Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha én szerintem a transzneműsé...

Ha én szerintem a transzneműség nemi identitás zavar és undorítónak találom azt az öncsonkítást amit sokan nemváltó műtéteknek neveznek de semmi köze nincs hozzá, akkor én "gonosz" ember vagyok?

Figyelt kérdés
Transzneműek- fogalmazzunk őszítntén - az emberek többségében undort váltanak ki. Ezt nem lehet holmi politikával és propagandával orvosolni mivel az kontraproduktív és még csak a tünetek kezelésére sem alkalmas főleg ha a nyugati radikális formát vesszük. Heteroszexuális emberek nagyrésze sosem fog lefeküdni egy átoperált vagy elfogadott némi identitás zavarban szenvedő emberrel. Nem gondolom hogy az emberek többsége fog alkalmazkodni a manapság "felkarolt" kisebbségekhez.

2021. jún. 27. 22:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/191 anonim ***** válasza:
19%
30as, nem a melegekkel van a baj, hanem a már már szekta szerűen működő lmbtq mozgalommal.
2021. jún. 29. 00:41
 32/191 anonim ***** válasza:
75%
Persze, hogy nekünk furcsa (vagy undorító) hogy nemet változtatnak, vagy csak a biológiai neműkkel ellentétes nemnek érzik magukat. De ez nekik valószínűleg nagyon rossz érzés és senki sem úgy műtteti át magát, hogy milyen jó lenne a másik nemhez tartozni, miért ne. Ha jól tudom az első műtét előtt több mint egy évig pszichológushoz kell menni (olyan országban a műtét lehetséges). Szóval hidd el nekik ez nehéz és ne utáld őket emiatt. Inkább fogadd el őket. De ha nem utálod őket, csak "undorodsz" tőlük akkor nem vagy rossz ember, hisz ez természetesen furcsa dolog. De ne hívd öncsonkításnak, főleg ne egy ilyen ember előtt.
2021. jún. 29. 00:56
 33/191 anonim ***** válasza:
32%
32, definíció alapján ha levágsz egy működő testrészt, akkor csonkítasz.
2021. jún. 29. 00:58
 34/191 A kérdező kommentje:
Sajnálom őket egyáltalán nem is arról volt szó hogy nem. Mások ezt az ellenszevet teljesen másképp élik meg és ezt a fajta természetes ellenszenvet nem lehet megváltoztatni, csak blokkolni, bénítani, tiltani, aminek nincs jó következménye és ezért kellene erre az egészre más megoldást találni. Egyesek nagyon elfogultak abban, hogy a természetes, biológiai nemeket meg lehet változtatni de ez nincs így.
2021. jún. 29. 08:48
 35/191 anonim ***** válasza:
79%

#34 magad nevében beszélj, én soha semmilyen undort vagy ellenszenvet nem éreztem irántuk (meg úgy általában egy csoport iránt se), pedig tök normál hetero családban nőttem fel, sose volt igazán téma a másság elfogadása (inkább ilyen kimondatlan alap dolog volt). és hetero lettem én is.

"Egyesek nagyon elfogultak abban, hogy a természetes, biológiai nemeket meg lehet változtatni de ez nincs így."

senkinek sincsenek illúziói, se a műtét se a hormonterápia nem változtatja meg a kromoszómáidat. de a külső jelleget lehet változtatni.

2021. jún. 29. 09:13
 36/191 A kérdező kommentje:

"magad nevében beszélj, én soha semmilyen undort vagy ellenszenvet nem éreztem irántuk"

Ahogyan mondtam mindenki másképp éli meg. Van aki letagadja, van aki elfogadja. Ez kölcsönösen működik, megfigyelhető hasonló ellenszenv a homoszexuálisoknál is például amikor a heterok csókolóznak.

"de a külső jelleget lehet változtatni."

Ha a külső jeleget meg lehetne változtatni akkor most nem tartanánk itt.

2021. jún. 29. 09:36
 37/191 anonim ***** válasza:
70%

"Ahogyan mondtam mindenki másképp éli meg. Van aki letagadja, van aki elfogadja."

persze nyilván jobban tudod mit éreznek (vagy mit nem) mások

"Ha a külső jeleget meg lehetne változtatni akkor most nem tartanánk itt."

??? plasztikai műtétek léteznek, nem tudtad? hol tartunk? nem értem miről beszélsz

2021. jún. 29. 09:39
 38/191 anonim ***** válasza:
68%

"Ha a külső jeleget meg lehetne változtatni akkor most nem tartanánk itt."

Hol? Vannak Magyarországon is átműtetett transzok. Valamikor ezt még lehetett. De nem csak erről van szó. Ha szeretnéd, bárhogy megváltoztathatod manapság a külsődet (műtét, plasztika, tetoválás, hajfestés).

2021. jún. 29. 09:42
 39/191 A kérdező kommentje:
Nem lenne értelme az érzékenyítésnek ha ezek a beavatkozások valóban megváltoztatnák a külső jelleget ugyanis még lehet mondani külső alapján ki szenved ebben.
2021. jún. 29. 09:44
 40/191 anonim ***** válasza:
83%
39. Miért ne lenne értelme? Transzneműek még ugyanúgy lennének, sőt melegek is, akiket nehéz lehet megérteni, elfogadni. Senki nem azt mutogatja, hogy mi van neki alul, és senki nem is vállalt garanciát arra, hogyha valaki átműteti magát, teljesen átváltozik. Azért bizonyos vonásokat nem lehet eltüntetni, de mégsem mindegy, milyen a megjelenésed.
2021. jún. 29. 10:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!