzd, a világot jelenti. Te ezért tekintesz erre undorral.

Attól hogy ez a véleményed, még nem vagy gonosz. Viszont ha, mint itt többen is írták, ez agresszióban nyilvánul meg (akár verbális, akár fizikai) akkor az már az. Gondolok itt a nyilvános megalázásra (ebben már párszor volt részem), vagy épp a fizikai atrocitásokra (ezt szerencsére még nem kellett megtapasztalnom), gondolom van olyan étel amire undorral tekintesz, mégsem kezdesz el vele trágár módon beszélni vagy épp ütlegelni.

A megbánás kapcsán csak annyit tennék hozzá, sajnos vannak ilyen esetek. De a túlnyomó többség nem bánja meg ezeket a műtéteket. Ismersz egyáltalán transzneműt személyesen? Beszélgettél vele ezekről? (hidd el, ha pusztán érdeklődésből kérdezel rá és nem gúnyolódás, megalázás a célod akkor, sokan elbeszélgetnének veled erről és megválaszolná a kérdéseidet).

Én (az állapotom miatt is) több transznemű személyt is ismerek, (műtét előtt és után is) kivétel nélkül nem bánták meg. Néhányan, köztük én is, csak egy valamit bánunk: Hogy nem vágtunk bele korábban.

Azokban az esetekben ahol ezt megbánják és "visszaalakulnak", szinte kivétel nélkül elmaradt a megfelelő pszichiátriai és pszichológiai felmérés és felelőtlenül engedélyezték a kezeléseket, ha ezeket nem mulasztják el akkor nem történnek ezek meg.

Azt kéred, hogy ne LMBTQI+ oldalak linkjeit osszuk mert egyoldalúan mutatja be. Te viszont csak olyan oldalak linkjeit osztod amik szintén egyoldalúan mutatják be. Amiket linkeltél azok kivétel nélkül szélsőségesen meleg- és transzellenes oldalak, ezeken az oldalakon kivétel nélkül olyan cikkeket találsz a témában, amik valamilyen formában elítélik, támadják az LMBTQI+ embereket és közösséget. (több közülük kormánypárti támogatást is kap erre)

Találnak egy-két ilyen kirívó esetet, majd azt úgy tálalják mintha az lenne az általános.

Ebben a témában nem igen találsz elfogulatlan, pártatlan forrást (a tanulmányok objektivitása is megkérdőjelezhető mindkét oldalon), mivel a tanulmányok készítésekor is ott van az, hogy akaratlanul is a saját nézőpontját akarja vele igazolni és ez, ha nem is tudatosan, de befolyásolja a kutatás eredményeit.

Azt tudom javasolni, hogy mindkét oldalról olvass cikkeket véleményeket, majd mindkét álláspontot ismerve vonj le következtetést.

Ha van bármi kérdésed, csak nyugodtan (feltéve, hogy nem támadásból kérdezel)

Üdv

Niki

2021. jún. 30. 06:48
 72/191 A kérdező kommentje:
Nagyon örülök hogy te így jobban érzed magad. Ha viszont minden olyan tökéletes és természetes lenne mint azt itt leírtad nem lenne ennyi "szélsőségesen meleg- és transzellenes" oldal vagy vélemény. Manapság ez egy nem behatárolható fogalom hogy mi számít "szélsőségesen meleg- és transzellenesnek" mert mindenre ezt a béjeget ragasszák amely nem fér bele a szélsőséges meleg- és transz ideológiába. Sajnos olyat is lehet tapasztalni hogy a másképp gondolkodó melegeket és transzokat megbélyegzi és kirekeszti az LMBTQ közösség mert szúrja a szemüket. Emelett a társadalom túlzott érzékenyítse sem jó mert ha így megy tovább lassan példáúl a pedofília is egy elfogadott betegség lessz. Most még nem az mert a társadalom nincs eléggé érzékenyítve hozzá de a pedofília sem különbözik sokkal a ezektől a betegségektől amelyet az LMBTQ felkarol. Ezért vannak az általatok begbélyegzett emberek, oldalak, véleények akik szeretnének egy természetes határt és komprumisszumot felállítani.
2021. jún. 30. 10:58
 73/191 anonim ***** válasza:
74%
Miért kevered ide a pedofiliát?
2021. jún. 30. 11:03
 74/191 A kérdező kommentje:
Mert a pedofília is hasonló betegség a melegséghez csak a különbség hogy az egyik az ellenkező nemű embereket szereti a másik pedig a gyerekeket. Meg hogy érzékeltessem a határok fontosságát.
2021. jún. 30. 11:05
 75/191 anonim ***** válasza:
73%

