Hogy bírjátok a hőséget?
Reggel 8 óra és 26 fok van!! Tegnap este is 27 fok volt 10 körül.
Tegnap nézegettem itt kérdéseket az oldalon. Rengetegen megint írták, hogy mennyire jó ez a hőség, meg hogy az emberek 99%-a ezt szereti. :D
Na és akkor csoda, hogy rajtunk itt gúnyolódnak az emberek, mert nem szeretjük a 40 fokot.. :D
Szarul, rühellem az egészet. Az az egy szerencsém, hogy szabadságon vagyok és legalább nem kint döglök a napon, hanem a házban. Caak ventillátorral tudok túlélni. Idebent is 30 fok van már, rettenet. Szarul alszom, rosszul vagyok, folyik rólam a víz, fáj a fejem, ruha sincs rajtam egész nap, azt sem bírom magamon elviselni, mert rám rohad.
Undorító ez az idő,🥵🤮 alig várom, hogy tél legyen. Én akkor érzem jól magam ha kint mínusz fok van ha mennem kell valahova, bent a házban 21-22.
Ssosem értettem mit lehet ezeken a pokoli nyári hónapokon szeretni.
Egyetértek veletek! A mai nap pokoli.
Ki kellett mennem a postára. Fél 10-kor indultam, 10-re már visszaértem az irodába. Az arcomon meg a hátamon folyt a víz, mikor visszafele jöttem.
Mondjuk hozzá kell tenni, hogy a járda mellett egy darab van sincs, a beton gondolom nyomja fel a meleget. :(
Még "csak" 31 fok van jelenleg. Mi lesz délben vagy délután...
Tegnap este 8-kor (!) 31 fok (!) volt a lakásban. Agyrém. És senki ne mondja, hogy ez jó, akkor nem kellene locsolni az utcákat, a gépek nem mennének tönkre stb.. Senkinek sem jó ez az idő, aki azt mondja, az 1. hazudik, 2. már nincs magánál a hőségtől. :D
Gyűlölöm ezt az időm, izzadok, nappal a ruha, éjjel meg a lepedő tapad rám, gépelni is nehezebb, mert ráragad az ujjam a gombokra, nem siklik, mint máskor, meg maga a figyelés is rosszabb. Számomra a 25 fok az ideális, felette kezdek nyűgös lenni.
Én hálát adok az Istennek, hogy itthon dolgozhatok. Hajnalban locsolok, meg késő este, ilyenkor mozgatom meg a kutyákat is, és kb. ennyit vagyok kint, a nap többi részében pedig bent vagyunk kutyástól, mindenestől. Párom ha nem itthon dolgozik, akkor a munkájából kifolyólag a nap nagy részében klímázik az autóban, én meg itthon.
Nagyon szeretném én bírni a meleget, de nem bírom ha összecsinálom magam se. Tegnap be kellett mennem Vácra vérvételre reggel 7-re, meg vásárolni utána. Hát azt hittem meghalok, mire hazaérek. Reggel 9-kor már 30 fok felett volt, ahogy ma is. Folyamatosan érzem magamon, hogy nem tudok koncentrálni, kóvályog a fejem, mint aki részeg. Mifelénk eső nem volt június 26 óta, a talaj repedezett, csontszáraz, fű már foltokban kiégve, próbálom a kertemet vízzel életben tartani, de félek jövő hét végéig nagyon megsínyli minden növény. Eső nélkül is esténként olyan pára van, mintha egy esőerdőben lennénk, és nem értem honnan, de ettől még elviselhetetlenebb az egész.
Még egy dolog eszembe jutott, aztán befejezem a szófosást. Hagyomány nálam úgy tervezni a fodrászkodást, hogy nyáron lehetőleg egyetlen alkalommal kelljen mennem, mert mindig úgy érzem megrohadok a lepel alatt, amit rám terítenek. Több éve minden alkalommal akkor érkezik lehűlés, amikor ilyenkor fodrászhoz megyek. De komolyan, mindig azon a napon jön az eső, és az enyhülés. Ez a nap most jövő hét csütörtök, azaz 18-a lesz. Kíváncsi vagyok, hogy most megszakad-e a több éves hagyomány, vagy megint lehűlés jön. :D Egyelőre az előrejelzés hatalmas fityiszt, meg 35 fokokat mutat ide, szóval meglátjuk.
Bocsi, még nem fejeztem be, hoztam egy rossz hírt. Nyilván, nem lehet erre mérget venni, de a fickó előrejelzéseit figyelemmel követem jó ideje, és ritkán téved.
"Korábban, május 23-án arra következtettem az akkori július havi geopotenciál térképről, hogy a júniusban még jellemző DNY-i nedves csatorna megszűnik, és csak az ÉNY-ról súroló ciklonok hidegfrontjai juthatnak be a medencébe gyenge formában és egyre többször, hosszabb időre alakul ki száraz időszak. A domináns, a medencére ható légtömegek a szubtrópusi övezetből származnak majd.
Link: www.idokep.hu
Az augusztusi Link: www.idokep.hu
térképen is ugyanez fedezhető fel, azaz a szubtrópusi övezet uralma alatt maradunk továbbra is, É-Atlanti ciklonok gyenge hidegfrontjai érhetnek el. Hogy az augusztusban általában megjelenő, nyárzáró hidegfront megjelenik-e, a szeptemberi geop. térkép vizsgálata után arra következtetek, hogy idén ez nem történik meg.. Link: www.idokep.hu
A szubtrópusi öv északi határa nem hogy délebbre költözne, hanem a D-Lengyel határról a Skandináv-félsziget déli részéig kúszik fel. Az alacsonyabb és rövidebb napállásnak köszönhetően a szeptember valószínűleg nem lesz már forró, csak meleg. Augusztusi, még mindig az átlagosnál melegebb, kevés csapadékos hónapot a szeptember még kevesebb csapadékkal követheti. Hogy szeptemben végig tart-e ez, ahhoz az októberi légköri áramlatokat is meg kell majd vizsgálnunk, amit a geop térképekből lehet kiskubizni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!