Ha én szerintem a transzneműség nemi identitás zavar és undorítónak találom azt az öncsonkítást amit sokan nemváltó műtéteknek neveznek de semmi köze nincs hozzá, akkor én "gonosz" ember vagyok?
Depressziót, pszichológiai problémákat és a halálozási arányt vehetjük megbánásnak?
Egy svéd tanulmány szerint, amely az 1973 és 2003 között Svédországban átoperált személyekről készült, jelentősen magasabb körükben a halálozási arány, ijesztően magas az öngyilkosságot elkövetők száma, és a pszichológiai problémáik is megmaradnak, még a műtét után is. Nem a társadalmi előítéletek okozzák tehát mindezeket a mentális problémákat.
"Nem a társadalmi előítéletek okozzák tehát mindezeket a mentális problémákat."
ez a te konklúziód? mert ezt én sehol se olvastam a tanulmányban
"Depressziót, pszichológiai problémákat és a halálozási arányt vehetjük megbánásnak?"
Nem feltétlenül, mert annak más oka is lehet. Alapból lehet egy érzékenyebb, depressziós ember. Az emberek bántják őket, a családjuk nem fogadja el, ha emiatt akarnak öngyilkosok lenni, az nem megbánás, hanem csak nem bírja a terhét.
Most nem tudom, ezt csak így ki akartad adni magadból, vagy valami kérdő szándék is van...
Ha nem vagy transznemű, és belegondolsz egy nemváltoztató műtétbe, hogy rajtad milyen lenne, hogy nézne ki, és ettől felfordul a gyomrod, az normális, mivel nem vagy transznemű, és esetedben nyilván "öncsonkítás" és traumatikus lenne, ha ilyen történne. De ezen túl kéne tudni jutni, hogy belegondolj, hogy van, akinek ez a jó. Vagy...igazából nem is kell túlságosan gondolkodnod rajta, nem túl sok dolgod van vele, ha nem transz egy ismerősöd, barátod, családtagod, akkor annyi az egész, hogy nem mondogatsz gyűlölködő dolgokat, nem közösítesz ki embereket, úgy egyáltalán nem vagy bunkó. Ennyi. Nem kell agyalni rajta.
Azt meg senki nem várja, várhatja el bárkitől, hogy lefeküdjön vele. Akármilyen okból. Ez minden körülmények között gáz, ha valaki "elvárja" a szexet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!