"Ha viszont minden olyan tökéletes és természetes lenne mint azt itt leírtad nem lenne ennyi "szélsőségesen meleg- és transzellenes" oldal vagy vélemény."

ezt köszönd a jobbos konzervatívoknak és valláskárosultaknak

amúgy ragasztják*

"Sajnos olyat is lehet tapasztalni hogy a másképp gondolkodó melegeket és transzokat megbélyegzi és kirekeszti az LMBTQ közösség mert szúrja a szemüket."

ez az alt right sara

"Emelett a társadalom túlzott érzékenyítse sem jó mert ha így megy tovább lassan példáúl a pedofília is egy elfogadott betegség lessz"

már megint ez az undorító összemosás. a pedofília SOHA nem lesz elfogadott. ez egy bűncselekmény, mert az egyik fél (a gyerek) nem tud beleegyezni. és sose fog tudni beleegyezni, mert védi a jog. tehát sose lesz elfogadott és sose lesz legális. fel kéne már fogni. amúgymeg helyesen lesz*

"de a pedofília sem különbözik sokkal a ezektől a betegségektől"

DE. a különbség a közös beleeegyezés. egy gyerek NEM TUD beleegyezni. egy homoszexuális kapcsolatban a két fél beleegyezik. ha nem, akkor erőszakról beszélünk, ami heterok között is büntetendő.

"Ezért vannak az általatok begbélyegzett emberek, oldalak, véleények akik szeretnének egy természetes határt és komprumisszumot felállítani."

már megvan a kompromisszum. csak a hozzád hasonlóak szeretik alsóbb rendűnek nézni azokat akik nem ti vagytok.

2021. jún. 30. 11:05
 76/191 anonim ***** válasza:
63%

"Mert a pedofília is hasonló betegség a melegséghez"

a homoszexualitás NEM betegség

2021. jún. 30. 11:06
 77/191 A kérdező kommentje:

"a homoszexualitás NEM betegség"

Nem természetes szóval betegség. Ahogyan a pedofilia és a többi is az.

"DE. a különbség a közös beleeegyezés. egy gyerek NEM TUD beleegyezni. egy homoszexuális kapcsolatban a két fél beleegyezik. ha nem, akkor erőszakról beszélünk, ami heterok között is büntetendő."

Nem egy példa volt, hogy a pedofilok másképp vélekedtek.

Daniel-Cohn Bendit pédául ezt írta A nagy bazár című művében. A francia exképviselő 1975-ben szerezte ezeket az „élményeket”, amikor egy óvodában felügyelő pedagógus volt: "Többször is megesett, hogy néhány gyerek lehúzta a sliccemet, és elkezdtek simogatni. (…) Ha kitartók voltak, én is visszasimogattam"

"Еgy gyerekkel lefeküdni szent élmény, keresztelési esemény, megszentelt kaland"

– ezt pedig Gabriel Matzneff, francia író vetette papírra 1974-ben megjelent, A 16 év alattiak című könyvében.

2021. jún. 30. 11:13
 78/191 anonim ***** válasza:
85%

74

A pedofilia nem betegség, direkt kivették a betegségek közül hogy ne lehessen erre hivatkozva büntetlenül molesztálni gyerekeket.

Viszont az hogy vetegségnek tartod emiatt valahol empatikus, mert egy pedofil nem tehet arról hogy az. Sőt, jó eséllyel maga is áldozat volt. De ettől még nem hivatkozhat arra hogy beteg, ha ilyet csinál.

A homiszexualitás szintén kikerültaz elmebetegségek közül, de azért mert arra jutottak hogy nem tudnak mit csinálni vele és nem is. kártékony!

(És kikerült még az anorexia is a csoportból.)

2021. jún. 30. 11:16
 79/191 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik hogy nem értitek mit szerettem volna ezzel mondani. Ezek a betegségek sem voltak régen elfogadottak, ahogyan most a pedoilia sem az. Ha ennyire a természet törvényeivel szembe megyünk egy idő után eze is elfogadott és természetes lesz.
2021. jún. 30. 11:20
 80/191 anonim ***** válasza:
70%
De az érintetteknek pont ez a célja, hogy normalis legyen es ne nézzék ki/szégyelljék őket...
2021. jún. 30. 11:24
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!